Μετά τη Σαντορίνη και την Κρήτη, οι γαστρονομικές ιστορίες της Οινοποιίας Μπουτάρη έφτασαν και στην Αθήνα, προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Ήρθε και η σειρά της Αθήνας να… «γευτεί» τους υπέροχους συνδυασμούς που επιφυλάσσουν τα Boutari & Chefs’ Stories, αφού το 3ο γαστρονομικό event της οινοποιίας Μπουτάρη, πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου στο εστιατόριο 48 Urban Garden στο κέντρο της πόλης.

Για μια ακόμη φορά, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στα οινοποιεία Μπουτάρη στη Σαντορίνη και την Κρήτη, τα υπέροχα κρασιά της οινοποιίας ταίριαξαν με γεύσεις που δημιούργησαν ταλαντούχοι σεφ προκειμένου να τα αναδείξουν, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή, σε ένα υψηλό επίπεδο της ελληνικής γαστρονομίας και οινοποιίας.

Το κάλεσμα της οινοποιίας αποδέχτηκαν αλφαβητικά οι σεφ: Γιάννης Αραπακόπουλος, σεφ στο 48 Urban Garden, Δημήτρης Δημητριάδης, Head Chef στο Artisanal, Χάρης Νικολούζος, Chef Patron στο Jerár, Γιάννης Παρίκος, Executive Chef στο koocsecrets Costa Navarino και Σταμάτης Τσίλιας, Maitre Rotisseur, Chef Patron στο Mayan, εντυπωσιάζοντας με τις γευστικές τους προτάσεις που ανέδειξαν ακόμα περισσότερο τα κρασιά που τις συνόδευσαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αραπακόπουλος ταίριαξε τις γεύσεις του με τα ανανεωμένα Σημεία Στίξης και ειδικότερα τα υπέροχα patacones με μαριναρισμένο λαβράκι, κρέμα αβοκάντο, πίκλες jalapenos και passion fruit με το Σημείο Στίξης Λευκό, τη φουλ στο umami tostada de calamari με πουρέ καπνιστής γλυκοπατάτας, κιμά chorizo, ψητό καλαμάρι, φύτρες κόλιανδρου, βινεγκρέτ με lime, αγαύη και πιπεριά Big Sun Habanero με το αρωματικό Σημείο Στίξης Ροζέ και το σιγομαγειρεμένο black angus brisket, με ψητό καλαμπόκι, πράσινα ντοματίνια, τραγανό κρεμμύδι, κόλιανδρο, smoked chipotle mayo με το πιο γεμάτο Σημείο Στίξης Ερυθρό.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης εμπνεύστηκε από το Λευκό Γράμμα και δημιούργησε ένα ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα με άγριες αγκινάρες Τήνου, πέστο μυρωδικών, ελαφριά σκορδαλιά αμυγδάλου, τζελ αμύγδαλο, λευκό σταφύλι και πεκορίνο Αμφιλοχίας, ενώ ο Χάρης Νικολούζος δημιούργησε για το Dianthos «τηγανητό κουνέλι» με μαγιονέζα σπετσιερικό και πίκλα αγγούρι.

Ο ταλαντούχος Γιάννης Παρίκος έφτιαξε ένα μιλφέιγ τραγανής πατάτας με βοδινό καρπάτσιο, πίκλα μουστάρδας, κυανό και τρούφα για το Scalarea Ερυθρό και ο Σταμάτης Τσίλιας εμπνεύστηκε ένα μεσογειακό, δροσερό σεβίτσε με μυλοκόπι και αρώματα από μανταρίνι και περγαμόντο, για το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale.

Πέρα από τα παραπάνω «παντρέματα» που είχαμε την τύχη να γευτούμε, είχαμε παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουμε όλη την ανανεωμένη γκάμα των κρασιών Boutari, χαλαρώνοντας στη νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα του αγαπημένου 48 Urban Garden. Aπ’ ό,τι φαίνεται, ο στόχος των εκδηλώσεων, που είναι η ανάδειξη της δημιουργικής ελληνικής γαστρονομίας και των σπουδαίων Ελλήνων σεφ σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας και την εξαιρετική προοπτική των κρασιών Μπουτάρη, φαίνεται να πετυχαίνει σε κάθε event. 

Κι όπως μάθαμε, επόμενη στάση θα είναι το οινοποιείο στη Νάουσα, σε μια εκδήλωση πολύ διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει έως τώρα.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
jtas@naftemporiki.gr

Πηγή:clickatlife.gr



About Post Author

You May Also Like

More From Author