Η Παυλίνα Ψάρρου φτιάχνει τις πιο ωραίες κοκάλινες αλυσίδες για τα γυαλιά σου: Ένα αξεσουάρ-κόσμημα

Τις βλέπεις που τις φορούν οι ψαγμένες υπάρξεις στο ίνσταγκραμ και δεν ξέρεις που θα τις βρεις; Τις ανακαλύψαμε εμείς για σένα και μαζί τους την ίδια τη δημιουργό.

Μέσα στον καύσωνα του Ιουλίου, ένα απόγευμα με ροζ ουρανό και διάθεση για shopping μπήκα, τυχαία, στο οπτικάδικο του Shopping House του Αλίμου και έκανα τη μία ερώτηση, που μου είχε κολλήσει σαν τσίχλα, τον τελευταίο καιρό: «Έχετε κοκάλινες αλυσίδες αντί για κορδόνι γυαλιών ηλίου;». Μάλλον είχα έμπνευση ή την τύχη με το μέρος μου, γιατί η απάντηση ήταν θετική και πέραν των προσδοκιών μου ως προς το αποτέλεσμα. Η έρευνα αυτού του στιλάτου και ποθητού αντικειμένου καρποφόρησε.

Η έρευνα αυτού του στιλάτου και ποθητού αντικειμένου καρποφόρησε.

Παλιά το λέγαμε κορδόνι για τα γυαλιά, μετά έγινε αλυσίδα, σήμερα προβιβάστηκε σε κοκάλινη αλυσίδα και αποτελεί ένα από τα πιο hot αξεσουάρ της μόδας.

«Ναι, έχουμε αυτά τα καινούργια» μου λέει η υπάλληλος και μου δείχνει ένα κόκκινο με μαύρα νερά και ένα σε ταρταρούγα. Ενθουσιασμός. «Είναι ελληνικά» συνεχίζει. Μεγαλύτερος ενθουσιασμός.

Κάπως έτσι έφτασα στη Παυλίνα Ψάρρου, η οποία με καλωσόρισε σα να με ήξερε από παλιά. Κι εγώ, όμως, έτσι, ένιωσα μαζί της.

Ως αναφορά στην κοκάλινη αλυσίδα, πάλι ξεκίνησε από μια προσωπική μου, ας πούμε ιδιαιτερότητα, λόγω του ότι έχω μια μικρή αλλεργία στα μέταλλα, όταν είδα αυτό το υλικό σαν πρώτη ύλη αμέσως μου ήρθε στο μυαλό να το δοκιμάσω σαν εφαρμογή νέου σχεδίου.

«Ξεκίνησα, θα έλεγα, τελείως τυχαία περίπου πριν εννιά χρόνια , στην αρχή της οικονομικής κρίσης , όταν πίνοντας καφέ με μία φίλη μου, οπτικό, μπήκε στη διαδικασία να μου λέει διάφορες ιδέες που θα μπορούσαν να γίνουν εμπορικές, όπως και για το συγκεκριμένο είδος που αφορούσε τα γυαλιά, το οποίο ναι μεν υπήρχε στην αγορά αλλά κατά βάση ήταν κυρίως εισαγόμενο και όχι με τόσο μεγάλη ποικιλία» εξηγεί η Παυλίνα και συνεχίζει:

«Γνωρίζοντας η φίλη μου την δεξιοτεχνία που είχα στην καλλιτεχνική δημιουργία, όπως τα κοσμήματα που έφτιαχνα παλαιότερα, με προέτρεψε να δοκιμάσω αυτό το είδος δημιουργίας, αυτό το κάπως ιδιαίτερο και ξεχωριστό αντικείμενο.

H Παυλίνα Ψάρρου με καλωσόρισε σα να με ήξερε από παλιά. Κι εγώ, όμως, έτσι, ένιωσα μαζί της.

»Σιγά σιγά άρχισα να ερευνώ την αγορά και σύμφωνα με την φαντασία μου άρχισα να δημιουργώ τα πρώτα μου σχέδια. Όταν ξεκίνησα να επισκέπτομαι τους οπτικούς, με αυτά τα λίγα σχέδια που είχα στην αρχή, βρήκα άμεση ανταπόκριση που στη συνέχεια και εξελίσσοντας τις δημιουργίες μου έγινε αγάπη και τεράστια αγκαλιά από αυτούς τους ανθρώπους.

»Αυτό με έκανε να συνεχίσω με μεγαλύτερο μεράκι και ζήλο για την εξέλιξη νέων εφαρμογών , σχεδίων και πρωτοποριακών ιδεών με βάση πάντα τις πληροφορίες από τους ίδιους τους οπτικούς, σύμφωνα με τις ανάγκες της μόδας και της αγοράς.

»Ως αναφορά στην κοκάλινη αλυσίδα, πάλι ξεκίνησε από μια προσωπική μου, ας πούμε ιδιαιτερότητα, λόγω του ότι έχω μια μικρή αλλεργία στα μέταλλα, όταν είδα αυτό το υλικό σαν πρώτη ύλη αμέσως μου ήρθε στο μυαλό να το δοκιμάσω σαν εφαρμογή νέου σχεδίου. Η ανταπόκριση από την αγορά ήταν ευχάριστα μεγάλη, αγαπήθηκε πολύ και έτσι καθιερώθηκε και η παρουσία της στον χώρο της μόδας των γυαλιών. Επίσης έχει και πολλά πλεονεκτήματα όπως το είναι πολύ ανθεκτική , δεν προκαλεί αλλεργίες , είναι εντυπωσιακή και πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες αλυσίδες.

-Πόσες ώρες την ημέρα δουλεύεις;

«Βασικά δεν υπάρχει ωράριο , θα έλεγα ότι είναι nonstop για δύο λόγους , πρώτον γιατί το χειροποίητο αξεσουάρ απαιτεί χρόνο και δεύτερον ακόμα και τον υποτιθέμενο ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω για την δημιουργία νέων σχεδίων, βελτιώσεων και εφαρμογών».

-Ποιο είναι το ευχάριστο κομμάτι της δουλειάς σου;

«Το πιο ευχάριστο κομμάτι της δουλειάς μου, είναι τι άλλο, από την ίδια, αυτή καθαυτή την χαρά της δημιουργίας που παίρνω όταν το αποτέλεσμα λαμβάνει αγάπη και ανταπόκριση. Επίσης η εμπιστοσύνη και η αγάπη που λαμβάνω από όλους τους οπτικούς που συνεργάζομαι πλέον όλα αυτά τα χρόνια με κάνει να είμαι ευτυχισμένη και μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω αυτό που κάνω και αγαπάω».

-Εσύ με ποια αλυσίδα έχεις κρεμάσει τα γυαλιά σου;

«Κατά καιρούς με όλες».

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: