Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

Αν αγαπάς το καλό φαγητό τότε σίγουρα θα έχεις αδυναμία και στην Ασιατική κουζίνα και είναι μια καλή αφορμή να τσεκάρεις τις διευθύνσεις παρακάτω για δεις που θα την απολαύσεις.

Η αγάπη του κόσμου για τη σύγχρονη, Ασιατική κουζίνα είναι πια δεδομένη. Τα noodles, τα bao buns και το sushi αποτελούν για κάποιους αγαπημένη συνήθεια και οι food lovers ψάχνουν νέα εντυπωσιακά στέκια που θα συναρπάσουν τους ίδιους και το κοινό τους!

Αλλά ακόμα και αν είσαι από εκείνους που διστάζουν να δοκιμάσουν νεά πράγματα, ήρθε η ώρα να διευρύνεις τους γευστικούς σου ορίζοντες, με Ασιατικό προσανατολισμό και πρωτόγνωρες δημιουργίες! Υπάρχουν πολλές διευθύνσεις στην Αθήνα, που η Ασιατική κουζίνα θα σε εκπλήξει, είτε σε νέα στέκια είτε σε μαγαζιά που αντέχουν στο χρόνο, γι’ αυτό τσέκαρε παρακάτω!

Tanpopo

Νέα γαστρονομική προσθήκη στο πλάνο της ασιατικής σκηνής, με την υπογραφή του Σωτήρη Κοντιζά, που ήδη έχει κάνει θραύση στην Αθήνα. Αυτό που τρεντάρει εκεί είναι οι ιαπωνικές σούπες ράμεν, αγαπημένες και σε παραλλαγές, χορτοφαγικές, με ζωμό, χωρίς ζωμό και με κοτόπουλο. Εκτός από ράμεν όμως θα βρεις gyoza, donburi (μπολ με ρύζι ατμού, κρέας και λαχανικά), tonkatsu (τηγανητή κοτολέτα) και πολλές άλλες επιλογές.

Ο χώρος του θυμίζει μοντέρνα ασιατική καντίνα με λιτή κι ευχάριστη ατμόσφαιρα και διαθέτει ανοιχτή κουζίνα. Όσο για το όνομά του, Tanpopo είναι το βότανο ταραξάκο στα ιαπωνικά ή αν αφαιρέσες το «n» και βάλεις «m», σχηματίζεται ο τίτλος μιας cult ιαπωνικής ταινίας του ’85, στην οποία ένα βασικό μοτίβο έχει να κάνει με τη σχέση πάθους των ηρώων με το φαγητό, καθώς και με την παρασκευή του τέλειου ράμεν!

Αριστείδου 1, Ευριπίδου 2, Αθήνα

Wagamama

Η ιστορία του Wagamama ξεκινάει κάποια χρόνια πίσω, όταν το 1992 δημιουργήθηκε το πρώτο μαγαζί στο Λονδίνο. Βασισμένα στη φιλοσοφία του ευ ζην, προσφέρουν εστιατορική εμπειρία με ασιατικά πρότυπα και προτεραιότητα τη θρεπτική αξία.

Έτσι λοιπόν, στο Wagamama προσφέρουν κλασικά πιάτα όπως noodles, σε πολλές διαφορετικές παρασκευές και εκδοχές, σούπες ράμεν και μοναδική σπεσιαλιτέ το chicken katsu curry, το οποίο αποτελεί αγαπημένο πιάτο παγκοσμίως. Εκτός από αυτά, θα δοκιμάσεις φανταστικά donburi με πάπια, κοτόπουλο ή σολωμό και φυσικά sushi, το αποκορύφωμα του μενού σε πληθώρα επιλογών!

Κασσαβέτη 3, Κηφισιά | Golden Hall, Μαρούσι

So so so Ramen

Με θαλπωρή και εξαιρετική γεύση, αυτό το ράμεν στο κέντρο, θα σε κάνει συχνό πελάτη. Ο κατάλογός του θα αφήσει ικανοποιημένο ακόμη και αυτόν που έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά με την Ασιατική κουζίνα. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε Yuzu Miso Beef – μοσχαρίσια σούπα με πατάτες, φρέσκο κρεμμυδάκι, αυγό, καλαμπόκι και μπαμπού ή το Steak Mazesoba Ramen που περιέχει τρυφερό φιλέτο μόσχου με semi dry noodles, φρέσκο κρεμμύδι, bamboo, λάδι chilli, αυγό βραστό, καλαμπόκι και σουσάμι.

Εκτός από αυτά τα δύο κορυφαία πιάτα, υπάρχει και κάτι που λατρεύουν κυρίως οι vegans: το ράμεν με μανιτάρια, φρέσκο κρεμμύδι, καλαμπόκι, ζωμό λαχανικών, σπαράγγια tofu & bamboo, που είναι φουλ γευστικό και χορταστικό. Βέβαια στο μενού θα βρεις και αφράτα bao buns σε διάφορες εκδοχές και μοναδικό chicken yakitori – μία Ασιατική εκδοχή που θυμίζει σουβλάκι καλαμάκι με teriyaki sauce και φρέσκο κρεμμυδάκι!

Νορμανού 7, Μοναστηράκι | Απόλλωνος 1, Αθήνα

Μadame Phu Man Chu

Ένα μικρό μαγαζί με ξύλινους πάγκους έξω, έναν δράκο που κρέμεται από το ταβάνι στο εσωτερικό και μια προτομή από πορσελάνη του Χο Τσι Μιν να στέκει στο ράφι δεξιά της ανοιχτής κουζίνας. Ιδιαίτερο, με ωραίο στιλ και εξαιρετικό βιετναμέζικο φαγητό. Όταν έρθει η ώρα της παραγγελίας μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα ρολάκια από φύλλα ρυζιού. Μπορείς να τα γεμίσεις με γαρίδες, πίκλες, καραμελωμένα κρεμμύδια, σάλτσα φυστικιού, κοτόπουλο, τσίλι, σκόρδο κι ό,τι άλλο θελήσεις. Παράγγειλε noodles, ράμεν, pho, spring rolls, dumplings και γενικά όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Θα τα λατρέψεις όλα!

Σκουλενίου 4 & Πραξιτέλους

Tuk Tuk (Thai Street Food Athens)

Αν θες να κάνεις μία επίσκεψη στην Μπανγκόκ, θα μεταφερθείς απευθείας από το Tuk Tuk μιας και έχει ακριβώς την ίδια ατμόσφαιρα με τα στενάκια της Ασιατικής πόλης. Η διακόσμηση με φαναράκια, τα ψεύτικα φυτά και οι αφίσες από ταϊλανδέζικο σινεμά του ’60, θυμίζει ξεκάθαρα εικόνες από Ασία. Το βέβαιο είναι ότι θα φας καλά εκεί, αν σκεφτείς ότι στο μενού θα βρεις καλαμάκια κοτόπουλου με σάλτσα από καυτερές πιπεριές και φυστικοβούτυρο, pad thai και λευκή σούπα tom ka khai. Τα dumplins ατμού δε λείπουν από καμία παραγγελία, ενώ το pad grapao muu το ζητάνε πολύ!

Βεΐκου 40, Kουκάκι

Hanoi

Για να φτάσει το Pho στο τραπέζι σου σιγομαγειρεύεται για περίπου 12 ώρες στο Hanoi στην οδό Πετράκη. Τη σούπα πλαισιώνουν ρυζομακάρονα, κρέας σε λεπτές φέτες, δυόσμος, κόλιανδρος και φρέσκο κρεμμύδι. Στο τραπέζι σου θα πρέπει επίσης να υπάρχει οπωσδήποτε μία από τις πολύχρωμες δροσερές και χορταστικές σαλάτες του μενού, που εκτός από λαχανικά είναι πλούσιες σε φρούτα και ξηρούς καρπούς. Θα βρεις και bánh cuốn, που είναι ημιδιάφανες «κρέπες» ρυζιού γεμιστές με ψητό, καραμελωμένο χοιρινό, τις οποίες κόβουν σε τετράγωνα και πασπαλίζουν με τηγανητό κρεμμύδι.

Πετράκη 12, Σύνταγμα

Sushimou

Με το που καθίσεις στην ξύλινη μπάρα θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει μενού αλλά το κατάστημα λειτουργεί με τη λογική του «omakase», δηλαδή ένα μενού που διαμορφώνει ο σεφ. Έχει μετρημένες θέσεις και οι πελάτες είναι αρκετοί, οπότε αν θες να γευματίσεις σύντομα εκεί μην παραλείψεις να κλείσεις άμεσα τραπέζι. Όσον αφορά τα πιάτα του; Φρέσκες πρώτες ύλες, εκλεπτυσμένες τεχνικές και πρωταγωνιστές τα θαλασσινά, θα σε ενθουσιάσουν ένα προς ένα.

Σκούφου 6, Αθήνα

Ταϊλάνδη

Cool vibes σε ένα στέκι «έξω καρδιά» στα Μελίσσια, με έναν χώρο που θα σου θυμίσει αμέσως ταϊλανδέζικο σκηνικό. Εκεί θα φας khai jiao με άπαιχτο ρύζι, σκεπασμένο από ομελέτα με πάπια και καυτερή sriracha όνειρο! Θα δοκιμάσεις αφράτα bao buns γεμισμένα με ό,τι επιθυμείς, ράμεν με φανταστικό ζωμό, shumai ή thai dumplings, noodles και για σβήσιμο τηγανητό παγωτό! Όλα συμπληρώνονται άψογα με τα ευφάνταστα κοκτέιλ του καταλόγου.

Σωκράτους 7, Μελίσσια

Kitschen

Σε ένα δρομάκι στον Πειραιά θα βρεις όλα όσα αντιπροσωπεύουν την Ασιατική κουζίνα με ποπ πινελιές αλλά και Ελληνικές προσθήκες. Θα δοκιμάσεις διάφορα πιάτα και μάλιστα κάποια από αυτά που υπάρχουν σε κάθε τραπέζι είναι το λευκό ψάρι σε σάλτσα τσίλι, τα dumplings και φυσικά το κουνουπίδι tempura με μαγιονέζα και σκόρδο. Θα βρεις επίσης τραγανά spring rolls, ψητό χοιρινό με κίμτσι και  καυτερό ταρτάρ καβουριού. Για επιδόρπιο εννοείται ότι θα δοκιμάσεις μότσι!

Κανάρη 5-7, Πειραιάς

Αυτά είναι τα στέκια που θα απολαύσεις γνήσια Ασιατική κουζίνα, οπότε τσέκαρε για να δεις ποιες διευθύνσεις σε βολεύουν για ένα δείπνο, γεύμα, ακόμα και lunch break!

Πηγή:e-daily.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author