του Αλεξάνδρα Τσόλκα

Φόρεσε το καπέλο, αλλά όχι το βέλο και πόζαρε τη θλίψη, σα μοντέλο. Έκλαψε με ένα εξαιρετικό αδιάβροχο μεικ απ, δάκρυα από εκείνα που δεν ασχημαίνουν, όσο και αν τα βλέφαρα βαραίνουν.

Προσπάθησε να κερδίσει τα βλέμματα στην ατέλειωτη σε διάρκεια κηδεία της γιαγιάς βασίλισσας Ελισάβετ Β, που χάζευε όλος ο πλανήτης, σα πασαρέλα των δυνατών, πλούσιων και ηγετών. Η Μέγκαν Μαρκλ, σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, τελικά κατάφερε να παίξει το ρόλο της σ αυτό το παγκόσμιο υπερθέαμα. Έγινε εκείνη που όλοι λατρεύουν να μισούν, ή έστω να αντιπαθούν. Και εκείνοι που μετέδιδαν την βασιλική κηδεία, μάλλον κατόπιν εντολών, φρόντισαν να την τη χαλάσουν όσο μπορούσαν. Έπαιρναν πλάνα που εκείνη κρυβόταν πίσω από κερί ή από ένα ψηλό με κάποιον τίτλο, που τον είχαν βάλει μπροστά της. Κοντινό δε σταύρωσε! Αν ήταν σε πάνελ, έτσι θα φαινόταν η δυσμένεια της κεντρικής παρουσιάστριας, που λέμε, σε γλώσσα τηλεοπτική, την οποία η Μαρκλ γνωρίζει καλά. Το κοινό στην Ευρώπη δεν συμπάθησε όλη της την υπερπροσπάθεια να φανεί. Αντίθετα η Αμερική, την αποθεώνει και ενώ εκείνη κατηγορείται πως μιμείται την πεθερά της, την νωρίς σκοτωμένη σε ατύχημα πριγκίπισσα του λαού, Νταϊάνα, τα μεγάλα αμερικανικά περιοδικά, όπως το People, κάνουν φωτοαφιερωματα πως αυτό, ακριβώς, επιχειρεί, τουλάχιστον στιλιστικά, η συννυφάδα της, Κέιτ Μίντλεντον. Στη Μεγάλη Βρετανία, πάλι, μετράνε τα φουστάνια της Μέγκαν στις δημόσιες εμφανίσεις της και βρίσκουν τουλάχιστον 22 φορές που ντύθηκε  Νταϊάνα, με μικρές παραλλαγές.

Κύματα μίσους ξεχύνονται στα σοσιαλ μιντια, εναντίον της σε όλη την Ευρώπη. Βέβαια και στα ελληνικά. Αυτά τα συννυφάδα, κουνιάδα, μπαντζανάκια, συμπεθέρα των δικών μας σογιών, προβάλλονται στη βασιλική οικογένεια, όπου προσφέρεται να ταυτιστεί μια μάνα και η σχέση της με εκείνη που της τύλιξε τον γιο, για την οποία δεν ξέρουμε από κρατάει η σκουφιά της! Παρ όλα αυτά, πραγματικά, κινήσει της Μαρκλ, μοιάζουν να κοπιάρουν τη Νταϊάνα. Κρατούσε ημερολόγιο όπως η πεθερά της, με όλα τα άπλυτα της βασιλικής οικογένειας. Επαναστάτησε στους αυστηρούς κανόνες του παλατιού, αποποιούμενη τίτλων και βασιλικού μέλλοντος.  Προσπάθησε να επηρεάσει τους πάντες για το πόσο βασανίζεται, καταφέρνοντας το μόνο με τον σύζυγο της, σε αντίθεση με την Νταϊάνα. Έκανε θέμα πως αντιμετώπισε ρατσισμό και το εξαργύρωσε με μια τεράστια δημοσιότητα, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Προσπαθεί να πείσει πως είναι κομμάτι του λαού και ταυτίζεται με τον Νέλσον Μαντέλα. Τουλάχιστον έτσι δήλωσε σε συνέντευξη της, πως τάχα οι Νοτιοαφρικάνοι «χόρεψαν στο δρόμο» όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι, όπως ακριβώς έκαναν όταν «ο Νέλσον Μαντέλα βγήκε από τη φυλακή». Όπως και να χει, η Μέγκαν Μαρκλ, θα έπρεπε να διαβάζει τα ελληνικά σοσιαλ μίντια και να έχει υπόψιν της τις σοφές ελληνικέ παροιμίες: όπως ήβρες νύφη, όχι αμερικανικά όπως ήξερες και γιε μου, γιε μου μάλαμα, νύφη ξένο μπάλωμα!

spotlightpost.com

About Post Author

Αλεξάνδρα Τσόλκα

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

You May Also Like

More From Author