Στο ολοκαίνουργιο Wknd στο Παγκράτι κάθε μέρα είναι Σαββατοκύριακο

Wknd: Για λουκουμάδες, καφέ και παγωτό στο Παγκράτι 

της Κατερίνας Καμπόσου

H oδός Αρχελάου και οι εκπλήξεις της! Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινά κάθε άρθρο που έχει να κάνει με καινούργιες αφίξεις μπαρ, φαγάδικων και γλυκατζίδικων στην αγαπημένη γειτονιά κάθε Παγκρατιώτη και μη. Ο πάντα ζωντανός δρόμος της Αρχελάου είναι must πέρασμα για τους foodies αυτής της πόλης και κάθε φορά έχει κάτι νέο να μας δείξει. Το Wknd, (συντομογραφία του Weekend που φυσικά σημαίνει Σαββατοκύριακο) είναι το νέο γλυκό spot που μόλις ξεφύτρωσε και τρέξαμε να το δούμε.

Θα το αναγνωρίσεις από το όμορφο design του, που μοιάζει με εργαστήριο, έχει ολόλευκους τοίχους και λευκό πλακάκι παντού, πράσινους αρμούς και μωσαϊκό στο εσωτερικό, ενώ έξω ξεχωρίζουν τα πράσινα τραπεζάκια κάτω από τη ριγέ τέντα. Όπως μας λέει η ομάδα του Wknd το μότο τους είναι «Φάε σαν να είναι Σαββατοκύριακο» που ουσιαστικά σημαίνει «δωσ’ του να καταλάβει στο γλυκό χωρίς τύψεις»! Έστω λοιπόν ότι κάθεσαι αναπαυτικά στο τραπέζι σου… Τι θα δοκιμάσεις; Πέρα από τον speciality καφέ της εταιρείας Cafeistas, μπορείς να πάρεις milkshake με οποιαδήποτε γεύση παγωτού λαχταράς -τις έχουν όλες μέχρι και γέυση τριαντάφυλλο-λουκούμι, τις κάνουν και cookie σάντουιτς, τις βάζουν δίπλα σε cronuts ή σουφλέ σοκολάτας-, κι αυτό επειδή ετοιμάζουν καθημερινά το δικό τους παγωτό.

Στο Wknd όμως πρωταγωνιστής είναι ο λουκουμάς. Όχι ένας ούτε δύο αλλά δέκα διαφορετικούς συνδυασμούς μπορεί να γευτεί κανείς, όπως με μέλι και κανέλα, με σουσάμι και ινδοκάρυδο, με αγαύη και μπανάνα, μαύρη σοκολάτα και βύσσινο, λευκή σοκολάτα και Oreo, πραλίνα σοκολάτα και caprice, πραλίνα φυστίκι, καραμέλα Toffee, σοκοφρέτα, πραλίνα Bueno και γενικά ό,τι συνδυασμό θες, τον κάνεις.

Αν έχεις λιγωθεί κάπως με τα παραπάνω στο Wknd μπορείς να βρεις και αλμυρά πιάτα με αυγό όπως οφείλει να έχει κάθε brunchάδικο που σέβεται τον εαυτό του: Αυγά scrambled με αβοκάντο ή σολομό ή κρουασάν γεμιστό με αβοκάντο και τηγανητό αυγό. Τις βροχερές μέρες μπορείς να τα απολαύσεις όλα μέσα, Σαββατοκύριακο ή και κάθε μέρα, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ!

Wknd, Aρχελάου 34, Παγκράτι, 210 7227271

Πηγή:athensvoice.gr

About Post Author