Φιλετάρουν την πελαγίσια τσιπούρα, τον σαργό και τους κολιούς. Με χειρουργικές κινήσεις και απόλυτη ακρίβεια ετοιμάζουν την παρασκευή με τα ωμά κομμάτια ολόφρεσκου ψαριού και το σεβίτσε και το ταρτάρ περνούν άνετα… το πάσο.

Ο Πέτρος Σέμκος δεν έχει δίπλα του κάποιον από τους συνεργάτες του, αλλά τον διεθνούς φήμης σεφ Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε τηλεοπτικά γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη και ανάμεσα στα καταστήματα που επισκέφτηκε για τις μαγειρικές λήψεις ήταν το ψαράδικο στο κέντρο της πόλης.

Δεν ήταν …φάρσα το τηλεφώνημα από το BBC

Όταν τον Ιούλιο χτύπησε το τηλέφωνο του νεαρού ψαρά από τη Θεσσαλονίκη και του είπαν ότι είναι από το ΒΒC, θεώρησε πως κάποιος φίλος του κάνει φάρσα. Χρειάστηκε εκ νέου επικοινωνία για να πειστεί ότι το τηλεφώνημα όχι μόνο δεν ήταν φάρσα, άλλα η κρούση έγινε από μεγάλη εταιρεία παραγωγής από τη Βρετανία που συνεργάζεται με το BBC. Για αρκετό χρονικό διάστημα, μάλιστα, δεν γνώριζε ποιος και γιατί θα χρησιμοποιεί τον πάγκο του.

«Είχαμε επικοινωνία ενάμιση με δυο μήνες, ήμασταν σε ανοιχτή γραμμή όλο αυτό το διάστημα και τα είχαν φροντίσει όλα, με κάθε λεπτομέρεια, πριν φτάσουν στη Θεσσαλονίκη εκτός από το ποιος θα μαγειρέψει!» λέει ο Πέτρος Σέμκος, ιδιοκτήτης του ψαράδικου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο Πέτρος Σέμκος δεν έχει δίπλα του κάποιον από τους συνεργάτες του, αλλά τον διεθνούς φήμης σεφ Τζέιμι Όλιβερ

«Πού να φανταστώ τι με περίμενε»

Ο ίδιος έμαθε μόλις λίγες μέρες πριν στηθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία πως ο Τζέιμι Όλιβερ ήταν αυτός που θα έμπαινε στην κουζίνα του. «Ήρθαν από την παραγωγή είκοσι μέρες πριν και είχαμε κάνει μια συνέντευξη – συζήτηση μεταξύ μας. Ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες για το μαγαζί μας, την ιστορία του και και μέχρι τότε δεν είχα ιδέα ποιος θα έρθει. Μάλιστα νόμιζα πως θα έρθουν για ένα ντοκιμαντέρ, καθώς συχνά κάνουν βίντεο στο ψαράδικό μας. Πού να φανταστώ τι με περίμενε» σημειώνει.

Ο Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος έχει γυρίσει όλο τον κόσμο μαγειρεύοντας, βάζοντας στο μενού του την κουλτούρα και την παράδοση της κάθε περιοχής, μπήκε στην κουζίνα του Θεσσαλονικιού ψαρά και κάτω από τα πολλά φώτα, τις κάμερες και τις οδηγίες σκηνοθετών και ειδικών μαγείρεψε, με επιπλέον βαθμό δυσκολίας τον κόσμο που ήταν από έξω και ήθελε μια αναμνηστική σέλφι μαζί του.

«Είναι σταρ, αλλά απλός και ταπεινός»

«Είναι φανταστικός άνθρωπος, πολύ άνετος, είναι σταρ, αλλά απλός και ταπεινός με χιούμορ και πολύ αγαπητός στην πόλη μας και του το έδειξε αυτό ο κόσμος, στον οποίο ανταπέδωσε χαμόγελα και δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν για μια αναμνηστική φωτογραφία» δηλώνει ο κ. Σέμκος.

Ο διάσημος σεφ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εποχικότητα των ψαριών και αφού φιλετάρισε τα ψάρια ακολουθώντας τις οδηγίες του Πέτρου Σέμκου, δήλωσε ενθουσιασμένος τόσο με την τεχνική όσο και με το αποτέλεσμα. «Μπήκαμε στην κουζίνα μαζί και κάναμε τις κοπές μας. Του έκανε μεγάλη εντύπωση η διαδικασία και λόγω της τεχνικής και λόγω των υλικών. Μου είπε χαρακτηριστικά πως δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο και του φάνηκε και διαφορετικό το ότι από τον πάγκο -στην ουσία από τη θάλασσα- το ψάρι πηγαίνει για ψήσιμο και σερβίρισμα επί τόπου» εξηγεί.

Παρά το πιεσμένο πρόγραμμά του, καθώς γύρισε σε όλη την πόλη, ο Τζέιμι Όλιβερ κάθισε στο τραπέζι και απόλαυσε τις παρασκευές τους, συνοδεία ελληνικού κρασιού, ενώ δεσμεύτηκε να βρεθεί στα ίδια μέρη σύντομα. Όπως λέει ο κ. Σέμκος είναι μεγάλη προβολή της πόλης και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχουν κάνει κινήσεις να αναδειχθεί ο γαστρονομικός τουρισμός της πόλης.

About Post Author

You May Also Like

More From Author