Πρόταση με ποσό μαμούθ έκανε η οικογένεια του 53χρονου Ηλία Μίχου, που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας 12χρονης στα Σεπόλια, στον Αλέξη Κούγια για να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Νέες πληροφορίες βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια, για την οποία έχουν συλληφθεί μέχρι ώρας η 37χρονη μητέρα της, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης. Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό πως συνελήφθη και ο πατέρας του 12χρονου κοριτσιού για κατοχή ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες των Αρχών στο σπίτι της οικογένειας. Οσον αφορά τους βασικούς κατηγορουμένους, ο 53χρονος Μίχος, καθώς και ο 42χρονος Σοφιανίδης, είναι αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο και μετά την απολογία τους προφυλακίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σημειώνεται πως την υπεράσπιση των δύο ανδρών δεν δέχεται να αναλάβει κανείς δικηγόρος, ενώ έχει διοριστεί αυτεπάγγελτα από τον ανακριτή ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή «Το Πρωινό», η οικογένεια του Ηλία Μίχου φέρεται να προσέγγισε τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, ώστε να αναλάβει την υπεράσπιση του 53χρονου, έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κούγιας αρνήθηκε. Ο ίδιος ο ποινικολόγος, σε δηλώσεις του στην εκπομπή δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες. «Δεν είπα ότι δέχθηκα πρόταση ή ότι μου ανέθεσαν την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση που εξέδωσε αφήνει αιχμές για τους συνάδελφους του στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Μεταξύ άλλων τονίζει πως όταν οι ποινικολόγοι αναλαμβάνουν την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου απαγορεύεται να επιφυλάσσονται εάν θα συνεχίσουν να υπερασπιζόμαστε τον εντολέα τους ανάλογα με τα όσα θα προκύψουν με την πρόοδο του ανακριτικού έργου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Αλέξης Κούγιας προς τους δικηγόρους της υπόθεσης της 12χρονης

Κύριοι συνάδελφοι, νεαροί και μη, μετά από σχεδόν 50 χρόνια μάχιμης ποινικής δικηγορίας σε όλα τα δικαστήρια της Ελλάδος από τον Έβρο μέχρι την Ιεράπετρα της Κρήτης, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ο ποινικολόγος είναι μια ιδιαίτερα τιμητική, αλλά δύσκολη επιστημονική και δικηγορική επιλογή, την οποία πρέπει να υπηρετούμε με απόλυτη συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης, νομική επάρκεια και σεβασμό στο λειτουργηματικό μας ρόλο.

Όταν αναλαμβάνουμε συνειδητά την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου απαγορεύεται, γιατί αυτό αγγίζει τα όρια της απιστίας δικηγόρου, να επιφυλασσόμεθα στο εάν θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον εντολέα ή την εντολέα μας από τα όσα θα προκύψουν πιθανώς με την πρόοδο του ανακριτικού έργου.

Ο ποινικολόγος όταν αναλαμβάνει μια υπόθεση, όσο και αντιπαθής στην κοινωνία να είναι αυτή, ουδέποτε παραιτείται και απομακρύνεται από την υπόθεση, αλλά αυτό το κάνει μόνο εάν τον αντικαταστήσουν ή τον προσβάλλουν σαν προσωπικότητα θεωρώντας τον ανεπαρκή.

About Post Author

You May Also Like

More From Author