Φαγητό υπό τους ήχους Σοπέν: Πέντε εστιατόρια στην Αθήνα για να συνοδεύσετε το δείπνο σας με πιάνο μουσική

Κομψά και σίγουρα ατμοσφαιρικά, με ρετρό και νοσταλγική διάθεση, αυτά είναι τα εστιατόρια της Αθήνας που συνδυάζουν φαγητό και πιάνο και μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο.

Μαγεμένος Αυλός

Στην καρδιά της Αθήνας, σε μια ειδυλλιακή και καταπράσινη γωνιά, θα βρείτε το ιστορικό εστιατόριο του Μαγεμένου Αυλού, ένα θρυλικό και πολυαγαπημένο στέκι των ανθρώπων της τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού. Στο Μαγεμένο Αυλό, από το 1961, ο χρόνος έχει μείνει ακίνητος, με τη γοητεία της παράδοσης να σκεπάζει κάθε γωνιά, αποτελώντας το ιδανικό σκηνικό για να πρωταγωνιστήσει η γεύση, η μουσική και το τραγούδι. 

Στα πιάτα του Μαγεμένου Αυλού, που έχουν τιμήσει με την προτίμησή τους εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής κουλτούρας και της πολιτικής ζωής, όπως, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Νίκος Γκάτσος, ο Μίκης Θεοδωράκης , ο Δημήτρης Χόρν, ο Μάνος Κατράκης, ο Αλέξης Μινωτής, η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη , η Άννα  Φόνσου , και τόσοι άλλοι…μα πιο πολύ απ όλους ο Μάνος Χατζίδάκις, που έκανε τον Αυλό δεύτερο σπίτι του, πρωταγωνιστεί η παράδοση, η σπιτική φροντίδα και τα εκλεκτά, ολόφρεσκα υλικά. Ανάμεσα στα οικεία και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής, οι σεφ του Αυλού εμπνέονται και βάζουν πινελιές απ’ τις δημοφιλέστερες γεύσεις της διεθνούς κουζίνας   και  ένα ολοκληρωμένο φλαμπέ μενού που παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια των πελατών.

Μαγεμένος Αυλός

Το χειμώνα, στο εσωτερικό του Μαγεμένου Αυλού, δημιουργείται κάθε βράδυ μια ζεστή και γοητευτική ατμόσφαιρα, με τους θαμώνες να απολαμβάνουν υπέροχα πιάτα υπό τους φυσικούς ήχους μικρών και επίλεκτων μουσικών σχημάτων και τη συνοδεία πιάνου.

Πού: Mαγεμένος Αυλός,Aμύντα 4, Παγκράτι, τηλ. 210 7223195

Quarter Piano Restaurant

Στο Χαϊδάρι, ως άλλο επτασφράγιστο μυστικό μόνο για εκείνους που ξέρουν να ψάχνουν, το Quarter Piano Restaurant ανταμείβει τους επισκέπτες του με ιταλικό φαγητό υπό τη συνοδεία πιάνου. 

Ο χώρος είναι μια παλιά αριστοκρατική κατοικία διαμορφωμένη σε δύο εσωτερικούς χώρους για φαγητό ( ο ένας στην παλιά κατοικία, ο άλλος σε νεότερο κτίσμα στον προαύλιο χώρο της κατοικίας. Και οι δύο χώροι πολύ προσεγμένοι, ωστόσο εκείνος που είναι εντός της οικίας είναι πιο “ζεστός” κι ατμοσφαιρικός για τον χειμώνα. Το καλοκαίρι δε, η τεράστια αυλή μέσα στα δέντρα, ότι πρέπει για να δροσιστεί κανείς.

Πίτσες σε ξυλόφουρνο, ζυμαρικά, ριζότο μανιταριών είναι κάποια από τα πιάτα που επιβάλλεται να δοκιμάσετε, ενώ η ζωντανή μουσική με πιάνο δίνουν μια άλλη νότα στην έξοδο σας.

Quarter Piano Restaurant

Πού: Quarter Piano Restaurant, Στρ. Καραισκάκη 75 & Σάμου, Χαϊδάρι

Ενθύμιον

Το “Ενθύμιον” είναι ένας μικρός, ζεστός και φιλόξενος χώρος, φτιαγμένος με πολλή αγάπη, που στεγάζεται σ’ ένα παλιό νεοκλασσικό σπίτι. Από το 1995 που πρωτοάνοιξε μέχρι σήμερα, η ομάδα του να φροντίζει να προσφέρει ποιότητα στο πιάτο και τη μουσική.

Από τις πρώτες χειμωνιάτικες βραδιές ως το τέλος της άνοιξης, σας συντροφεύουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι μελωδίες του πιάνου, της κιθάρας, του σαξόφωνου. Στις μουσικές παραστάσεις εμφανίζονται αξιόλογοι και σημαντικοί καλλιτέχνες που σας αφήνουν μια ξεχωριστή ανάμνηση από το “Ενθύμιον”.

Ενθύμιον

Όσο για το φαγητό, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ζεστά και κρύα ορεκτικά, ολόφρεσκες σαλάτες, γευστικά πιάτα, κρέπες και γλυκά.

Πού: Ενθύμιον, Αγίας Λαύρας 56, Α. Πατήσια, Αθήνα, Τηλ. 2102022256

Ark

Στο πιο όμορφο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στα Αστέρια Γλυφάδας, εξερευνήστε τον all day “προορισμό” με την υψηλή αισθητική, τη μαγευτική θέα και τον κοσμοπολίτικο αέρα.

Eδώ θα δοκιμάσετε εκλεκτά πιάτα, ευφάνταστα cocktails και σπάνια coffee blends. Με φόντο τον Σαρωνικό, μπορείτε να απολαύσετε την πιο γοητευτική συνύπαρξη της πόλης: το διακεκριμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο με την εκπληκτική κουζίνα του διάσημου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, και το bar. Ανακαλύψτε τον ιδανικό για εσάς προορισμό, που συνδυάζει μοναδικά γευστική πολυτέλεια, άνεση και άψογη εξυπηρέτηση.

Ark

Στην αίθουσα με τις φτέρες και με τη συνοδεία ενός ολόλευκου πιάνου, το Ark διοργανώνει σικατά live, ενώ η θάλασσα φωτίζεται με τον πιο μαγευτικό τρόπο, σε ένα σκηνικό σχεδόν κινηματογραφικό.

Πού: Ark, Γρ. Λαμπράκη 2, Γλυφάδα 

17 restaurant.bar

Το 17 restaurant.bar, γνωστό και ως 17, ιδρύθηκε από τον Φώτη Κρικζώνη το 1957, και σήμερα συνεχίζουν την επιτυχημένη λειτουργία του τα παιδιά του, Λάμπρος, Μιχαήλ και Αλθαία.

Στο 17 θα βρείτε πλούσια γκουρμέ πιάτα και πολύχρωμα κοκτέιλ, καθώς και μοναδικά ποτά. Κάθε Παρασκευή και Σάββατα διοργανώνονται piano events. Μία γωνιά στο Κολωνάκι αναλλοίωτη, all time classic που διακρίνεται για την ποιότητα, τη φινέτσα, το εξαιρετικό περιβάλλον και φυσικά τη μουσική.

17 restaurant.bar

Πού: 17 restaurant.bar, Λυκαβηττού 2, Αθήνα 

Πηγή:bovary.gr

About Post Author