Η βασίλισσα της ελληνικής τηλεόρασης επιστρέφει στους δέκτες μας και μάλιστα στο MEGA, το κανάλι στο οποίο έκανε τα πρώτα της βήματα. Η Ελένη Μενεγάκη που το καλοκαίρι του 2020 είπε «αντίο» στους τηλεθεατές έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια διαρκούς παρουσίας στην μικρή οθόνη, έκανε ένα διάλλειμα ξεκούρασης και ετοιμάζεται να σκορπίσει και πάλι χαρά στους τηλεθεατές.

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το MEGA σήμερα το πρωί έγραφε: «Το MEGA ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη. Η αγαπημένη παρουσιάστρια επιστρέφει στο κανάλι απ’ όπου ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή.

Η Ελένη, με την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό της έγινε όλα αυτά τα χρόνια η καλύτερη παρέα για εκατομμύρια τηλεθεατές. Τολμηρή και δημιουργική, παρουσίασε διαφορετικές τυπολογίες εκπομπών και σύστησε στο τηλεοπτικό κοινό ταλαντούχους συνεργάτες.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας από την τηλεόραση, επιστρέφει τώρα στο πρώτο της σπίτι, έτοιμη για μια καινούρια αρχή με πολλές νέες ιδέες!

Το Μεγάλο Κανάλι την καλωσορίζει θερμά. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη χαρά να την απολαύσουν καθημερινά στο ανανεωμένο και γεμάτο εκπλήξεις νέο πρόγραμμα που προετοιμάζει το κανάλι για τη σεζόν 2021-2022».

Η ίδια η Ελένη λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε και εκείνη με την σειρά της τα νέα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram:

«Ναι! Είναι αλήθεια! Από τον Σεπτέμβριο θα είμαι στο MEGA!

Έχω τεράστια χαρά και ενθουσιασμό που επιστρέφω στο πρώτο μου τηλεοπτικό σπίτι! Την πρώτη φορά που πέρασα αυτό το κατώφλι δεν ήξερα τι θα μου έφερνε η ζωή. Ή η τηλεόραση. Το μυαλό μου πετούσε παντού, χάζευα τα περιοδικά και τραγουδούσα συνέχεια.

Τώρα που γυρίζω, ξέρω πως αυτό που μου έλειψε, αυτό που πεθύμησα πιο πολύ αυτούς τους λίγους μήνες που ήμασταν χωριστά, είναι η επαφή μας!

Η αγάπη που μου στέλνατε απλόχερα, τα γέλια μας, οι άνθρωποι που γνωρίζαμε μαζί, οι ιστορίες που μοιραζόμασταν, τα χρόνια που μεγαλώναμε παρέα. Αυτά θέλω να ξαναβρούμε με νέους τρόπους ή με παλιούς, δεν έχει σημασία… το σημαντικό είναι να είμαστε μαζί και εγώ υπόσχομαι να είμαι πάντα η Ελένη σας, η φίλη που σας χαμογελάει και σας δείχνει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής!

Στο MEGA! Όλα αρχίζουν ξανά….» έγραψε η παρουσιάστρια.

Οι πρώτες εμφανίσεις της Ελένης στο MEGA

Όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του μεγάλου καναλιού αλλά και στο μήνυμα της Ελένης Μενεγάκη, η τηλεοπτική σταδιοδρομία της αγαπημένης παρουσιάστριας ξεκίνησε πριν από σχεδόν 30 χρόνια στο MEGA.

Ήταν 1992 όταν η Ελένη συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, στην εκπομπή «Κοκτέιλ» και στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη. Όπως ίσως να θυμούνται μερικοί, η εκπομπή ήταν τότε μαγνητοσκοπημένη και παρουσίαζε μια ευρεία γκάμα θεμάτων- από μουσική μέχρι μαγειρική- και είχε φιλοξενήσει σημαντικούς καλεσμένους όπως τον Διονύση Σαββόπουλο, την Χαρούλα Αλεξίου και τον Γιάννη Πουλόπουλο μεταξύ άλλων.

Η ίδια η Ελένη Μενεγάκη, με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, είχε μοιραστεί τις αναμνήσεις της από την πρώτη της εκπομπή και το casting στο οποίο είχε ξεχωρίσει αμέσως:

«Όταν με στείλαν από το πρακτορείο, ψάχναν μια κοπέλα, πολλές μπορεί να ψάχναν. Τώρα για το συγκεκριμένο που είχα πάει εγώ. Έχετε κολλήσει όλοι με τον Τροχό της Τύχης, εγώ ποτέ δεν είχα δουλέψει στον Τροχό Μέχρι και οι συνεργάτες μου μπερδεύονται. Ποτέ δεν είχα δουλέψει σε τηλεπαιχνίδι στον ΑΝΤ1. Η πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση, ψάχναν κόσμο για το «Κοκτέιλ», μια πρωινή μαγνητοσκοπημένη εκπομπή στο MEGA channel.

Έφευγε η Δήμητρα Παπαδήμα και ψάχναν να βρουν στη θέση της μια άλλη κοπέλα. Υπήρχε ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης και ο Νίκος Διαμανταρίδης.

Πέρασα από casting στο MEGA. Γινόταν χαμός. Όταν μου είπαν για κανάλι από το πρακτορείο, δεν μπορούσε να το χωρέσει το μυαλό μου τι ακριβώς θα είναι αυτό.

Πριν με πάρουν στο MEGA εγώ είχα περάσει από κάστινγκ από ένα κανάλι που δεν άνοιξε ποτέ. Είχα πάρει τη δουλειά, δηλαδή ο δρόμος μου εδώ θα με οδηγούσε πάλι στην τηλεόραση. Νομίζω λεγόταν Νέα Τηλεόραση.» είχε πει η ίδια.

Όσον αφορά στην ημέρα του casting η Ελένη έχει εξομολογηθεί: «Θυμάμαι ότι την ημέρα που γινόταν το casting, ήταν ουρές ο κόσμος. Κορίτσια μπορεί και 500. Καμία μας δεν ήξερε ακριβώς τι είναι αυτό που θα γίνει γιατί το συζητάγαμε. Και θυμάμαι ότι είχα ρωτήσει «ποιος θα μας πληρώνει; Θα τον ξέρουμε;».

Πήγα στο δοκιμαστικό και μου έδωσαν ένα κείμενο και μου είπαν όπως είναι να το διαβάσω απ’ έξω. “Δεν μπορώ να σας το πω απ’ έξω. Να σας το πω με δικά μου λόγια;” τους είπα και θυμάμαι ότι είχα το δοκιμαστικό.

Tι είπε το στόμα μου δεν ξέρω, μπορεί να έπιασα κι άλλα θέματα μέσα και θυμάμαι μου είχε σκάσει κάτι χαμόγελα η Κατραβά! Της λέω «πως τα πήγα; Τα είπα αυτά που έπρεπε να πω;» μου λέει «Δεν έχει σημασία ήσουν πολύ ευχάριστη!».

Η Ελένη ξεχώρισε λοιπόν αμέσως και ο λόγος δεν ήταν μόνο η εντυπωσιακή της εμφάνιση αλλά το πηγαίο ταλέντο, η άνεση μπροστά στον φακό και ο αυθορμητισμός της που εντόπισαν από την πρώτη στιγμή οι υπεύθυνοι του καναλιού. Κάπως έτσι, μια μεγάλη καριέρα ξεκινούσε.

Τα επόμενα χρόνια η παρουσιάστρια συμμετείχε ως guest star και σε σειρές του μεγάλου καναλιού όπως τα «Μπακούρια» (υποδυόμενη την σύζυγο του Βλάση Μπονάτσου) και το «Αχ Ελένη» ενώ το επόμενο βήμα της στην παρουσίαση έγινε στο πλευρό του Γιώργου Πολυχρονίου, στο αξέχαστο «Mega Banca».

Πηγή:in.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours