Επίσημη πρεμιέρα: “Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ” στο Studio ΚΥΨΕΛΗΣ.

Με μεγάλη επιτυχία δόθηκαν οι επίσημες πρεμιέρες -δύο – για να φιλοξενηθούν οι φίλοι του κομψού Studio Κυψέλης στο έργο του Osborne “To Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ” βασισμένο στην νουβέλα του Wilde.

H παράσαταση επιχορηγημένη από το ΥΠ.ΠΟ. παίζεται ήδη ένα μήνα Sold out ενώ τη συνοδεύουν εξαιρετικές κριτικές και σχόλια , που την κατατάσσουν στις κορυφαίες της χρονιάς. Οι Θεατρίνων Θεατές γιόρτασαν με φίλους το ανέβασμα & την επιτυχία της παράστασης, που κάλυψε το τηλεοπτικό συνεργείο του OPEN.

Ανάμεσα στους φίλους που παρευρέθηκαν ήταν οι: Ο πρόεδρος της Εταιρείας σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μόρτζος με την Γιούλη Ζήκου, η Χαριτίνη Καρόλου, η Μαίρη Ραζή, η Αντιγόνη Κανάκη, ο Αντώνης Τρικαμηνάς, ο Σταύρος Ξηντάρας, ο Στάθης Παπούλιας, ο Σταμάτης Γαρδέλης, ο Δημήτρης Γιώτης, ο Κωνσταντίνος Κασπίρης, ο Πάνος Κατέρης, ο Δημήτρης Ζακυνθινός,η Μαίη Σεβαστοπούλου, ο Ηλίας Ταμπουρατζής, ο Νίκος Καραγιώργης, η Γιώτα Κουνδουράκη, ο Κώστας Παπαπέτρου, ο Στέλιος Πετράκης, ο Νικόλας Βαγιονάκης, η Γεωργία Σιακαβάρα, ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος, ο Παναγιώτης Πετρόπουλος , ο Γιώργος Λιναρίτης, η Ζωρζέτ Μιρόν, ο Αλέξανδρος Αθανασίου, η Ελένη Μπέη, η Έφη Βενιανάκη, η Έλσα Μελιγκώνη, η Ελένη Παξινού, η ΄Ολγα Μουργελά, η Έφη Κοσμά, ο Νίκος Ελευθερίου , ο Τάσος Δερτιλής, η Κρίστα Κρεβεζή , η Ελένη Τσέτη , ο Αλέξης Ξηρόπουλος, ο Adonios Garandi, η Ζωή Τριανταφυλλίδη, ο Μάνος Τσιβιλής, Μαρία Δημητριάδου, Κυριακή Γάσπαρη, οι συντελεστές της παράστασης: Γιάννης Σολδάτος, Ειρήνη Τσότρα, Θωμάς Βούλγαρης, Νικόλας Σαραφανιάν , Θωμάς Βούλγαρης, Νικόλας Σαραφανιάν , Κώστας Βολιώτης κ.α.

Με αφορμή την επίσημη έγραψαν:

Ο Πάνος Κατέρης: ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΙ Του John Osborne στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ Έναν διαφορετικό Ντόριαν συνάντησα στο Studio Κυψέλης. Γραμμένο το 1976, βασισμένο φυσικά στη νουβέλα του Oscar Wilde. Διαφορετικό, γιατί όπως πάντα ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ έβαλε την έντονη σφραγίδα του. Διαφορετικό, γιατί ο Ντόριαν του δεν ήταν ο αδύνατος σαν μίσχος νεαρός, με τα λεπτά χαρακτηριστικά, όπως τον έχουμε συνηθίσει ακόμα και στον κινηματογραφικές μεταφορές, το 1945 σε σκηνοθεσία Albert Levin, το 1970 σε σκηνοθεσία Dalamano και το 2009 σε σκηνοθεσία Oliver Parker. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν γεροδεμένο άντρα, πιο ώριμο και στην όψη και στις σκέψεις. Τον Ντόριαν που μας σύστησε ο Λιβανός και που με τόσες αλλαγές συναισθημάτων, τον υπερασπίστηκε άψογα ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ. Το πορτραίτο παίρνει σάρκα και οστά και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ έρχεται αντιμέτωπος με το άλλο μισό του Ντόριαν που με μια βαθιά και ζεστή φωνή, παλεύει με τους εφιάλτες του. Ο Λόρδος Χένρυ του υπέροχου – όπως πάντα – ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΩΜΟΥ, συμβουλεύει, συμπαραστέκεται και αφυπνίζει τον Ντόριαν. Ο Μπάζιλ του ΛΙΒΑΝΟΥ, κρύβει την εσωτερική φλόγα που τον σιγοκαίει για τον Ντόριαν, που ερωτεύεται την αέρινη και απόκοσμη ΝΙΝΑ ΑΚΤΥΠΗ. Ο έμπειρος ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ « γεμίζει » τη σκηνή, ενώ ο πολύ καλός ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ συγκινεί με τη σωστή εκφορά του λόγου, γεμάτη αληθινό συναίσθημα. Τέλος η ΑΓΑΠΗ ΜΑΝΟΥΡΑ ξεχωρίζει με τις γρήγορες και τόσο δύσκολες αλλαγές χαρακτήρων. Ο μεγάλος ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ έγραψε την επιβλητική μουσική. Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΛΙΔΗ κατόρθωσε για άλλη μια φορά με τα σκηνικά και τα κουστούμια της, να εναρμονίσει τον χώρο με την ατμόσφαιρα που απαιτεί ο Wildeo Osborn και ο Λιβανός. Ευχαριστώ και μπράβο σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ !

Ο Κώστας Παπαπέτρος: Γ.ΛΙΒΑΝΟΣ : ΔΙΑΝΑ! Ο φίλος Γιώργος Λιβανός φέτος στο Θέατρό του στόχευσε πολύ ψηλά. Και,παρά τίς αντιξοότητες τών καιρών μας,πέτυχε ΔΙΑΝΑ! Η προσπάθειά του είχε ρίσκο.Αλλά αυτό,φαίνεται,τον εξιτάρισε πιο πολύ,τον πείσμωσε ίσως,στρώθηκε κάτω,πάλαιψε,δούλεψε,ίδρωσε, ξενύχτησε…και να, που η προσπάθειά του απέδωσε καρπούς, χαρίζοντας στο κοινό μια ανεπανάληπτη παράσταση τού “Πορτρέτου τού Ντόριαν Γκρεϊ” σε διασκευή τού μεγάλου Τζον Οσμπορν.Τού αξίζουν πολλά ΜΠΡΑΒΟ και αμέτρητα ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ! Βέβαια,είχε και άξιους συμπαραστάτες-συνεργάτες:Τους ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ,που όλοι έδωσαν την ψυχή τους και δίκαια εισέπραξαν και αυτοί τα δυνατά χειροκροτήματα στο φινάλε.Οπως και όλοι οι άλλοι συντελεστές αυτής τής μοναδικής παράστασης – που πιστεύω πως δίκαια θα προστεθεί στον μακρύ κατάλογο τών μεγάλων επιτυχιών τής ομάδας “Θεατρίνων Θεατρίνων θεατές”.

Info παράστασης:

Το θρυλικό «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ αλλά στην περίφημη εκδοχή του Τζον Όσμπορν, που έχει παιχτεί και στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας παρουσιάζεται με επιτυχία από τον Νοέμβριο του 2021 από την παραγωγική ομάδα «Θεατρίνων Θεατές» στο φιλόξενο “Studio Κυψέλης”, που για τις ανάγκες της παράστασης ανακαινίζεται εκ βάθρων και η σκηνή θα έχει τρία επίπεδα δράσης!

Eξαιρετικούς συνεργάτες, η εκδοχή αυτή σκηνοθετείται από τον Γιώργο Λιβανό, με τον Γιάννη Σολδάτο να έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. Βασικοί πρωταγωνιστές του ξεχωριστού αυτού «Πορτρέτου» είναι ο ίδιος ο Γιώργος Λιβανός που επιστρέφει δυναμικά στο θέατρο και επί σκηνής, ο Γιάννης Τσιώμου, ο Μάνος Χατζηγεωργίου, η Νίνα Ακτύπη, ο Σωτήρης Αντωνίου και ο Γιώργος Καρατζάς. Φιλική συμμετοχή: Αγάπη Μανουρά.

Στον ρόλο του Ντόριαν Γκρέυ ο Στάθης Παναγιωτίδης και guest star ως Λαίδη Άγκαθα η Καίτη Ιμπροχώρη.

Τη μετάφραση υπογράφει ο Θωμάς Βούλγαρης και τη δραματουργική επεξεργασία η Χαρά Μπακονικόλα.

Η μουσική είναι του Μίμη Πλέσσα. Τα σκηνικά – κοστούμια επιμελήθηκε η Δέσποινα Βολίδη, τους φωτισμούς ο Γιώργος Λιβανός και τις χορογραφίες η Ειρήνη Τσότρα.

Φωτογραφίες παράστασης: Zώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης και Κώστας Βολιώτης.

Κινηματογράφηση: Αντώνης Μανδρανής.

Γραφιστική επιμέλεια: Ειρήνη Γκολέμη.

Σύμβουλος παράστασης: Ροζίτα Σώκου.

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Θέμης Φίλης.

Δημόσιες σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση.

Perfomance marketing: Νίκος Σαραφανιάν.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Αιγόκερως

About Post Author

+ There are no comments

Add yours