Παχυσαρκία: Μια καθημερινή μάχη για 1 στους 3 Έλληνες

Η παχυσαρκία, είναι μια σοβαρή, χρόνια νόσος, με πολλές επιπλοκές και κινδύνους για την υγεία.

Οι συννοσηρότητες με τις οποίες σχετίζεται η παχυσαρκία, υπερβαίνουν τις 229, συμπεριλαμβανομένων του σακχαρώδη διαβήτη, των καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων νοσημάτων.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν το πραγματικό μέγεθος της παχυσαρκίας και κατά πόσο αυτή επηρεάζει τόσο τον παγκόσμιο πληθυσμό όσο και τη χώρα μας.

Παχυσαρκία: Μια καθημερινή μάχη για 1 στους 3 Έλληνες

Σύμφωνα με δεδομένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείαςπάνω από 650 εκατομμύρια ενήλικες πάσχουν από παχυσαρκία παγκοσμίως. Ενώ διαρκώς παρατηρείται αύξηση του αριθμού αυτού, καθώς και της σοβαρότητας των περιστατικών.

Σημαντική αύξηση παρατηρείται και στα ποσοστά παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, καθώς πάνω από 124 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι ηλικίας 5 έως 19 πάσχουν από παχυσαρκία.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο επιπολασμός της παχυσαρκίας αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς επηρεάζει περίπου το 10-30% των ενηλίκων.

Σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, στην Ελλάδα η παχυσαρκία επηρεάζει το 32,1% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.

Εκστρατεία ενημέρωσης: «Μη δίνεις τη μάχη μόνος σου…».

Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, παρουσιάζει την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας για τη νόσο της παχυσαρκίας, «Μη δίνεις τη μάχη μόνος σου…».

Σκοπός της εταιρείας είναι η αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας, καθώς είναι σοβαρή, χρόνια νόσος, με πολλές επιπλοκές και κινδύνους για την υγεία.

Στον ιστότοπο www.mintoxeisvaros.gr ο αναγνώστης μπορεί αν βρει διαθέσιμες πληροφορίες για τη νόσο της παχυσαρκίας, τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της.

Την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας για τη νόσο της παχυσαρκίας υποστηρίζουν με την αιγίδα τους, οι:

Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία
Ελληνική Εταιρεία Καρδιολογίας – Ε.Κ.Ε.
Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής – Ε.ΠΑ.ΜΕ.ΔΙ.
Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας – Ε.Ι.Ε.Π.
Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας – Ε.Χ.Ε.Π.
Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα»

About Post Author

+ There are no comments

Add yours