Νεοπατισσερί για πρωτότυπα γλυκά

Τα γλυκά είναι η αχίλλειος πτέρνα της ανθρωπότητας. ΟΚ, υπάρχουν πολλοί που λένε «εμένα δε μου αρέσουν τα γλυκά», αλλά αυτό δεν εξηγείται -μάλλον θα οφείλεται σε κάποιο παιδικό τραύμα. Για τον υπόλοιπο ταπεινό κοσμάκη που ευχαριστιέται με τις μικρές χαρές της ζωής, εδέσματα δηλαδή από ζάχαρη, έχουμε μερικές προτάσεις που θα εκπλήξουν τους γευστικούς του κάλυκες.

Choureal (Διομείας 2-4 & Ερμού, τηλ. 2103317883)

Έχετε ακουστά την a la minute εξυπηρέτηση; A la minute εξυπηρέτηση είναι ας πούμε η προετοιμασία ενός πιτόγυρου μπροστά στα μάτια σας -ναι, δεν ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά όταν αυτό συμβαίνει με προφιτερόλ, σίγουρα τα μάτια θα γυαλίσουν. Το tailor made το γνωρίζετε σαν όρο; Tailor made ή αν προτιμάς “εξατομικευμένο” επίσης είναι το σουβλάκι, καθώς εσείς θα επιλέξετε τι θα περιέχει μέσα.

Την ώρα της παραγγελίας, στο Choureal τα choux γεμίζονται είτε με κρέμα πατισερί από εκλεκτή βανίλια Μαδαγασκάρης, είτε με φρέσκο χειροποίητο παγωτό το οποίο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και σκέτο. Η τελετουργία της δημιουργίας για προφιτερόλ ατομικό, μισού ή ενός κιλού συνεχίζεται με την επιλογή της σοκολάτας που θα «λούσει» το προφιτερόλ και ολοκληρώνεται με την επιλογή της γαρνιτούρας. Ακόμη εδώ είστε;

Fairytale (Ν. Τρυπιά 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102582341)

Το πλέον πασίγνωστο Fairytale που έγινε γνωστό για τα θεματικά του ροφήματα και γλυκά, χορταίνει και τον ουρανίσκο και το μάτι μας.  Στη γλυκιά παραμυθούπολη της Νέας Φιλαδέλφειας θα αφεθείτε με το που διασχίσετε τον παραμυθένιο διάκοσμο με τoυς ήρωες των απανταχού Disneyland του πλανήτη, με διαφορετική θεματολογία από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Θα απολαύσετε παραδοσιακή ζεστή μηλομελοκανελάδα, το signature cheesecake με βάση από τριμμένο Caprice και Nutella με τυροκρέμα σοκολάτα γάλακτος και ολόκληρα κομμάτια Kit Kat, Maltesers και mini Oreo. Αν βρίσκεστε σε δίαιτα μπορείτε να πιείτε κάτι όπως το The Dodo, δηλαδή ρόφημα σοκολάτας γάλακτος με γεύση Snickers, αφράτη χειροποίητη σαντιγύ, παχύρευστη καραμέλα βουτύρου και πραλίνα σοκολάτα γάλακτος.

In Love Again (Κλειτίου 13, Σύνταγμα, δε διαθέτει τηλέφωνο)

Τον hype πεζόδρομο της Κλειτίου, τον έχουμε αγαπήσει γιατί έχουμε αδυναμία στα zombie και τα περιποιημένα κοκτέιλ γενικώς. Οι ιθύνοντες του πρότζεκτ Baba au Rum ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να επιλέξουν τα αποστάγματά τους και να σερβίρουν τα πιο προσεγμένα κοκτέιλ, με τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις παντρεμένες αρμονικά μεταξύ τους, με τέτοιον τρόπο που το Baba au Rum δεν χαρακτηρίζεται ως ένα απλό κοκτεϊλάδικο – άλλωστε δεν είναι τυχαίο που φιγουράρει στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. Αυτή είναι μία λίστα με νέο-πατισερί βέβαια, ωστόσο αυτή η εισαγωγή έπρεπε να γίνει και θα αντιληφθείτε γιατί.

Ο ιδιοκτήτης του Baba au Rum, στο πρότζεκτ In Love Again ακολουθεί ακριβώς την ίδια φιλοσοφία. Εμπνευσμένος από τις εποχές εκείνες που στις επισκέψεις οι καλεσμένοι δεν πήγαιναν «με άδεια χέρια», αλλά με ένα γλυκό ή φυτό, το In Love Again, είναι ένα  pastry και plant shop. «Αποστάζοντας» το αρωματικό και γευστικό προφίλ των κοκτέιλ του Baba Au Rum, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου έχει δημιουργήσει μια βιτρίνα γλυκών τα οποία βασίζονται σε κλασικές συνταγές, αλλά έχουν πολύ ενδιαφέροντα twists. Μπαμπάδες με ρούμι κλασικοί, με βανίλια ή καραμέλα και τροπικό χειροποίητο σιρόπι fassionola από φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Τάρτα Mai Tai με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα από πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου. Το Zombie profiterole έχει αφράτα σουδάκια, γεμιστά με κρέμα αρωματισμένη με παλαιωμένο ρούμι Κούβας, λευκή σοκολάτα, γλάσο ροδιού, αρωματισμένα bitters, μαρμελάδα γκρέιπφρουτ και ανανά. Εκμέκ με βιολογικό γάλα, καραμελωμένο τσουρέκι και κανέλα, μια vegan μπουγάτσα με κρέμα κανέλας από γάλα βρώμης και μέλι Ίου, αρωματισμένη με πιπερόριζα, κι ακόμα ένα vegan γλυκό, ένα ζεστό ρυζόγαλο με βιολογικό γάλα καρύδας, γκαλάνγκαλ και σορμπέ βατόμουρο.

Πορτατίφ (Σίνα 21, Κολωνάκι (Νεάπολη), 2103621866)

Το καπέλο του σεφ πατισιέρ φορά ο μόλις 25 ετών Τάσος Λύτρας, ο οποίος παρά το μικρό της ηλικίας του διαθέτει µεγάλη εµπειρία. Στη γεμάτη ζάχαρη γωνιά της Νεάπολης , στο γαλλικό μπιστρό με το σκηνικό μεσοπολέμου θα δοκιμάσετε pastries που θα μαγέψουν τον ουρανίσκο σας. Οι σερβιτόροι έχουν εκπαιδευτεί ώστε να «σετάρουν» τα ροφήματα με την γκάμα γλυκών, δίνοντας στον πελάτη δύο-τρεις επιλογές γλυκού ως συνοδευτικό. Η παρασκευή των γλυκών γίνεται πάντα live, μπροστά στους πελάτες, τις πρωινές ώρες.

Στο Πορτατίφ θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε τα αγαπημένα γλυκά της γλυκιά σας νιότης με ένα τουίστ –προφιτερόλ με γέμιση bueno, cheesecake με καραμέλα, σου γεμιστά με κρέμα cookies βουτηγμένα σε λευκή σοκολάτα, τάρτα Lila Pause, εκλέρ με κρέμα φιστικιού, αλλά και το μπεστ σέλερ γαλλικό κρουασάν με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φράουλες.

Πηγή:in2life.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours