Ότι χρειάζεται να ξέρεις για να απολαύσεις βασιλικά τα τεμπέλικα πρωινά

ΓΙΩΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Αυγά benedict, πληθωρικά σάντουιτς, ζουμερά burger και αφράτα κρουασάν για όσους αγαπούν το pampering, αλλά δεν κάνουν εκπτώσεις στην καλοπέραση.

BeefbarAthens

Η συγκλονιστική θέα στη θάλασσακαι τα vibes της αθηναϊκής Ριβιέρας δεν είναι ο μόνος λόγος για να επισκεφτείς το κομψό Beefbar Athens, αγαπημένο σημείο συνάντησης για πολλούς food enthusiasts. Οι φανατικοί του brunching γνωρίζουν ήδη το ανανεωμένο μενού, το οποίο περιλαμβάνει fish & chips σε bao buns, γευστικά αρτοσκευάσματα, κέικ, αλλά και αυγά σε διάφορες,  γευστικές παραλλαγές. Ενδιαφέρουσα πρόταση είναι και το ξεχωριστό Bloody Mary Station, σε funky εκδοχές, όπως η «ελληνική» version με τσίπουρο ή το «ιαπωνικό», με ginger και edamame. Στα ατού του Beefbar Athens ανήκουν και τα μοναδικά live και DJ sets που φιλοξενούνται κάθε Κυριακή.

Απόλλωνος 40 (FourSeasonsAstirPalace) Βουλιαγμένη, Αθήνα, τηλ. 210-96.70.700

 New Hotel

Διεκδίκησε τον τίτλο του πρωτοπόρου στο brunching και για πολλούς έκανε τη συνήθεια θεσμό. Πρόκειται για το αγαπημένο στέκι των design addicts της πόλης, αφού όλους τους χώρους του ξενοδοχείου έχει επιμεληθείτο θρυλικό σχεδιαστικό δίδυμο των αδερφών Campana. Διαθέτει ένα ανανεωμένο μενού με pancakes, croques, φρεσκοψημένες σφολιάτες και κάνει προτάσεις όπως το ρυζόγαλο με σπόρους chia και το smashed burger με American Angus, καθώς και άψογες παρασκευές αυγών κάθε είδους – από τα κλασικά και αγαπημένα eggs benedict και Florentine μέχρι παραδοσιακό καγιανά. Τα πιάτα υπογράφει, όπως πάντα,ο executive chef ΜπάμπηςΚουντούρης.

Φιλελλήνων 16 & Ναυάρχου Νικοδήμου 1 (είσοδος από Ναυάρχου Νικοδήμου), τηλ. 210-32.73.170, Σάββατο & Κυριακή: 12:00–17:00

Μεγάλη Βρεταννία

Τα Σαββατοκύριακα στο Winter Garden, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00. Το brunchε ίναι εμπειρία. Υπεύθυνος για αυτή τη σπουδαία γευστική απόλαυση είναι ο πολυβραβευμένος σεφ Αστέριος Κουστούδης. Ένα εξαιρετικό καλαθάκι  θα φτάσει αρχικά στο τραπέζι σου με ολόφρεσκα πολίτικα τσουρεκάκια με μαστίχα, ζυμωτό ψωμί δύο ειδών, κρουασάν βουτύρου και pain au chocolat με τζιαντούγια. Διάλεξε οπωσδήποτε τη σαλάτα με λεπτοκομμένο jamónserrano και λεπτές φέτες μανιταριών και ταποσαρισμένα βιολογικά αυγά φάρμας πάνω σε μαλακό μπριός, με σως hollandaise, τα οποία σερβίρονται με ψίχα αστακού στο πλάι. Αν ακόμη νιώθεις ότι δεν έχεις χορτάσει την πολυτέλεια, πες «ναι» στα αυγά με χαβιάρι, καπνιστό χέλι και κρέμα πατάτας και συνόδευσέ τα με ένα ποτήρι σαμπάνια.

Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα,  Τηλ. 210-3330748

Gallerie Café – Athens Capital- MGallery Collection

Εδώ το brunch δεν είναι υπόθεση του σαββατοκύριακου – οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου πιστεύουν ακράδαντα ότι αξίζει να γιορτάζουμε αυτή τη στιγμή της ζωής καθημερινά. Ζουμερά burgers, ιταλική πίτσα, poke και acai bowls, δροσερές σαλάτες και ένας μπουφές πλούσιος σε viennoiseries κερδίζουν τις εντυπώσεις. Νόστιμα είναι τα κέικ που πρέπει να δοκιμάσεις, ενώ από αυγά μη διστάσεις να παραγγείλεις τα chef’s signature αυγά καγιανά. Το μενού το υπογράφει ο πολύ καλός Executive Chef του ξενοδοχείου Δημήτρης Μπούτσαλης και η ομάδα του. Δεν λείπουν, φυσικά οι vegetarian και vegan επιλογές, ενώ κάθε Σάββατο θα ακούσεις και μουσική, καθώς υπάρχει live Djset.

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 4 &Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 214- 44.42.000

Athénée

Θρυλικό στέκι της αθηναϊκής ελίτ το οποίο διανύει τα τελευταία χρόνια μια νέα, λαμπερή εποχή. Αλλά εδώ δεν θα έρθεις μόνο για την ιστορία του χώρου. Τις Κυριακές, που είναι για όποιον κινείται στο κέντρο, πιο γλυκές και νωχελικές σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες, εδώ θα απολαύσεις ένα brunch με μεγαλειώδη γλυκά. Ο λόγος; Το Athénée έχει καθιερώσει από πέρσι συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής pastry chef σκηνής. Τον Οκτώβριο τιμώμενος προσκεκλημένος ήταν ο Στέλιος Παρλιάρος, ενώ τον Νοέμβριο η σκυτάλη  περνά στον Σπύρο Πεδιαδιτάκη του Ourse. Αν δεν έχεις δοκιμάσει το Paris-Aegina (την εκδοχή του  Σπύρου στο κλασσικό Paris-Brest), τώρα μπορείς! Πάρε, επίσης, τα βιολογικά τηγανιτά αβγά με φρεσκοτριμμένη τρούφα και θα μας θυμηθείς.

Βουκουρεστίου 9, τηλ. 210-32.51.430

Mr. Fox

«Όταν έχεις πάθος, έχεις ό,τι χρειάζεσαι». Αυτή η φράση συνοψίζει τη φιλοσοφία του πιο στυλάτου bar στα νότια προάστια. Αλμυρά και γλυκά pancakes, απολαυστικά πιάτα με αβγά με έξτρα twists στις συνταγές τους, foxy burger με τραγανό cheddar, αγγλικό πρωινό στην Foxy εκδοχή του, βάφλες με κοτόπουλο, healthy bowls και φυσικά ιδιαίτερες, comfort γλυκές προτάσεις, περιλαμβάνονται στο μενού που έχει επιμεληθεί για δεύτερη χρονιά ο ταλαντούχος σεφ Άνταμ Κοντοβάς. Τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου στη Γλυφάδα εξελίσσονται σε γιορτή με party-music DJsets, ενώ το μυστικό που πρέπει να ξέρεις είναι πως εδώ μπορείς να πιεις το bloody mary των ονείρων σου, καθώς μπορείς να φτιάξεις τη δική σου custom εκδοχή επιλέγοντας τη βάση (ντομάτα ή πατζάρι), το αγαπημένο του ποτό (vodka, gin ή tequila), καθώς και το πόσο πικάντικο το θες (mild, real spicy).

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, τηλ. 210-89.81.654

Πηγή:flaginlife.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author