Όμορφα μέρη για καφεδάκι και ποτά σε Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Βύρωνας, Παγκράτι, Καισιαριανή: τρεις περιοχές, δεκάδες προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας. Για καφεδάκι, πρωινό και ποτό, για κάθε γούστο και διάθεση. Εμείς επιλέξαμε μερικές από τις αγαπημένες μας κι εσύ δεν έχεις παρά να τις βάλεις στα υπ’ όψη για τις προσεχείς ανοιξιάτικες βόλτες σου.

Δεν Ξέρω

Πλατεία Σμύρνης 3, Βύρωνας, τηλ.: 213 0041168

Τα πρωινά πίνεις χαλαρά το καφεδάκι σου στον εξωτερικό του χώρο που μοιάζει με αυλή, ενώ όσο σκοτεινιάζει, οι μουσικές ξεκινούν να ροκίζουν και ο κόσμος πιάνει μπάρα και απολαμβάνει καθαρά ποτά, μπίρες και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ – αγαπημένο μας το ντάκιρι φράουλα. Το «Δεν Ξέρω»… είναι ένα νέο- καφενείο που… ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να αποτελέσει επίκεντρο εξόδου με φόντο την όμορφη πλατεία Σμύρνης κι εσύ δεν έχεις παρά να μάθεις και να ακολουθήσεις. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Σαμιαμίδι cocktail bar

Καραολή και Δημητρίου 61, Βύρωνας, τηλ: 21 1408 6939

Μικρό αλλά θαυματουργό, αυτό το λιλιπούτειο μπαράκι στην Καραολή φέρνει κάτι από διακοπές σε νησάκι με το ξύλινο ντεκ του στο εξωτερικό να γεμίζει με τραπεζάκια και σταντ για να απολαύσεις το καφεδάκι σου κάτω από τα δέντρα. Τα βράδια οι Djs του πιάνουν θέση στα decks στο εσωτερικό του με ροκ εν ρολ ανεβαστικές μελωδίες, ενώ από το μπαρ βγαίνουν δροσερές Μαργαρίτες, και λοιπά κοκτέιλ που ενδείκνυνται για ανοιξιάτικες βραδιές. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 6€.

Παλαβή Μαϊμού – Loony Monkey

Λεωφ. Κύπρου 47, Βύρωνας, τηλ: 21 1012 4096

Λαχταράς έναν καλοφτιαγμένο καφέ στο χέρι; Θες να πιείς ένα απολαυστικό Ζombie στα γρήγορα; Η παλαβή αυτή μαϊμού παίζει σε διπλό ταμπλό και παίζει άκρως πετυχημένα. Σε χαλαρό κλίμα σου δίνει την πρώτη δόση καφεΐνης, μαζί με ωραία σνακ και γλυκάκια, ενώ το βράδυ τα ποτά και τα tiki cocktails έχουν τον πρώτο λόγο με ρουμ-επιλογές όπως Zombie, Mai Tai, Daquiri σε διάφορες παραλλαγές, αλλά και Porn Star, Martini, Cosmopolitan κ.α. σε πολύ καλές τιμές – από 6€. Κάνουν και ντελίβερι στο σπίτι.

Petite Fleur

Αμύντα 1, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, τηλ: 2155519685

Η γαλλική φινέτσα του Petite Fleur βρίσκεται και στο Παγκράτι, με αυτό το «αδερφάκι» της οικογένειας να απλώνει αριστοκρατικές καρέκλες στην πλατεία Προσκόπων και να στήνει ένα καλαίσθητο μπιστρό για να απολαύσεις τζαζ μουσικές από τα πικάπ, συγκλονιστική ζεστή σοκολάτα και λαχταριστά γλυκίσματα ημέρας, αλλά και κλασικά κοκτέιλ σε φουλ χαλαρό κλίμα τα βράδια. Ιδανικό για πρώτα ή και για δεύτερα ραντεβού. Το απλό ποτό στα 7€.

Superfly

Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, τηλ: 2114046076

Μία ανάσα από την ολοζώντανη πλατεία Βαρνάβα, το Superfly είναι η αγαπημένη γωνιά να πιείς το… ρετρό καφεδάκι σου: Στο όμορφο σαλόνι του, οι καναπέδες της γιαγιάς, τα σχολικά θρανία, τα ποδοσφαιράκια και οι vintage βαλίτσες σε κάνουν να νομίζεις ότι αράζεις σε ένα εφηβικό δωμάτιο των ‘80s ή των ‘90s. Το βράδυ ετοιμάζει και ωραία κοκτέιλ συνοδεία όμορφων μουσικών από Djs που εναλάσσονται. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Πάροτ

Τιμοθέου 7, Παγκράτι, τηλ: 21 0821 1800

Στον πάντα γεμάτο πεζόδρομο της Τιμοθέου, το πολύχρωμο αυτό… παπαγαλάκι διαθέτει all day χαρακτήρα, παίζει feel good μουσικές και αποτελεί ένα κρυμμένο διαμάντι της περιοχής. Το πρωί καφέδες, σνακ και ροφήματα σου κρατάνε παρέα, ενώ το βράδυ το soundtrack του περιλαμβάνει από Αρλέτα μέχρι Tom Waits. Τα κοκτέιλ έχουν δροσιά και αρώματα από Κούβα, ενώ οι τιμές για το απλό ποτό ξεκινούν από 5€ και τα κοκτέιλ από 7€.

Στυλίτης 

Ηρώων Πολυτεχνείου και Νικομήδειας, Καισαριανή, τηλ: 2107235572

Κρυμμένο συνοικιακό μυστικό που όσοι το ξέρουν, το λατρεύουν για την μεθυστική του γοητεία. Ο Στυλίτης είναι ένα καφέ μπαρ γεμάτο αντίκες, νοσταλγικά σουβενίρ, παιχνίδια και ρετρό διακοσμητικά, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Με γλυκύτατα σκαμπό στους πάγκους των παραθύρων, για να μην ζεσταινόμαστε τους καλοκαιρινούς μήνες, και ωραία κοκτέιλ για έξτρα δροσιά. Τα ποτά στοιχίζουν 6€, ενώ σερβίρονται και ωραίες λιχουδιές, όπως μπισκότα και τάρτες.

Kayu Athens

Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 232, Καισαριανή, τηλ: 21 0010 6403

Μοντέρνο και μίνιμαλ, με όμορφη αυλή με ψηλά φυτά και ξύλινα τραπέζια, το Kayu βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το αισθητικό δάσος της Καισαριανής, και είναι μια ωραιότατη πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας. Το πρωί θα το επισκεφτείς για λαχταριστό brunch και μονοποικιλιακούς καφέδες, ενώ το βράδυ η μουσική ανεβάζει ντεσιμπέλ με ethnic και house και η μπάρα βγάζει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author