Μία νέα γκαλερί ξυλογλυπτικής άνοιξε στη Σαντορίνη!

“Λαξεύοντας τον νου κι αφήνοντας την καρδιά να οδηγεί το χέρι, αποκαλύπτεται η μορφή του ξύλου και η ψυχή του ανθρώπου”

Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στο X(y)lo, Wood Design Santorini. Είμαι ο Μιχάλης Αρβανίτης και υπηρετώ την τέχνη της γλυπτικής στο ξύλο. Έπειτα από ετοιμασίες πολλών μηνών και παρά τις αντιξοότητες της περιόδου, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Σας παρουσιάζω τον νέο μου χώρο-γκαλερί στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, όπου εκθέτω τα έργα μου.

Λίγα λόγια για μένα

Ασχολούμαι με την ξυλογλυπτική τα τελευταία πέντε χρόνια. Εμπνεύστηκα και μαθήτευσα κοντά στους ξυλογλύπτες Παναγιώτη και Γιώργο Θάνο που εξειδικεύονται στα σκαλιστά έπιπλα καθώς επίσης είναι σημαντική στην πορεία μου η συμβολή του Μπέκου Παναγιώτη, εξαίρετου καλλιτέχνη της εκκλησιαστικής ξυλογλυπτικής.

Επειδή η τέχνη λειτουργεί και ως βιολογικός καθρέφτης, ο τόπος καταγωγής και δραστηριοποίησης μου, η Σαντορίνη, ένας τόπος με πολλές εκκλησίες και ξωκλήσια, λιτά κι απέριττα δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής με περίτεχνα ξυλόγλυπτα τέμπλα, ασκεί μεγάλη επιρροή στην καλλιτεχνική μου έκφραση. Μου αρέσει να δουλεύω με μια ποικιλία ξύλων που το καθένα παρουσιάζει μοναδική πρόκληση, ώστε να δημιουργώ κάτι όμορφο που να ενισχύει επίσης την εσωτερική ομορφιά του ίδιου του ξύλου.

Έχω σχεδιάσει και χαράξει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και στυλ: Από το παραδοσιακό στο μοντέρνο. Από το φωτογραφικά ρεαλιστικό έως το αφηρημένο. Από ανάγλυφη και διακοσμητική γλυπτική έως χάραξη γραμμάτων. Η ξυλογλυπτική για μένα είναι ένα είδος χαράς: Η διάδραση του μέταλλου και του ξύλου, η φλούδα του κομμένου άκρου, οι ήχοι και οι μυρωδιές. Με ενδιαφέρει επίσης πολύ η επιβίωση της τέχνης της ξυλογλυπτικής.

Τα έργα

Τα ξυλόγλυπτα έργα τέχνης που θα συναντήσει κανείς στη γκαλερί Xylo Wood Design Santorini, δεν είναι απλά αποκυήματα της έμπνευσης, του κόπου και του ταλέντου του καλλιτέχνη, αλλά κάτι πολύ παραπάνω… Το καθένα από αυτά έχει να σου πει μια ιδιαίτερη ιστορία, να σε παρασύρει και να σε ταξιδέψει σε έναν άλλον κόσμο, ονειρικό, γαλήνιο, εκλεπτυσμένο, γεμάτο συναισθήματα και εμπειρίες.

Από το φωτογραφικά ρεαλιστικό έως το αφηρημένο, από ανάγλυφη και διακοσμητική γλυπτική έως χάραξη γραμμάτων, η ξυλογλυπτική για τον Μιχάλη είναι ένα είδος χαράς: Η διάδραση του μέταλλου και του ξύλου, η φλούδα του κομμένου άκρου, οι ήχοι και οι μυρωδιές.

Xylo Wood Design Santorini

  • +30 698 447851
  • Οδός Ακρωτηρίου, Θήρα 84700

About Post Author

+ There are no comments

Add yours