Πίνουμε καφεδάκια σε κήπους και πάρκα

Η Αθήνα, ευτυχώς, αντιστέκεται στο καυτό της καλοκαίρι, σερβίροντας ωραίο, παγωμένο καφεδάκι σε κήπους, αυλές και πάρκα. Και εμείς ντυνόμαστε ελαφρά, παίρνουμε τηλέφωνο δυο φίλους και πιάνουμε τραπεζάκι για να ρεμβάσουμε με την ησυχία μας.

Και λέμε να επισκεφτούμε ένα από αυτά…

Fairy tale

Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341
Το βάζουμε πρώτο για δύο (ή μάλλον τρεις) λόγους: Ο ένας είναι πως θέλουμε λίγο το παραμύθι μας. Οι άλλοι δύο είναι οι όχι μία αλλά δύο αυλές του, μία μπροστά και μία πίσω. Μπροστά, νιώθουμε σαν να πίνουμε καφέ με την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ενώ στην πίσω αυλή, σα να περιμένουμε τη γιαγιά μας να μας βγάλει γλυκό. Και, εντάξει, δεν χρειάζεται να περιγράψουμε τα γλυκά. Τα βλέπεις και στην εικόνα.

Κήπος – The Garden Café

Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792
Βρίσκεται στην καρδιά του Βοτανικού Κήπου, σε μια τεράστια έκταση με το χαλικάκι να σπάει τις συνθέσεις που δημιουργεί κάθε απόχρωση του πράσινου. Αράζουμε στις άνετες πολυθρόνες σκηνοθέτη, στέλνουμε τα παιδιά – αν έχουμε – στις κούνιες για να παίξουν και απολαμβάνουμε δροσερά καφεδάκια από νωρίς και νόστιμα τσιμπολογήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Κήπος Νομισματικού Μουσείου

Πανεπιστημίου 12, τηλ: 210 3610067
Πας στο Σύνταγμα, περπατάς δύο, άντε τρία λεπτά αν θες να χαζέψεις και λίγο τριγύρω, και βρίσκεσαι σε έναν από τους ομορφότερους κήπους του κέντρου. Έχει δέντρα που προσφέρουν υπέροχη σκιά. Έχει σιντριβανάκια για να δροσίζει ο τόπος. Έχει λουλούδια πολύχρωμα για να φτιάχνουν την διάθεση όλη μέρα. Α, έχει και γάτες που αράζουν και περνάνε καλύτερα από όλους μας. Και πάντα να εμπιστεύεσαι τα μέρη που επιλέγουν οι γάτες να αράξουν. Κάτι παραπάνω ξέρουν.

Piu Verde

Άλσος Παπάγου, τηλ: 2106546185
Κι αν θες να βγεις εκτός κέντρου, για ακόμα περισσότερο πράσινο – σε συνδυασμό με λίμνες και μονοπάτια πλακόστρωτα και ρομαντικά… θα ανεβείς άλσος Παπάγου. Και θα πιάσεις τραπεζάκι στο Piu Verde για δροσερό καφεδάκι από νωρίς. Βέβαια, το Piu Verde είναι ένας κανονικότατος all-day προορισμός, που σερβίρει εκπληκτική μεσογειακή κουζίνα και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ.

Six Dogs

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3210510
Ωωωπ, τι έχουμε εδώ; Περίμενες να σου δώσουμε κείμενο για κήπους χωρίς να αναφέρουμε τον πιο χοτ κήπο του κέντρου; Γελάστηκες. Στο Six Dogs πας για τρεις λόγους: Πολύ ωραίο καφέ, πολύ ωραία δροσιά, πολύ ωραίος κόσμος. Ωραία κατάσταση, γενικά.

Black Duck Garden

Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396
Ένας νοσταλγικός κήπος… φουλ βασιλικός, γεμάτος πράσινο, αγάλματα, σιντριβάνια και έναν εντυπωσιακό φοίνικα να απλώνει την σκιά του, θα μπορέσεις όχι μόνο να πιεις πολύ ωραίο καφεδάκι, αλλά να δοκιμάσεις και μερικές εκπληκτικές επιλογές για brunch, αλλά και πλήρες γεύμα αν έχει μεσημεριάσει και πρέπει να γεμίσεις την κοιλιά σου.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author