Ορκωμοσία Biden | Το κόσμημα Έλληνα σχεδιαστή που φορούσε η Amanda Gorman

Η εικόνα που ταξίδεψε τη δημιουργία του Έλληνα ντιζάινερ σε όλο τον κόσμο.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πολυπολιτισμικότητα, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, έγινε με τη συμμετοχή πολλών μελών της αφροαμερικανικής κοινότητας.

Ανάμεσά τους η Amanda Gorman, 22χρονη ποιήτρια που ανέβηκε στο βάθρο και απήγγειλε το ποίημα “The Hill We Climb”, το οποίο έγραψε με αφορμή τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Για την περίσταση, η Gorman επέλεξε να φορέσει ένα ζευγάρι σκουλαρίκια κρίκους με κρεμαστό διαμάντι του Έλληνα σχεδιαστή Νίκου Κούλη. Τα σκουλαρίκια αυτά είναι από τη συλλογή του Energy και είναι ένα δώρο που της είχε κάνει η Oprah Winfrey -η οποία είχε χαρίσει ένα κόσμημα και στη Maya Aggelou για την εμφάνισή της στην ορκωμοσία του Προέδρου Bill Clinton. H 22χρονη -που είναι η νεότερη ποιήτρια που έχει συμμετάσχει ποτέ σε τελετή ορκωμοσίας Προέδρου των ΗΠΑ φόρεσε επίσης ένα σακάκι του οίκου Prada σε έντονο κίτρινο που είναι το αγαπημένο της χρώμα.

Ορκωμοσία Biden | Το κόσμημα Έλληνα σχεδιαστή που φορούσε η Amanda Gorman

“Έχω μείνει άφωνος που η δουλειά ενός ανεξάρτητου ντιζάινερ από την Ελλάδα συμμετείχε με κάποιο τρόπο σ’ αυτή τη μεγαλοπρεπή τελετή με τον υψηλό συμβολισμό”, έγραψε ο Nίκος Κούλης στο λογαριασμό του στo Facebook.

Πηγή:madamefigaro.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours