Παγωτό με σοκολατένιο ποπ κορν

Ιστορία από Γωγώ Ξαγοράρη

Για το σοκολατένιο ποπ κορν 

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο

Για το παγωτό

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, κρύο, 400 γρ. περίπου
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη ή νιφάδες
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σοκολατένιο ποπ κορν 

Για το παγωτό με σοκολατένιο ποπ κορν, πρώτα τρίβουμε στον τρίφτη τη σοκολάτα κουβερτούρα.Έπειτα σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και σκεπάζουμε με το καπάκι, φροντίζοντας να είναι ελάχιστα ανοιχτό για να βγαίνουν οι ατμοί. Αφού σκάσουν όλα τα καλαμπόκια, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως την τριμμένη κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το ποπ κορν σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το παγωτόΣε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το μισό από το σοκολατένιο καλαμπόκι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 10 λεπτά.Στη συνέχεια σουρώνουμε το καλαμπόκι και με το μίξερ χειρός και χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Προσοχή μην παραχτυπήσουμε την κρέμα γιατί θα κόψει.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τη βανίλια και χτυπάμε ελάχιστα με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό σκεύος και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Ανακατεύουμε το παγωτό με το μίξερ κάθε μία ώρα για τις 3 πρώτες ώρες και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.Πριν σερβίρουμε αφήνουμε για 5 λεπτά το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε με μπόλικο σοκολατένιο ποπ κορν και σιρόπι σοκολάτας.

Cookout.skai.gr

More From Author