Η Λυδία Κονιόρδου, γνωστή ηθοποιός αλλά και πρώην υπουργός Πολιτισμού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μίλησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, το κίνημα Metoo αλλά και για την νυν υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Θεωρώ σημαντική στιγμή για την ελληνική κοινωνία το κίνημα του metoo. Yπήρχε για πολλά χρόνια μια σιωπή και μια κατάχρηση εξουσίας που στρέφεται ενάντια σε κάθε αδύναμο άνθρωπο.

Η πρώην υπουργός απάντησε στο ερώτημα αν στη θητεία της ως υπουργός γνώριζε για τον κ. Λιγνάδη: “θα πω τη στάση μου απέναντι στις φήμες. Αν δεν ερχόταν κάποιο θύμα να μου πει κάτι και δεν μπορούσε να αποδειχθεί. Δεν ήθελα να δηλητηριάζομαι από φήμες. Υπήρχαν φήμες. Αλλά δεν μπορεί κάποιος να μείνει στις φήμες. Ακουγόντουσαν πράγματα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήξερα.   Συνεργάστηκα με τον κύριο Λιγνάδη πρόσφατα όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού όπως και 30 άλλα άτομα. Η συνεργασία μου δεν ήταν ικανή έτσι ώστε να έχω γνώμη. Ήταν άτυχη η αναφορά στο όνομά μου από την κ. Μενδώνη και έγινε για μικροπολιτικούς λόγους. Η κυρία Μενδώνη όφειλε από την πρώτη στιγμή να αντιδράσει θεσμικά. Όφειλε η κ. Μενδώνη να διατάξει έρευνα όταν άρχισαν να ακούγονται οι φήμες. Εγώ προσωπικά δεν ήξερα, δεν γνώριζα. Θεωρώ ότι τώρα που είναι στη δικαιοσύνη το θέμα”.

Η προσωπική της μαρτυρία για την απόπειρα βιασμού που βίωσε: Όταν ήμουν 15 χρονών, αποπειράθηκαν να με βιάσουν έξω από το σπίτι μου. Άρχισα να φωνάζω και γάβγισαν κάποια σκυλιά και έτσι κατάφερα να σωθώ την τελευταία στιγμή.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours