Βrunch: 22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Λίνα Ιντζεγιάννη 

Louis Bistrot

Απολαυστικές γεύσεις σε μια ατμόσφαιρα που μυρίζει Παρίσι.

Έχεις απολαύσει ποτέ brunch σε παριζιάνικο bistro; Αν όχι, το Louis είναι ό,τι πιο κοντινό σε μια τέτοια εμπειρία, που σε μεταφέρει μακριά από την Αθήνα, τοπικά και χρονικά. Η ατμόσφαιρα, βγαλμένη από άλλες εποχές, έχει μια αυθεντικά ρομαντική διάθεση που σε κάνει να χαλαρώνεις στις ρετρό καρεκλίτσες και να αφήνεσαι στη μαγεία των γεύσεων.

Καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:00 μπορείς να δοκιμάσεις τις λαχταριστές προτάσεις του brunch menu. Croque Madame με καπνιστή γαλοπούλα και τηγανητό αυγό ή Croque Monsieur με prosciutto cotto, avocado toast με μους αβοκάντο και ντοματίνια, Katsu Sando με κοτόπουλο, καλαμπόκι, σουσάμι, τσιπς αγγουριού και σος ταχίνι, αυτές είναι κάποιες από τις αλμυρές προτάσεις του καταλόγου όπου πρωταγωνιστούν τα ολόφρεσκα υλικά και ο συνδυασμός τους σε συνταγές άκρως χορταστικές και νόστιμες.

Όσο για τις γλυκές επιλογές, δεν πρέπει να παραλείψεις το choco burger με αφράτο ψωμί μπριός, μπανάνα, τριμμένο μπισκότο, πραλίνα φουντουκιού και κουλί φράουλας ή τα φανταστικά pancakes σε διαφορετικές παραλλαγές.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Όσο μεσημεριάζει, το brunch στο Louis Bistrot έχει να σου προσφέρει εξαιρετικές σαλάτες, πίτσες και μια σειρά από πιάτα που θα συνοδεύσεις με κάποια από τις ετικέτες της ενημερωμένης wine list. Ακόμα κι αν δεν είσαι οινόφιλος, ετοιμάσου να γίνεις λάτρης του pairing γεύσεων και κρασιού. Φυσικά, οι γεύσεις παίρνουν τη θέση που τους αξίζει μέχρι το βράδυ, δημιουργώντας στιγμές για ελαφρύ lunch ή ένα ξεχωριστό δείπνο.

Το Louis Bistrot είναι εκείνη η γωνιά του κέντρου που μοιάζει να έχει προσγειωθεί από αλλού και σε καλωσορίζει σε μια εμπειρία γεύσης made in France.
Καλαμιώτου 3 & Αθηναΐδος, 210 3238673, Facebook: Louis Bistrot, Instagram: Louis Bistrot

Kuko’s the bar

Brunch time σε έναν χώρο που γίνεται στέκι για αυθεντικές στιγμές.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

To Kuko’s the bar είναι από εκείνα τα μέρη που αποκλείεται να μην τα προσέξεις. Είναι η ενέργεια που εκπέμπει και σε τραβάει σαν μαγνήτης, είναι η φιλική ατμόσφαιρα που μοιάζει να σου χαμογελάει, είναι αυτή η πληθωρική αισθητική που σε κάνει να νιώθεις ότι εδώ μπορείς να είσαι ο εαυτός σου.

To brunch στο Kuko’s είναι αυθεντικό και νόστιμο, όπως ακριβώς ταιριάζει στη φιλοσοφία του. Scrambled eggs με ντοματίνια, σχοινόπρασο και λάδι τρούφας πάνω σε pancakes, ομελέτα αβοκάντο με ασπράδι αυγού, γαλοπούλα, ντομάτα και φρέσκια μοτσαρέλα, ψητό κοτόπουλο σε ψωμάκι χαρουπιού με μανιτάρια, τυρί κρέμα και λάδι τρούφας, μπέιγκελ μπριός με καπνιστή γαλοπούλα, τυρί κρέμα, βραστό αυγό, ντοματίνια, baby σπανάκι και φουντούκια, όλες οι γεύσεις είναι μοναδικές, αλλά αν θέλεις να νιώσεις την πιο casual chic brunch εμπειρία, πρέπει να δοκιμάσεις το Just the 2 of us με αυγά μάτια, τηγανητές πατάτες, μπέικον, σαλάμι αέρος, καπνιστό χοιρομέρι, ντοματίνια, φρυγανισμένα ψωμάκια και γραβιέρα. Ένα πιάτο για δύο ή για έναν πεινασμένο, που γίνεται εμβληματικό!

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Η μπαρόβια πλευρά του Kuko’s σε καλεί να συνδυάσεις το brunch με κάποιο από τα καταπληκτικά κοκτέιλ για μια ακόμα πιο δυνατή απόλαυση. Αν πάλι είσαι φανατικός coffee lover, ο καφές είναι specialty και, φυσικά, θα σε ενθουσιάσει με το γευστικό του προφίλ. It’s up to you! Πάντως, ό,τι κι αν διαλέξεις μπορείς να το ευχαριστηθείς σε έναν χώρο που γίνεται στέκι από την πρώτη στιγμή. Και παρότι πήρε το όνομά του από το «τρεις κι ο κούκος», το Kuko’s the bar είναι πάντα γεμάτο από χαμογελαστούς ανθρώπους που κάθε άλλο παρά μόνοι τους αισθάνονται!
Καλαμιώτου 4, 210 3248897, Facebook: KUKO’s The Bar, Instagram: kukosthebar

Couleur Locale

Γεύσεις με θέα και μια ομάδα που σε καλωσορίζει με χαμόγελο.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσεις ένα χρώμα για να περιγράψεις το κέντρο της Αθήνας, ποιο θα ήταν αυτό; Δεν είναι και τόσο εύκολο να ζωγραφίσεις μία από τις πιο όμορφες και χαρακτηριστικές συνοικίες που διηγείται την ιστορία χιλιάδων ετών, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό μιας ολόκληρης χώρας – και όχι μόνο. 

Το Couleur Locale καταφέρνει να γίνει ένα με τη θέα της Ακρόπολης που θαυμάζεις από τον δεύτερο όροφο όπου στεγάζεται ο κλειστός χώρος, αλλά και από την ταράτσα που βρίσκεται ακριβώς από πάνω. Όπως καταλαβαίνεις, εδώ το brunch αποκτά άλλη διάσταση, με το Μοναστηράκι να απλώνεται κάτω από τα πόδια σου και τον ιερό λόφο να μαγεύει με την ενέργειά του. 

Το μενού έρχεται να συμπληρώσει την εμπειρία, με γεύσεις φτιαγμένες από ανώτερα υλικά που προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και καταφθάνουν ολόφρεσκα στην κουζίνα του Couleur Locale. Ανάμεσα στις συνταγές θα βρεις τα ποσέ αυγά με καπνιστό σολοµό, κρέµα αβοκάντο, άνηθο και ανεβατό Γρεβενών σε ψωμάκι μπριός αλλά και τη vegan ομελέτα με μανιτάρια, πιπεριά, κρεµµύδι και τριµµένη φέτα πάνω σε προζυµένιο ψωµί. Λαχταριστή και η κατηγορία σάντουιτς με διαφορετικούς συνδυασμούς που σε εκπλήσσουν αλλά και η Pinsa Romana σε μια σειρά από εκδοχές.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Φυσικά, ο καφές παίζει τον δικό του ρόλο στην απόλαυση, αφού μιλάμε για έναν 100% specialty coffee της Samba, ενώ αξίζει να δοκιμάσεις τις homemade λεμονάδες αλλά και τα ιδιαίτερα ροφήματα. Αν πάλι είσαι cocktail drinker, οι μείξεις του Couleur Locale θα συνοδεύσουν τα πιάτα του μενού χωρίς δεύτερη σκέψη.  

Τι άλλο κάνει αυτό το food spot να ξεχωρίζει; Η ομάδα του. Μια ομάδα –τη λες και παρέα– που από το 2014 βρίσκεται σχεδόν αυτούσια στον ίδιο χώρο, προσφέροντας χαμόγελα και αυθεντική φιλοξενία σε ένα περιβάλλον όπου κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί με αγάπη και αληθινή φροντίδα. Αυτή είναι μια συνταγή που δεν αντιγράφεται εύκολα και οδηγεί με ακρίβεια στην επιτυχία.

Το Couleur Locale ξεπροβάλλει στη στοά Νορμανού σαν ένα χρωματιστό bubble που ίπταται και σε καλεί να το ανακαλύψεις. Μαζί του θα ανακαλύψεις μια πλευρά του κέντρου που σε κάνει να χαμογελάς.
Στοά Νορμανού, Μοναστηράκι, 216 7004917, www.couleurlocaleathens.com, Facebook: Couleur Locale, Instagram: couleurlocaleathens

Bootleg

Για brunch στο στέκι του Χολαργού που σε καλωσορίζει από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Το Bootleg έγινε κιόλας 9 χρονών. Και σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος πέρασε όχι μόνο γρήγορα αλλά και όμορφα. Γιατί εδώ, κάθε στιγμή είναι ευχάριστη και η μέρα ξεκινάει από νωρίς το πρωί με απολαυστικό καφέ, εξαιρετικές επιλογές σε τσάι, ξεχωριστά ροφήματα αλλά και πολλές επιλογές για πρωινό και brunch.

Καθημερινά ο κατάλογος του Bootleg έχει να σου προσφέρει μοναδικές προτάσεις για κάθε γούστο, κάθε γευστική προτίμηση και διατροφική ανάγκη. Γευστικές ομελέτες, αυγά ποσέ –πρέπει να δοκιμάσεις τα truffle guacamole, Benedict και scrambled– και το εκπληκτικό Croissant Τwist είναι ανάμεσα στα must try, ενώ δεν λείπουν ούτε οι προτάσεις για ένα light lunch ή οι vegetarian συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν, ασχέτως των διατροφικών σου συνηθειών. Χορταστικές σαλάτες, εξαιρετικά σάντουιτς και club-sandwich, bao buns, πίτσες αλλά και κρύα πιάτα είναι οι ιδανικές γεύσεις για ένα απολαυστικό lunch break ή ένα after office drink. Σύντομα ετοιμάζεται και ο νέος κατάλογος με φαγητό και brunch, γιατί το Bootleg, ως άκρως ανήσυχο πνεύμα, δεν σταματά να ψάχνεται και να ανανεώνεται.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών συνοδεύει τις γεύσεις, και φυσικά δεν λείπουν τα καταπληκτικά aperitivos και τα κλασικά ή signature cocktails με αποκλειστικές συνταγές που ξεκινούν να σερβίρονται από νωρίς το απόγευμα και συνεχίζουν μέχρι αργά το βράδυ. Εξάλλου, η νυχτερινή εκδοχή του Bootleg έχει μουσικές που σε ταξιδεύουν αλλά και events που διοργανώνονται κάθε τόσο με γνωστούς DJs, μουσικούς παραγωγούς και live μπάντες. Τώρα που ο καιρός ανοίγει, ο κατάφυτος εξωτερικός χώρος με το εξωτικό tiki bar θα σε ταξιδέψει σε μακρινά μέρη, ενώ εσύ απολαμβάνεις κάθε στιγμή στο στέκι του Χολαργού.
Φανερωμένης 8, Χολαργός, 210 6511288, www.bootlegathens.gr, Facebook: Bootleg Athens, Instagram: Bootleg Athens 

Sapid the Shop

Specialty καφές συνοδεύει τις εκλεκτές γεύσεις.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

To Sapid the Shop είναι ο must προορισμός αν θέλεις να ανακαλύψεις τον κόσμο του πραγματικού specialty coffee. Θα το έχεις διαπιστώσει ήδη πως ο χώρος που δημιούργησε η Sapid Coffee Roasting Co έχει μια αποστολή και την εκτελεί καθημερινά στο έπακρο, να σου προσφέρει την απόλαυση εύγευστων και εκλεκτών καφέδων, προτείνοντας κάθε τόσο μια διαφορετική εμπειρία. Αυτό το διάστημα στη μηχανή του Sapid the Shop πρωταγωνιστούν δύο μοναδικά γευστικά προφίλ από Αιθιοπία και Κολομβία, αναερόβιας ζύμωσης, που δίνουν αρωματικά φλιτζάνια espresso αλλά προτείνονται και σε καφέ φίλτρου που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. (Μην ξεχνάμε ότι η παρασκευή του καφέ φίλτρου χάρισε στην εταιρεία την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2019!)

Όσο για τις γεύσεις του brunch, είναι πλέον γνωστό ότι ανήκουν στην κατηγορία must try, οπότε μην απορήσεις αν δεν βρεις αμέσως ελεύθερο τραπέζι. Τα Sando σάντουιτς με ιαπωνικό milk bread (η εκδοχή με παστράμι θα σε ενθουσιάσει) είναι σήμα κατατεθέν. Στα μπεστ σέλερ και το Croque Madame με τη βελούδινη σάλτσα μπεσαμέλ. Τα pancakes δεν σερβίρονται μόνο σε γλυκές εκδοχές αλλά και σε αλμυρές, με εξαιρετικά υλικά. Διαφορετικές συνταγές με αυγά, πίτσα και μπέργκερ γίνονται τέλειες επιλογές brunch που θα συνοδεύσουν τον καφέ σου, ή ένα ποτήρι κρασί, ή κάποιο από τα κοκτέιλ της λίστας, αν είσαι στους late brunchers.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Στο retail corner μπορείς να αγοράσεις τον αγαπημένο σου καφέ αλλά και τις φοβερές χειροποίητες κούπες μέσα στις οποίες σερβίρεται. Ζωγραφισμένες μία μία στο χέρι, γίνονται ένα μικρό μέρος του Sapid που παίρνεις μαζί σου για να νιώθεις συνεχώς την ίδια ευχαρίστηση, όπως κάθε φορά που περνάς την πόρτα στο στέκι της Πετρούπολης.
25ης Μαρτίου 113, Πετρούπολη, 210 5065969, Facebook: Sapid The Shop, Instagram: sapid_theshop

Ramon Brunch Project

Φέρνει ένα νέο concept, βασισμένο στην υψηλή ποιότητα.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Πόσο πιο pet friendly μπορεί να είναι ένας χώρος που έχει πάρει το όνομά του από το αγαπημένο λυκόσκυλο του ιδιοκτήτη; Το Ramon Brunch Project με τη χαρακτηριστική μορφή του γερμανικού ποιμενικού στο σήμα του είναι ένα νέο στέκι που μέσα σε μόλις 8 μήνες κατάφερε να αγαπηθεί όσο λίγα και να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης για όσους εκτιμούν τον εξαιρετικό καφέ και τις ξεχωριστές γεύσεις. Ο Αλέξανδρος Άρχος και τα δυο του παιδιά, ο Στέφανος και η Κατερίνα, μοιράζονται το ίδιο πάθος για την υψηλή ποιότητα και προσφέρουν όλα όσα οι ίδιοι θα απολάμβαναν στη βόλτα τους. 

Όλα ξεκινάνε με ένα φλιτζάνι από τον αρωματικό illy καφέ που εδώ σερβίρεται στην καλύτερη εκδοχή του. Για την ακρίβεια, όλα ξεκινάνε από την αγάπη των ιδιοκτητών για καλό καφέ, που τους κάνει να αναζητούν συνεχώς ό,τι καλύτερο και να το προσφέρουν με τον τρόπο που οι ίδιοι θα απολάμβαναν. Την ίδια φιλοσοφία θα βρεις και στις προτάσεις brunch, όπου τα εκλεκτά υλικά κάνουν τη διαφορά. Πρέπει να δοκιμάσεις την Quesadilla Omelette με χωριάτικο λουκάνικο, μους φέτας γεμιστή σε τορτίγια αλλά και τη vegan μπρουσκέτα με γουακαμόλε, ψητό πορτομπέλο, πίκλα από κρεμμύδι και κονφί ντοματίνια για να πάρεις μια πρώτη γεύση, κυριολεκτικά, από τις νοστιμιές του Ramon Brunch Project. Στα must try και το Ramon’s Breakfast με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, ψητά ντοματίνια και 2 ποσέ αυγά, που σου αφήνει στο στόμα την υπέροχη γεύση του για το υπόλοιπο της ημέρας. 

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Τα κοκτέιλ του Ramon είναι το ίδιο προσεγμένα και συνδυάζονται μοναδικά με τις γεύσεις, ενώ, αν είσαι λάτρης των γλυκών, τα Red Velvet Pancakes με μους λευκής σοκολάτας, χειροποίητο μπισκότο και σάλτσα από φρούτα του δάσους είναι ανάμεσα στις επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν. O χώρος, φιλόξενος και προσεγμένος σε κάθε λεπτομέρεια, επεκτείνεται και στην αυλή του, που θα γίνει απόλυτος προορισμός από δω και πέρα, καθώς ο καιρός θα ζεσταίνει. Εντυπωσιακή, elegant ατμόσφαιρα που σε καλωσορίζει για στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης. 

Ταγμένο στην υπηρεσία του καλού brunch, το Ramon είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς προσεκτικών επιλογών που δημιουργούν τη μυστική συνταγή της επιτυχίας. Κι αυτό από μόνο του είναι ένα concept που αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή και σε κάνει φανατικό οπαδό του.
Παπαρηγοπούλου 69, Αγ. Παρασκευή, 21 5215 8585, Facebook: ramonbrunchproject.gr, Instagram: ramonbrunchproject

Cappuccio – Italian inspired coffee and snacks

Brunch με έμπνευση από Ιταλία.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Δεν γίνεται να είσαι φαν του brunch και να μη δοκιμάσεις τις γεύσεις του Cappuccio. Ιταλική έμπνευση, ποιοτικά υλικά, χαμογελαστά πρόσωπα και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Η μέρα ξεκινάει όπως ακριβώς πρέπει, με αρωματικό καφέ και ένα μενού από το οποίο δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Οι ομελέτες πεντανόστιμες, με την Cappuccio να κλέβει τις εντυπώσεις (κόκκινη πιπεριά, φέτα και μπέικον), ενώ αν ακολουθείς διατροφή πρωταθλητή, πρέπει να δοκιμάσεις τη Healthy high protein με ασπράδια αυγού, κολοκύθι ζουλιέν, γαλοπούλα καπνιστή και cottage cheese. Οι ιταλικές μπρουσκέτες του Cappuccio είναι ιδανικό κολατσιό: μπρουσκέτα πολύσπορη με αβοκάντο, μανιτάρι και αυγό ή με ντομάτα καρέ, κρεμμύδι, αγγούρι, πέστο βασιλικού και κρέμα βαλσάμικο. Όποια κι αν επιλέξεις θα σου αφήσει την ανάμνηση της γεύσης της για το υπόλοιπο της ημέρας.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Εξαιρετικά και τα μπέιγκελ σε διαφορετικές εκδοχές αλλά και τα energy bowls για ένα μπουστάρισμα νοστιμιάς, ενώ, αν είσαι λάτρης των γλυκών γεύσεων, το Cappuccio έχει ό,τι θα μπορούσες να επιθυμήσεις. Must try τα φανταστικά pancakes με πραλίνα φουντουκιού, αλατισμένη καραμέλα και μπανάνα ή με πραλίνα Bueno, σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο και τριμμένο μπισκότο Oreo.

Οι γεύσεις στο Cappuccio δεν σταματούν ποτέ, που σημαίνει πως όποια ώρα κι αν περάσεις την πόρτα του θα έχει να σου προσφέρει ιταλικές συνταγές για ένα ελαφρύ γεύμα και κυρίως μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για να τις απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο. Ένα ιταλικό all-day στέκι που κάνει το brunch πιο απολαυστικό και μοιράζει στιγμές γευστικής ευτυχίας.
Ηλία Ηλιού 30, 210 9010092, Facebook: Cappuccio café, Instagram: cappuccio_gr

Canarino trattoria

Brunch εκεί όπου παντρεύονται ελληνική και ιταλική γαστρονομία.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

H ιταλική παράδοση παντρεύεται με τις ελληνικές γεύσεις. Οι συνταγές τιμούν τη μαγειρική της γειτονικής χώρας και αναδεικνύουν τα προϊόντα του τόπου μας. Και το αποτέλεσμα είναι ένα μενού που μοιάζει τόσο ιδιαίτερο όσο και οικείο. Το Canarino φέρνει τη δική του μοναδική άποψη περί γεύσης και στο brunch με μια σειρά από νέες προτάσεις που σε κάνουν να ξεκινάς, ή να συνεχίζεις, την ημέρα σου έτοιμος για όλα.

Η πολύσπορη μπρουσκέτα με αβοκάντο, φρέσκα μανιτάρια σοτέ και 2 αυγά τηγανητά είναι εξαιρετική επιλογή. Φανταστικό και το μπέιγκελ με scrambled αυγά, σχοινόπρασο, καπνιστή πανσέτα και σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Οι επιλογές με αυγά πολλές και απολαυστικές, για να διαλέξεις αυτή που σου κλείνει μάτι. Matera με 3 αυγά σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με μυρωδικά, λουκάνικο salciccia και φρέσκο ζυμωτό ψωμί, ομελέτα Fiorence με κολοκύθι Julien, μοσχαρίσιο ζαμπόν με τρούφα και τυρί Caprino ή ομελέτα Bari με μοτσαρέλα, φρέσκα μανιτάρια και πεπερόνι. Ό,τι κι αν διαλέξεις, θα νιώσεις την ουσία της μεσογειακής γαστρονομίας και όλα όσα έχει να προσφέρει στην καθημερινή γευστική απόλαυση.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Στο Canarino το brunch γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό γιατί μπορείς να το συνοδεύσεις με πρωινά ποτά ή κοκτέιλ που δίνουν μια άλλη φινέτσα σε αυτήν τη συνήθεια. Φυσικά, οι γεύσεις συνεχίζονται μέχρι αργά το βράδυ με προτάσεις της ιταλικής κουζίνας, όπου το ελληνικό στοιχείο κάνει μικρά θαύματα και τα πιάτα γίνονται τόπος συνάντησης για δύο από τις πιο σημαντικές κουζίνες τους κόσμου. 
Ηλία Ηλιού 28, Νέος Κόσμος, 210 9010082, Facebook: Canarino, Instagram: canarinotrattoria

•Lalupa• terrace lounge

Ένα brunch spot που σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Το brunch είναι το πιο ευχάριστο διάλειμμα της ημέρας, γι’ αυτό πρέπει να το απολαμβάνεις όπως ακριβώς του αξίζει, σε έναν χώρο που σε κερδίζει με την αισθητική, τις γεύσεις και τη φιλική του διάθεση. Το Lalupa στην καρδιά του Ζωγράφου απλώνεται σε δύο ταράτσες και σε κάνει να ξεφεύγεις από τους ρυθμούς της πόλης με κάθε τρόπο.

Το φημισμένο του brunch είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα περάσεις την πόρτα του. Η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα θα σε καλωσορίσει, με το στοιχείο του ξύλου να πρωταγωνιστεί, τα ιδιαίτερα έπιπλα να σε καλούν να βολευτείς, τα πράσινα φυτά να ζεσταίνουν τον χώρο και τις δυο μεγάλες λίμνες με ψάρια –ναι, καλά άκουσες!– να κλέβουν τα βλέμματα.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό το brunch γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό. Φανταστικές συνταγές με αυγά, ζυμαρικά και σαλάτες –δοκίμασε οπωσδήποτε τον ντάκο με μους φέτας– αλλά και τα χειροποίητα γλυκά είναι κάποιες από τις προτάσεις comfort food που μπορείς να βρεις στο Lalupa.

Ο κατάλογος συνεχώς ανανεώνεται για να προσφέρει νέες γεύσεις, ενώ η cocktail list σού δίνει μια σειρά από επιλογές για να συνοδεύσεις τα πιάτα που θα επιλέξεις. Από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το Lalupa είναι ο τέλειος προορισμός για ένα break από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Λεωφ. Παπάγου & Δημοκρατίας 7 Ζωγράφου, 210 7706222, Facebook: •Lalupa• Instagram: lalupa_athens

Ρίζα Ρίζα

Εδώ το brunch σε συνδέει με τις ρίζες σου.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Σημαντικό πράγμα οι ρίζες. Αυτό ισχύει και στη γαστρονομία, που είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού μας. Στο Ρίζα Ρίζα η κουζίνα της Ελλάδας τιμάται δεόντως με προϊόντα που μας κάνουν περήφανους και εδώ χρησιμοποιούνται όπως τους αξίζει για να δημιουργήσουν new age συνταγές που θα σε εκπλήξουν.

Το brunch στο Ρίζα Ρίζα έχει τη δική του ιστορία, αφού εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί ως καθημερινή συνήθεια με πιάτα βασισμένα στα αυγά και λαχταριστά pancakes σε διαφορετικές εκδοχές. Από τότε, αυτός ο χώρος έχει γίνει καθιερωμένη στάση για γευστικό διάλειμμα με έναν εντυπωσιακό κατάλογο πιάτων. Εκτός από τα κλασικά scrambled eggs ή τα εντυπωσιακά σάντουιτς, θα πρέπει να δοκιμάσεις τους λουκουμάδες τυριών με διπλοψημένο μπέικον, που συνοδεύονται από σπιτική honey bourbon sauce, αλλά και το Chicken brioche burger με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο, creamy coleslaw, iceberg, παρμεζάνα και μαγιονέζα μαύρου σκόρδου.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Η κατηγορία pancakes έχει να σου προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις –θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε την πραλίνα λευκής σοκολάτας με φράουλες–, αλλά, αν θέλεις κάτι πιο «ελληνικό», διάλεξε να συνοδεύσεις τον καφέ σου με την μπουγάτσα Ρίζα Ρίζα, με τραγανό φύλλο Βηρυτού, κρέμα πατισερί, φρέσκιες φράουλες, ζάχαρη και κανέλα. Τα κοκτέιλ που φτιάχνονται από ελληνικά αποστάγματα είναι μια διαφορετική πρόταση για να απολαύσεις ακόμα περισσότερο τις γεύσεις του μενού. Κι όλα αυτά στην πιο όμορφή γειτονιά της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Δράκου, κάτω από την Ακρόπολη. Εκεί θα βρεις τις ρίζες που σε συνδέουν με τη γευστική σου αναζήτηση.
Δράκου 19, Κουκάκι, 210 922 7267, Facebook: Ρίζα Ρίζα, Instagram: riza.riza.athens

Lot51

Speciality coffee και σε cold brew.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Το brunch από μόνο του σου ξυπνάει μια αίσθηση χαλάρωσης. Γιατί δεν είναι το βιαστικό πρωινό που θα φας στο πόδι, ούτε το γρήγορο lunch break που θα κάνεις για να τσιμπήσεις κάτι στα γρήγορα. Αντίθετα, το brunch συνδέεται με μια απόλαυση που οφείλεις να προσφέρεις στον εαυτό σου, και μάλιστα στην καλύτερη εκδοχή της. Εδώ έρχεται το Lot 51 να κάνει τη δική του δουλίτσα ως το απόλυτο στέκι για χαλαρό, νόστιμο brunch σε μια ατμόσφαιρα που βγάζει γλώσσα στη γρήγορη καθημερινότητα. Γιατί μόλις περάσεις την πόρτα με τον μεγάλο φοίνικα στην επιγραφή, είναι σαν να μπαίνεις σε μια άλλη διάσταση, όπου το άγχος και η πίεση δεν έχουν καμία θέση.

Εδώ οι specialty καφέδες της Area51 σε μαγεύουν με το άρωμα και τα γευστικά χαρακτηριστικά τους και σε ξυπνάνε, ό,τι ώρα κι αν είναι, με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Κι αφού καταλήξεις στο αγαπημένο σου blend, έρχονται οι γεύσεις να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην απόλαυση.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Τα breakfast bowls, υγιεινά και θρεπτικά, συνδυάζουν σπόρους, φρούτα και γιαούρτι, ενώ δεν λείπει η vegan εκδοχή τους για όσους ακολουθούν ειδική διατροφή. Στα must try, φυσικά, οι συνταγές με αυγά, χορταστικές και πεντανόστιμες, σε διαφορετικές εκδοχές, αλλά και η μοναδική πίτσα. Λαχταριστά μπέργκερ και δροσιστικές σαλάτες συμπληρώνουν το μενού, που σύντομα αναμένεται να παρουσιάσει νέες εκπλήξεις, και οι γλυκές επιλογές γίνονται addiction με προτάσεις όπως το Μπισκότο από σοκολάτα Valrhona.

Τα κοκτέιλ στο Lot 51 είναι πάντα έτοιμα να συνοδεύσουν τη γευστική εμπειρία και να σε κάνουν να ξεχαστείς σε έναν χώρο που έχει φτιαχτεί από φίλους για φίλους!
Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 6937 337066, www.lot51.gr, Facebook: LOT51, Instagram: lot.51 

Brunch Factory

Το brunch στο φυσικό του σημείο.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

To brunch δεν είναι μια απλή συνήθεια. Αν σκεφτείς ότι συνδυάζει δύο γεύματα, καταλαβαίνεις ότι μπορεί να γίνει η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας, τουλάχιστον από γευστικής πλευράς. Το Brunch Factory δημιουργήθηκε για να τιμήσει το γεύμα αυτό σε έναν χώρο που λειτουργεί αποκλειστικά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, δηλαδή τις ώρες που είναι ιδανικές για breakfast ή early lunch.

Ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας αυτό το food spot προσφέρει προτάσεις brunch στην καλύτερη εκδοχή τους, αφού όλα τα υλικά είναι αγνά και ολόφρεσκα και κάθε συνταγή παρασκευάζεται τη στιγμή της παραγγελίας. Το μενού είναι εστιασμένο στο brunch, αλλά περισσότερο απ’ όλα οι γεύσεις του εκφράζουν την αγάπη και τη φροντίδα της ομάδας του Brunch Factory, ώστε ό,τι απολαμβάνεις να είναι πραγματικά ποιοτικό. Δεν γίνεται να μη δοκιμάσεις τα αυγά Benedict με αφράτο μπριός σε τρεις διαφορετικές εκδοχές. Must try το avodaco toast αλλά και το Croque Madame, αυτό το φανταστικό γαλλικό τοστ με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, μπεσαμέλ και τηγανητές πατάτες.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Αν, πάλι, είσαι λάτρης του γλυκού, τα πάνκεϊκ θα γίνουν αγαπημένα σου σε όποια εκδοχή κι αν τα δοκιμάσεις. Το Brunch Factory δεν θα μπορούσε να μη σου προσφέρει τον καλύτερο καφέ για να συνοδεύσεις τις γεύσεις. Εδώ θα απολαύσεις τον Buondi Roastelier που καβουρδίζεται στον χώρο και αλέθεται επί τόπου για να προσφέρει το μάξιμουμ του γευστικού του προφίλ. Η αποστολή του Brunch Factory είναι να κάνει το brunch αληθινή απόλαυση και το καταφέρνει με κάθε τρόπο!
Αθηνάς 11, 210 3218636, www.brunchathens.gr, Facebook: The Brunch Factory, Instagram: brunchfactoryathens

WeSud

Κάνει το brunch μοναδική γευστική εμπειρία.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Κάποιες συνεργασίες φωτίζονται από το άστρο της επιτυχίας. Και μην σου ακούγεται τυχαίο, γιατί μόνο αυτό δεν είναι. Οι Φίλιππος Λέανδρος και Γιώργος Παπαγεωργίου, με χρόνια εμπειρίας στην εστίαση, και ο σεφ Γιάννης Καλδάνης, με σημαντικές συνεργασίες απ’ όλο τον κόσμο στο ενεργητικό του (Νέα Υόρκη, Ibiza, Nammos στη Μύκονο), ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα νέο πρότζεκτ που έχει ξεχωρίσει ήδη. Το deli pastry spot της Βούλας είναι ένας all day χώρος που προσφέρει γεύσεις που δύσκολα θα συναντήσεις αλλού. Κι αυτό γιατί τα premium υλικά πρωταγωνιστούν σε κάθε πιάτο και η εμμονή στην υψηλή ποιότητα είναι η βάση της φιλοσοφίας πίσω από το WeSud.

Εδώ το brunch είναι μια πραγματική εμπειρία, αφού ο καφές Samba ετοιμάζεται σε μια μηχανή ειδική παραγγελία –μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά από την πρώτη γουλιά– και συνοδεύεται από μια σειρά προτάσεων αλμυρών ή γλυκών. Τα σάντουϊτς ετοιμάζονται την ώρα ακριβώς της παραγγελίας (ναι, ακόμα και το ψωμί ψήνεται εκείνη τη στιγμή και τα αλλαντικά ή τυριά κόβονται μόνο για το δικό σου πιάτο) ενώ το εντυπωσιακό WeSud tower είναι ένας πύργος από bagel με σολομό και scrambled eggs που ολοκληρώνεται με τα υλικά που επιλέγεις. Βάλε δίπλα σε αυτές τις επιλογές, τα healthy energy bowls, τα μοναδικά cookies, κέικ και κρουασάν του chef αλλά και τα μοναδικά γλυκά με ή χωρίς ζάχαρη και έχεις ένα αξέχαστο brunch.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Στο WeSud οι ετικέτες των κρασιών είναι εκλεκτές και πολλές από αυτές άκρως συλλεκτικές και σπάνιες. Εξάλλου, η κάβα, το deli shop και το ζαχαροπλαστείο έρχονται να συμπληρώσουν την πολυλειτουργικότητα του χώρου που προσφέρει μοναδικές retail προτάσεις για να απολαύσεις στο σπίτι. Το WeSud βρίσκεται στα Νότια αλλά πρέπει να το επισκεφθείς όπου κι αν βρίσκεσαι. Yes, you should!
Βασ. Παύλου 90, Βούλα, 210 8957509, www.wesud.grFacebook Instagram

Buena Vista Social Bar

Θέα στην Ακρόπολη, έθνικ γεύσεις, vibes αυθεντικής απόλαυσης.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Πώς μετράς την απόσταση ανάμεσα στην Κούβα και τον βράχο της Ακρόπολης; Ακούγεται αδύνατο, αλλά δεν είναι. Το Buena Vista Social Bar σε μεταφέρει σε μια αυθεντική λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα το βλέμμα σου καρφώνεται στον ιερό βράχο που δεν χορταίνεις ποτέ. Από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεσαι ότι εδώ το brunch έχει μια διαφορετική αίσθηση. Οι γεύσεις σε ταξιδεύουν στη Λατινική Αμερική, οι freestyle μουσικές σε χαλαρώνουν και η θέα γίνεται σήμα κατατεθέν σε αυτή την ταράτσα του κέντρου με την έθνικ διακόσμηση.

Ανάμεσα στις προτάσεις για πρωινό θα βρεις την Ομελέτα Argentina με μπέικον, μανιτάρια, μοτσαρέλα, chorizo και baby σπανάκι, το πιάτο Papas con Carne –τηγανητές πατάτες με chilli con carne, αυγά μάτια, sour cream και cheddar sauce– αλλά και τη φανταστική Pizza Εggs με κουλούρι Θεσσαλονίκης, αυγά μάτια, γραβιέρα, jamόn και μαγιονέζα καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Οι λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθούν με τα pancakes που έχουν το δικό τους ιδιαίτερο twist. To Pina Colada με κρέμα από ανανά, ινδική καρύδα και dulce de leche είναι συγκλονιστικό! Άλλωστε, το μενού ακολουθεί πιστά τα vibes του Buena Vista Social Bar με πιάτα brunch που σερβίρονται καθημερινά από τις 10:30 έως τις 17:00, ενώ μετά τη 13:30 συναντούν τον κατάλογο lunch, που συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ.

Tapas, tacos, fajitas, burgers –το Cubano είναι must try– πηγαινοέρχονται στα τραπέζια και συνοδεύονται από πολύχρωμα κοκτέιλ aperitivo που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τη διάθεση. Εξάλλου, το Buena Vista Social Bar μοιάζει με ένα εξωτικό σκηνικό όπου κάθε λεπτομέρεια έχει δημιουργηθεί ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, για να σε παρασύσει σε ένα ταξίδι μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, χαρίζοντας στιγμές αυθεντικής ευχαρίστησης.
Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, 210 3210017, Facebook: Buena Vista Social Bar, Instagram: buenavistasocialbarathens

Νερατζιά

Brunch σε ένα νεοκλασικό που θυμίζει την ποιότητα της παλιάς Αθήνας.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Στο νεοκλασικό που βρίσκεται στη γωνία Ζαν Μωρεάς και Βεΐκου στο Κουκάκι το brunch είναι μια γευστική εμπειρία που ταιριάζει στην ατμόσφαιρα του χώρου. Και δεν είναι τυχαίο ότι στη Νερατζιά αυτή η συνήθεια είναι μια must εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις! Ξεκινώντας από τον καφέ, καταλαβαίνεις ότι το πρωινό αλλάζει επίπεδο με τον specialty coffee που σε ξυπνάει με το έντονο άρωμα και τη γεύση του. Όσο για τις γεύσεις, το νέο μενού που επιμελείται πλέον ο σεφ Χαράλαμπος Αντωνίου βασίζεται κυρίως σε ελληνικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας κι αυτό κάνει τη διαφορά σε κάθε συνταγή που θα δοκιμάσεις.

Τι θα δοκιμάσεις; Μα φυσικά τις παραδοσιακές τηγανίτες με τυρί φέτα, μέλι, κανέλα και φρουτοσαλάτα, αλλά και τη μοναδική χωριάτικη κασιόπιτα με αποξηραμένα σύκα, κατίκι Δομοκού, κρέμα πετιμέζι και ντοματίνια. Στα μπεστ σέλερ και το ανοιχτό σάντουιτς με μπέικον, αυγό μάτι, τυρί γραβιέρα, αποξηραμένα δαμάσκηνα και μαγιονέζα, εξόχως χορταστικό και νόστιμο! Φυσικά, στον κατάλογο θα βρεις μπέργκερ που μπορείς να απολαύσεις από το πρωί ή να τα προτιμήσεις για ένα ελαφρύ lunch break. Άλλωστε, στη Νερατζιά οι γεύσεις δεν σταματούν ποτέ και συνοδεύονται με φανταστικά κοκτέιλ που ξεκινούν από νωρίς.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Οι λάτρεις του κρασιού θα βρουν μια εκλεκτή λίστα από ετικέτες για να κάνουν το δικό τους pairing, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που ταιριάζει απόλυτα στον εντυπωσιακό χώρο με τις vintage λεπτομέρειες. Κάθε Σαββατοκύριακο σε περιμένουν πιάτα ημέρας που διαφοροποιούνται ανάλογα με την εποχή και τη φρεσκάδα των υλικών. Στη Νερατζιά κάθε μέρα είναι μια μικρή γευστική έκπληξη από εκείνες που απολαμβάνεις κρατώντας τα μάτια κλειστά!
Ζαν Μωρέας 6 & Βεΐκου, 210 9243025, Facebook: Neratzia, Instagram: neratzia.gr

Spook

Το στέκι της γειτονιάς που ήρθε για να φέρει κοντά τις παρέες.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Το Spook είναι το new entry που δημιουργήθηκε με έναν και μόνο στόχο, να σου θυμίσει τι σημαίνει να έχεις το στέκι σου, και μάλιστα σε μία από τις πιο παλιές αθηναϊκές γειτονιές. Ένας χώρος με μίνιμαλ αισθητική, που ταυτόχρονα γίνεται απόλυτα οικείος, με ψηλό ταβάνι και μεγάλες τζαμαρίες που αφήνουν το φως να απλωθεί σε κάθε γωνιά του. Τα workspaces γίνονται ιδανικό σημείο για εργασία ή διάβασμα, ενώ απολαμβάνεις κάποιον από τους specialty coffees του OMSOM που εναλλάσσoνται κάθε τόσο, προσφέροντας μια single origin εμπειρία.

Στο Spook, που σημαίνει στέκι σε μια αφρικανική διάλεκτο, ο Τάσος Λύτρας και η ομάδα του σε καλωσορίζουν για brunch με cinammon rolls, babka, american style cakes (όλα σε συνεργασία με το Πορτατίφ) αλλά και κρουασάν ή σπιτικές τάρτες φρούτων που σε καλούν να τα γευτείς – και όχι, δεν θα αντισταθείς! Στις αλμυρές επιλογές, τα premium ελληνικά προϊόντα, όπως το τυρί ΠΟΠ Σαν Μιχάλη, πρωταγωνιστούν στα ιδιαίτερα σάντουιτς, ενώ οι γεύσεις της Μεσογείου παντρεύονται με συνταγές του κόσμου – φανταστικό τσορίθο με πιπεριές Φλωρίνης, αβοκάντο, μανούρι και μια ξεχωριστή χειροποίητη μαρμελάδα μπέϊκον που θα σε μαγέψει.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Στο Spook θα βρεις ένα retail corner με επιλογές καφέ αλλά και healthy σνακ, όπως οι φανταστικές αλμυρές και γλυκές μπάρες που γίνονται τέλειο energy booster. Στο πατάρι, το μπιλιάρδο γίνεται σημείο συνάντησης για παιχνίδι και επαναληπτικές ρεβάνς, θυμίζοντας εποχές προ social.

Όσο για τα βράδια, το Spook μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης για early drinks με ετικέτες ποτών που ξεχωρίζουν – ανάμεσά τους και κάποιες ελληνικές. Τώρα που έρχεται η άνοιξη, περιμένουμε πώς και πώς να ανοίξουν οι τζαμαρίες και να ενωθούμε οι «μέσα» με τους «έξω» σε έναν ενιαίο χώρο που ήρθε για να γίνει το απόλυτο στέκι!
Δημοφώντος 10, 210 3456914, Facebook: Spook, Instagram: spookcafebar

Hippy Hippo

Ένα στέκι για όλους με αέρα από Kεντρική Ευρώπη και γεύσεις του κόσμου.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Και μόνο που ακούς το όνομα Hippy Hippo σου φτιάχνει η διάθεση. Το νέο στέκι που άνοιξε μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι έχει πετύχει ήδη να φέρει τη δική του άποψη στο πολυσύχναστο Κουκάκι. Η μίνιμαλ αισθητική του με τις ποπ πινελιές δημιουργεί μια ατμόσφαιρα όπου όλοι είναι καλοδεχούμενοι και τίποτα δεν είναι δήθεν. Αυτό ισχύει και για τις γεύσεις του που επιμελείται ο Γιάννης Βαμβακούλας.

Εδώ θα απολαύσεις ένα από τα καλύτερα brunch με προτάσεις που έχουν fusion άποψη και συνδυάζουν στοιχεία από τις κουζίνες του κόσμου. Στα must try τo open sandwich με home made ψωμί ντίνκελ –ψήνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στην κουζίνα του Hippy Hippo–, αυγά ποσέ, σοταρισμένο σπανάκι, σάλτσα Hollandaise, crispy προσούτο και βολάκι Άνδρου, αλλά και τα αυγά ποσέ Cilbir, τουρκικής καταγωγής, με αρωματικό γιαούρτι, τυρί τσαλαφούτι και χειροποίητη chilli oil sauce. Φυσικά, οι vegan θα βρουν τις δικές τους επιλογές με προτάσεις όπως το vegan avocado toast σε ζυμωτό ψωμί με μανιτάρια σοτέ και ξηρούς καρπούς.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Στις γλυκές συνταγές πρωταγωνιστούν τα Churros pancakes με καστανή ζάχαρη και honey comb, μια παρασκευή που μοιάζει με κηρήθρα, και το φανταστικό Pain Ρerdu, τσουρέκι με κρεμ πατισερί, κόκκινα φρούτα τoυ δάσους και maple syrup.

Όλα αυτά μπορείς να τα συνοδεύσεις, πέρα από τον αρωματικό καφέ και τους φρέσκους χυμούς, με τον φανταστικό cold brew, ο οποίος προσφέρεται στην classic εκδοχή αλλά και σε δύο καταπληκτικές συνταγές κοκτέιλ, Negroni και Old Fashion με ουίσκι. Τώρα μάλιστα που ανοίγει ο καιρός, το Hippy Hippo ετοιμάζει και τον εξωτερικό του χώρο στο πεζοδρόμιο για όλες τις ανοιξιάτικες στιγμές που έρχονται. Αν είσαι φαν του Βερολίνου, εδώ μπορείς να βρεις το στέκι που σε ταξιδεύει στα στενά του Μίτε με τον πιο φιλόξενο τρόπο. 
Αναστασίου Ζίννη 37, Κουκάκι, 211 4183649, Facebook: Hippy Hippo, Instagram: hippyhippo_athens

Πορτατίφ

Ένα λαχταριστό στέκι που μοιράζει τη μαγεία των γλυκών του.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Μπορεί ένας χώρος να είναι λαχταριστός; Το Πορτατίφ είναι. Σου προκαλεί ένα χαμόγελο στα χείλη από την πρώτη ματιά και σε κάνει να νιώθεις ότι μόλις ανακάλυψες το ζαχαρωτό σπίτι στο δάσος, όπως στο παραμύθι, μόνο που εδώ δεν σε περιμένει η κακιά μάγισσα αλλά τα μαγικά χέρια του Τάσου Λύτρα και της ομάδας του Πορτατίφ, που βρίσκονται πίσω από κάθε γλυκιά δημιουργία. Η κουκλίστικη ατμόσφαιρα που θυμίζει παριζιάνικο στέκι είναι το ιδανικό καλωσόρισμα για να βολευτείς σε κάποιο από τα τραπεζάκια και να αφεθείς στη γευστική εμπειρία που έχει να σου προσφέρει το Πορτατίφ.

Ο πρωινός καφές γίνεται αφορμή για να γευτείς μια σειρά από προτάσεις, με πρώτη το περίφημο κρουασάν –πιο γαλλικό δεν γίνεται!– σε διαφορετικές εκδοχές. Βουτύρου, αμυγδάλου, με σοκολάτα, φιστίκι, κρέμα ζαχαροπλαστικής ή πραλίνα φουντουκιού, ό,τι κι αν επιλέξεις θα νιώσεις ότι δεν έχεις γευτεί κάτι παρόμοιο. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση μπορείς να το συνοδεύσεις με ροφήματα από αυθεντική λιωμένη σοκολάτα. Εξαιρετικές επιλογές για brunch τα cinnamon rolls και η babka, ενώ καθημερινά θα βρεις διαφορετικές γλυκές τάρτες –δεν γίνεται να αντισταθείς στην τάρτα λεμόνι ή στην επιλογή με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φράουλες– αλλά και αλμυρές συνταγές.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια
 Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης

Φυσικά, η γαλλική κουλτούρα του Πορτατίφ αποτυπώνεται σε μια σειρά από γλυκά, όπως τα καταπληκτικά εκλέρ, τα μιλφέιγ και τα προφιτερόλ, χωρίς να λείπουν δημιουργίες από τις κουζίνες του κόσμου, όπως το καταπληκτικό red velvet. Όλα όσα σε κάνουν να λιώνεις από λαχτάρα θα τα βρεις στο ζαχαροπλαστείο της Μαυρομιχάλη, ώστε να πάρεις μαζί σου στο σπίτι όλη τη μαγεία των γεύσεων του Πορτατίφ. Και να είσαι σίγουρος ότι αυτή η μαγεία αρκεί για να κάνει κάθε μέρα λίγο καλύτερη.
Σίνα 21, 210 3621866, Facebook: portatifcafe, Instagram: portatifcafe

Maya

To αδελφάκι του Zambri δημιουργεί μια νέα εμπειρία brunch.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Όταν μια ιδέα είναι τόσο πετυχημένη, καλό είναι να επαναλαμβάνεται για να μπορείς να την απολαμβάνεις όσο περισσότερο μπορείς. Το Zambri, το εντυπωσιακό food spot των βορείων προαστίων, που φέρνει μια γαστρονομική άποψη υψηλού επιπέδου, μόλις απέκτησε ένα αδελφάκι. Το νέο all-day bar με το όνομα Μaya άνοιξε τις πύλες του στο νούμερο 50 της λεωφόρου Μαραθώνος, κρατώντας την ίδια επιτυχημένη συνταγή. Η ομάδα του Zambri, πιστή στις αξίες της ανώτερης ποιότητας και της εξαιρετικής γεύσης, δημιούργησε έναν ακόμα χώρο που κάνει αίσθηση τόσο ως ατμόσφαιρα όσο και ως γευστική επιλογή. Όπως είναι φυσικό, εδώ το brunch γίνεται μοναδική εμπειρία με ένα απολαυστικό μενού.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Οι επιλογές πολλές, αγνές και ποιοτικές. Στον κατάλογο θα βρεις το αγαπημένο Egg lovers σε διαφορετικούς συνδυασμούς για να διαλέξεις αυτό που θέλεις, ενώ μπορείς να συνεχίσεις τη γευσιγνωσία μέσα από μια καταπληκτική ποικιλία πιάτων. Το γαλλικό Croque Madame, το healthy acai bowl, η λευκή ομελέτα αλλά και η ξεχωριστή τάρτα Τατίν ή το sourdough sandwich είναι κάποιες από τις γευστικές προτάσεις. Όσο για τη γλυκιά πλευρά του brunch, είτε είσαι sweet lover είτε όχι, αξίζει να δοκιμάσεις τα pancakes του Maya! Oreo cookie, red velvet ή curd μπανάνας, όποιο κι αν επιλέξεις θα νιώσεις την απόλυτη mouth watering ευχαρίστηση! Κάθε φορά που το brunch είναι το γεύμα που αναζητάς, το Maya και το Zambri γίνονται προορισμός για στιγμές που τις ζεις με όλες σου τις αισθήσεις.
Λεωφόρος Μαραθώνος 50, Άνοιξη, 210 8004040, Facebook: Maya All Day Gastro Bar, Instagram: maya.gastrobar

Elia Ermou Athens Hotel

Εκλεκτές προτάσεις brunch με θέα στην Ακρόπολη.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Elia Ermou Athens Hotel με την αφοπλιστική θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τη γραφική Πλάκα μπορείς να απολαύσεις πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας σε ένα μοναδικό brunch με επιλεγμένα παραδοσιακά υλικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο executive chef Λεωνίδας Βρακάς δημιουργεί πιάτα που αναδεικνύουν τα καλύτερα προϊόντα της χώρας μας και προσφέρει γευστικές επιλογές που ταιριάζουν απόλυτα με το σημείο όπου βρίσκεται το Elia Ermou Athens Hotel. Όλα τα μνημεία του ιστορικού κέντρου είναι απλωμένα στα πόδια σου, ενώ η Αθήνα ξετυλίγει όλη τη γοητεία της σε τέτοιον βαθμό που δεν ξέρεις πού να πρωτοστρέψεις το βλέμμα.

Σε αυτό το κινηματογραφικό σκηνικό μπορείς να απολαύσεις ένα ιδιαίτερο πρωινό ή brunch, ικανοποιώντας αυτό που πάντα ονειρευόσουν. Αυγά σε όλες τις δυνατές επιλογές με εμπνευσμένους συνδυασμούς υλικών που θα σε ενθουσιάσουν, ολόφρεσκα αρτοποιήματα που ξεχωρίζουν χάρη στα ποιοτικά συστατικά τους αλλά και σνακ κάθε είδους που γίνονται ελαφρύ γεύμα ή ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Η comfort περιποίηση στον έβδομο όροφο του Elia Ermou Athens Hotel μπορεί να πάρει τη μορφή ενός platter με φρεσκοφουρνισμένα κρουασάν που σε μεταφέρουν στο κέντρο του Παρισιού. Μοσχομυριστή βουτυράτη σφολιάτα σκέτη, με πραλίνα φουντουκιού ή κρέμα λεμονιού γίνεται ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ, το τσάι ή τη ζεστή σοκολάτα σου. Must try το πλατό με αλλαντικά και τυριά που συνοδεύεται από λαχταριστά ψωμάκια, ενώ δεν λείπουν τα φρέσκα φρούτα εποχής, οι χειροποίητες μπάρες δημητριακών καθώς και οι gluten free επιλογές. Στο Elia Ermou Athens Hotel το brunch έχει τη γεύση που αξίζει στη μοναδική θέα προς την Ακρόπολη και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Ερμού 15-17, 210 3250100, www.eliaermouhotel.com, Facebook: Elia Ermou Athens Hotel, Instagram: elia_ermou_athens

Iguazu

Brunch σε μια τροπική ατμόσφαιρα.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Βρίσκεται στην πλατεία Βραζιλίας. Έχει πάρει το όνομά του από τους καταρράκτες που βρίσκονται στα σύνορα Αργεντινής και Βραζιλίας και εκφράζει με κάθε τρόπο το πνεύμα, την ενέργεια και τη δυναμικότητα της κουλτούρας εκείνης της πλευράς του πλανήτη. Αυτό είναι το Iguazu που σε μεταφέρει σε μέρη εξωτικά, τόσο μέσα από την τροπική του ατμόσφαιρα όσο και με τις γεύσεις της κουζίνας του.

To brunch έχει τις δικές του λατινοαμερικάνικες επιρροές ώστε να προσφέρει πιάτα που φέρνουν ένα διαφορετικό twist στην καθημερινότητα. Θα δοκιμάσεις την Pizza Τropical με ψητό ανανά, χοιρομέρι και μοτσαρέλα που μαγεύει με τον συνδυασμό των υλικών της, τα αυγά Benedectina με χοιρομέρι, κρέμα ολαντέζ και αβοκάντο πάνω σε τηγανίτα είναι μια γευστική παραλλαγή που θα λατρέψεις, όπως και η ομελέτα με chorizo, 4 είδη μανιταριών, ημίλιαστη τομάτα και aji amarilo. Εξαιρετική πρόταση και το Burger pollo crujiente με κοτόπουλο, πίκλα λάχανο-καρότο, γλυκό τσίλι και yucca, ενώ δεν λείπουν από τον κατάλογο οι φανταστικές vegetarian προτάσεις –τα Yakisoba νουντλς τα σπάνε!– που θα αγαπήσεις, ακόμα κι αν είσαι meat lover.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

O specialty καφές είναι κορυφαίος και συνοδεύει το πρωινό ή το brunch σου, αλλά, αν θέλεις να τολμήσεις κάτι πιο έντονο, θα απολαύσεις τα τροπικά κοκτέιλ που σερβίρονται από νωρίς για να συμπληρώσουν την εμπειρία της γεύσης. Όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν χώρο που φέρνει σε ζούγκλα του Αμαζονίου, με τη χαμογελαστή ομάδα του Iguazu να σε καλωσορίζει σε ένα πραγματικά φιλικό περιβάλλον. Τώρα μάλιστα που ανοίγει ο καιρός, σε περιμένει η tropical ατμόσφαιρα της πλατείας, με τα παπαγαλάκια διάσπαρτα να φέρνουν μια νότα δροσιάς. Αν κλείσεις τα μάτια, μπορεί να νιώσεις ότι σε πιτσιλάνε από μακριά τα νερά του Iguazu.
Λαοδικείας 16 & Νυμφαίου 1, 210 7775225, Facebook: Iguazu Athens, Instagram: iguazu.athens

Kalimeres

Θα σου σερβίρει ελληνικό καφέ και γλυκό του κουταλιού.

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Λιλιπούτειο, χαριτωμένο, απολαυστικό, θαυματουργό και εθιστικό. Αυτό είναι το all-day bistro Kalimeres που φέρνει στου Ψυρρή την κουκλίστικη ατμόσφαιρά του μαζί με μια σειρά από γεύσεις βγαλμένες από την ελληνική παράδοση και όχι μόνο. Εδώ η μέρα ξεκινά με το κατάλληλο πρωινό, δεκατιανό, brunch, πες το όπως θες… αυτό που επιθυμείς να φας μόλις ξυπνήσεις, τέλος πάντων, στο διάλειμμα της βόλτας σου ή κάθε φορά που θέλεις να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας τον καφέ σου.

Η γεύση της σπιτικής στραπατσάδας μέσα στο ζεστό κρουασάν βουτύρου, η γλύκα του pancake μπουγάτσα, η μυρωδιά των κόκκινων φρούτων στο french toast τσουρέκι του Kalimeres, είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα αξέχαστο brunch menu. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο καφές που εδώ, εκτός από τις κλασικές επιλογές, μπορεί να είναι ένας μερακλίδικος ελληνικός σε 8 παραδοσιακές γεύσεις που σε ξυπνούν ακόμα πιο ευχάριστα – οπωσδήποτε θα δοκιμάσεις τη γεύση με τριαντάφυλλο. Μπορείς να φανταστείς κάτι καλύτερο, καθώς ευχαριστιέσαι τον ανοιξιάτικο ήλιο στο πλακόστρωτο ή την ταράτσα;

22 μέρη στην Αθήνα που αποθεώνουν την πιο χαλαρή γαστρονομική συνήθεια

Οι γεύσεις συνοδεύονται εξαιρετικά με μια δροσιστική σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ αλλά και με τα φανταστικά κοκτέιλ όπου πρωταγωνιστούν τα ελληνικά αποστάγματα. Στα μπεστ σέλερ το take-away cocktail με πιστούς οπαδούς, και όχι άδικα! Θρεπτικά και νόστιμα smoothies γίνονται ιδανικό energy booster, ενώ πρέπει να δοκιμάσεις τα σπιτικά, χειροποίητα γλυκά του κουταλιού που θυμίζουν τρατάρισμα από παλιά νοικοκυρά. Καθημερινά από τις 9 το πρωί, το Kalimeres με τις ριγέ ασπρόµαυρες τέντες και τα τραπεζάκια έξω σε περιμένει για να σου φτιάξει τη διάθεση. Κι αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό χρειάζεσαι.
Τάκη 14, 211 4129537, Facebook: Kalimeres, Instagram: kalimeres.bistro

 Πηγή:lifo.gr

About Post Author