Ανακοινώθηκαν οι επιλογές του οδηγού Μichelin για την ελληνική πρωτεύουσα – 4 νέα αστέρια λάμπουν πάνω από την εστιατορική σκηνή της πόλης. 

Την Πέμπτη 29/9, λίγες μέρες μετά τη συμφωνία του Guide Michelin με τον ΕΟΤ, ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια που ξεχωρίζει ο οδηγός στην Αθήνα. To πιο μεγάλο νέο είναι ότι το Delta Restaurant του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την πολυσυζητημένη δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Παπαζαχαρία και του Θάνου Φέσκου χτυπάει με τη μία δύο αστέρια − μαζί και ένα πράσινο αστέρι που δίνεται σε γαστρονομικές προτάσεις που κινούνται στον άξονα της αειφορίας. Η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό κομμάτι της φυσιολατρικής φιλοσοφίας του ντουέτου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον με πιάτα-οφθαλμαπάτες, όπως εκείνη τη χαρακτηριστική γαρίδα με το κεφάλι από καρότο και τις επιδόρπιες μέλισσες/πεταλούδες, με μια ιδιαίτερη ματιά στις ζυμώσεις και αναγνώσεις άγνωστων υλικών. Το εστιατόριο ανεβαίνει μετά από ένα χρόνο και μερικούς μήνες λειτουργίας στην κορυφή της αθηναϊκής κατάταξης του «κόκκινου οδηγού» για το 2022. Δυστυχώς βρίσκεται μόνο του εκεί στα ψηλά, καθώς η επί χρόνια διάστερη Σπονδή −γαστρονομικός θεσμός της Αθήνας− χάνει το ένα από τα δύο της αστέρια.

Delta: το νέο εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ που περιμένει όλη η Αθήνα
Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας (αριστερά) και ο Θάνος Φέσκος στη φάρμα του εστιατoρίου Delta στο Μαρκόπουλο / φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας
SoilO Παύλος Κυριάκης, σεφ του The Zillers
Hytra

Το πρώτο του αστέρι κερδίζει άμα τη αφίξει του σχεδόν στην εστιατορική σκηνή της πόλης και το Soil του Τάσου Μαντή στο Παγκράτι, αποσπώντας ταυτόχρονα και πράσινο αστέρι για τη νατουραλιστική του προσέγγιση στο fine dining, άμεσα συνδεδεμένη με τη κτήμα του στο Αλεποχώρι. Στην ομάδα των μισελενάτων μπαίνει και το The Zillers του ομώνυμου ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης, τα ηνία της κουζίνας του οποίου κρατάει ο ταλαντούχος Παύλος Κυριάκης, παρουσιάζοντας μια σειρά ιδιαίτερα δημιουργικών πιάτων. Τα αστέρια τους διατηρούν για άλλη μια χρονιά το Botrini’s του Έκτορα Μποτρίνι, η Hytra στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου, το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και το Pelagos του Four Seasons στη Βουλιαγμένη.

Ο Λευτέρης Λαζάρου, σεφ και ιδιοκτήτης του Varoulko Seaside
Delta RestaurantO Αλέξανδρος Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του CTC

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.536.0_en.html#goog_753517468- 2:14

PelagosO Jean Charles Metayer, σεφ και ιδιοκτήτης του Le Pavillon
Botrini’s
Annie Fine Cooking / φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
NolanCookoovaya

Πηγή:gastronomos.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author