5 νέα spot για να δώσετε ραντεβού τις φετινές γιορτές

της Χρύσας Κακιώρη

Η γιορτινή περίοδος μάς καλεί να ζήσουμε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με χαλαρή διάθεση, tailor made κοκτέιλ, ποτήρια γεμάτα από αρωματικά κρασιά που χαρίζουν θετικά συναισθήματα, ενώ οι ευχές για «Καλά Χριστούγεννα» μπλέκονται με τις εύθυμες μουσικές που ακούγονται στην πόλη.

Ακολουθούν προτάσεις με τα πιο φρέσκα, hot και elegant μέρη για να δώσεις τα pre-Chistmas ραντεβού με τους φίλους σου και να κλείσεις με τον καλύτερο τρόπο τις βόλτες για shopping.

Ami Gastroteque

Στην πολύ ζωντανή Απόλλωνος, στη γωνία με τη Βουλής, το νέο γοητευτικό project του Ami Gastroteque (Μελισσάρης, Κανελλόπουλος, Μπαμπούρης) με σεφ τον Πάνο Ζώκο (Βrasserie Lorraine, Spit Jack), δίνει στη γαλλική γαστρονομία ένα μεσογειακό twist και, ως κλασικό μπιστρό, διαθέτει ένα μικρό και ευέλικτο κατάλογο που προτείνει σούπα ημέρας, σαλάτες όπως η εξαιρετική baby σπανάκι και ζεστό chèvre, τα ψητά παντζάρια με πάπια κονφί, και signature γαλλικές σπεσιαλιτέ, όπως η κρέπα με mimolette 6μηνης ωρίμανσης και φρέσκια τρούφα, η τάρτα flambée με λευκά κρεμμύδια και καπνιστή πανσέτα, η fillet au poivre με σάλτσα πιπεριών και η entrecôte ξηρής ωρίμανσης 28 ημερών. Φρέσκα όστρακα, αρνάκι γαλλικής κοπής και ένα μπέργκερ Gordon bleu συναγωνίζονται σε γεύση, ενώ η κλασική Paris Brest ή το moelleux au chocolat με αλμυρή καραμέλα, ρίχνουν την αυλαία πανηγυρικά. Κρασιά από τον ελληνικό και το γαλλικό αμπελώνα και κοκτέιλ ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Info: Απόλλωνος & Βουλής, τηλ. 2130302290

Bon Bon Fait Maison L’atelier

Παριζιάνικος αέρας φυσάει και στην Καλαμιώτου, όπου ο Κρίτων Πουλής, που διατηρεί το Bon Bon Fait Maison στην Πετράκη, δημιούργησε ένα ελληνογαλλικό μπιστρό με ελκυστική ατμόσφαιρα σε ένα νεοκλασικό του 19ου αιώνα και νόστιμα πιάτα για κάθε ώρα της ημέρας. Το πρωί ξεκινά με brunch μενού που περιλαμβάνει τάρτες και χειροποίητα κρουασάν, croque Madame και μανιτάρια με αυγό ποσέ και σάλτσα από μυρώνια, σάντουιτς, κρέπες Βρετάνης από αλεύρι φαγόπυρου, μεελληνικά υλικά όπως κρητικό απάκι, γραβιέρα Νάξου, αντζούγιες ή παστινάκι με σος νεροκάρδαμου. Συνοδεύονται με ελληνικά και γαλλικά κρασιά, κοκτέιλ με κρασί, και Mimosa με σπιτικό χυμό εσπεριδοειδών και φρέσκο δεντρολίβανο.

Info: Καλαμιώτου 8, Σύνταγμα, τηλ. 2103243053

Angelo et Manolo

Το νέο μικροσκοπικό wine bar της Μητροπόλεως, έχει την υπογραφή της Φωτεινής Πατσιά (By the glass) και πίσω από το όνομα και την ιστορία του, βρίσκεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής και ο Άγγελος Παντζιάς, ο 9χρονος γιος της Φωτεινής. Οφείλει την γουστόζικη ατμόσφαιρά του στην αρχιτέκτονα Έφη Ηλιάδου, η οποία επέλεξε ζεστά και γήινα χρώματα, όπως η τερακότα της Τοσκάνης, ξύλινα σκαμπό, πανέμορφη κάβα και διακοσμητικές λεπτομέρειες με τους λαιμούς των μπουκαλιών, που δίνουν το στίγμα του. Προσεκτικά επιλεγμένες ελληνικές και ξένες ετικέτες κρασιού απ΄όλη τη γκάμα, λευκό, ροζέ, κόκκινο και orange, ενώ σερβίρονται 15 high profile γαλλικά και ιταλικά fine wines, ορισμένα εισαγωγής της ίδιας της Φωτεινής, σε Coravin. Σερβίρονται με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά από τη Νάξο έως και την Τοσκάνη. Τον κατάλογο ολοκληρώνουν τέσσερις εκδοχές spritz και το κλασικό negroni.

Info: Μητροπόλεως 38Α, Τηλ.  210 3248115

Koketa Athens

Η Κοκέτα προσγειώθηκε στο Χαλάνδρι αποφασισμένη να φέρει μια χαρούμενη εύθυμη διάθεση, με ελληνική κουζίνα εμπνευσμένη από διάφορα μέρη της Ελλάδας και opa διάθεση, όσο περνάει η ώρα και η μουσική δυναμώνει και προετοιμάζει την ατμόσφαιρα για χορό και  διασκέδαση. Στον χώρο που βρίσκαμε το Mandaloun στην Κηφισίας, στο ύψος του Κολεγίου Αθηνών, η νέα γαστροταβέρνα των Σπύρου Κερκύρα με τους αδερφούς Αλεξόπουλους και την Έφη Κωστάκη, που συνδέονται ήδη με τα Hide & Seek και Monzu, εμπιστεύονται τον σταθερό τους συνεργάτη Γιάννη Λιόκα στο μενού, ο οποίος προτείνει Αυγό ελευθέρας βοσκής νόστιμο και τραγανό, με καπνιστό τραχανά, μανιτάρια και κρέμα από σέσκουλα, Κρεατόπιτα με ζυγούρι, καραμελωμένα κρεμμύδια και τσαλαφούτι, Γιουβέτσι, Αρνίσια παϊδάκια και κοπές κρέατος. Ελληνική πινελιά έχουν και τα ποτά με κοκτέιλς που αναμειγνύουν τη ρακί από το Ρέθυμνο με ρόδι και άλλα εσπεριδοειδή.

Info: Λεωφ. Κηφισίας 226, Χαλάνδρι, Τηλ. 210 6744618

Wood

To κρέας και η φωτιά πρωταγωνιστεί στο steak house Wood, όπου στην κουζίνα βρίσκουμε τον σεφ Θάνο Στασινό, να ξεδιπλώνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση με ξυλόφουρνο, ωριμαντήρια, αντικριστιέρες ειδικής κατασκευής και πιάτα με ελληνική πρώτη ύλη  από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, που εμπνέονται από την παράδοση κι έχουν τη προσωπική του σφραγίδα. Ο σεφ που έχει ηγηθεί σε πολλά ιαπωνοπερουβιανής κατεύθυνσης εστιατόρια βάζει τη δική του πινελιά σε πιάτα που δίνουν έμφαση στην «surf n’ turf» προσέγγιση.

Info: Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά, Tηλ: 210 8074416

Πηγή:flaginlife.gr

About Post Author