Μετά από 78.000 αντίτυπα, το διαχρονικό πλέον βιβλίο μαγειρικής «Σαρακοστιανά: Μεσογειακή, νηστήσιμη, χορτοφαγική κουζίνα» επανακυκλοφορεί ανανεωμένο. Με καινούριες φωτογραφίες και φρέσκες ιδέες. Στις σελίδες του θα βρείτε 387 συνταγές, εμπνευσμένες από την παραδοσιακή κουζίνα, που μυρίζουν Ελλάδα. Ένα πολύτιμο απόκτημα για όσους νηστεύουν, για τους χορτοφάγους αλλά και για όλους εκείνους που βασανίζονται από το ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα» και επιδιώκουν ν’ ακολουθήσουν μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή. 

Ταυτότητα βιβλίου
Τίτλος: Σαρακοστιανά: Μεσογειακή, νηστήσιμη, χορτοφαγική κουζίνα
Συγγραφείς: Μαριγούλα Δ. Κοκκίνου- Γεωργία Σ. Κοφινά
Είδος: Βιβλίο μαγειρικής
Φωτογραφίες: Θανάσης Ταμβακίδης
Εκδόσεις: Πορφύρα
Έκδοση: 27η
Τιμή: 22 €
*Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα Αγγλικά με τον τίτλο “The Festive Fast”.

 Η ιδέα πίσω από το βιβλίο

Τα «Σαρακοστιανά» υπογραμμίζουν τη σημασία της μεσογειακής διατροφής και την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας, ενώ προβάλλουν πατροπαράδοτες διατροφικές συνήθειες, προσαρμοσμένες στο σημερινό τρόπο ζωής. 
Πώς προέκυψε όμως το συγκεκριμένο βιβλίο; Ιθύνων νους, η Μαριγούλα Κοκκίνου. Μια πολύτεκνη νοικοκυρά που έμαθε από τα ίδια της τα παιδιά ν’ αγαπά την παραδοσιακή κουζίνα, επιστρέφοντας μάλιστα οικογενειακώς στην νηστεία. Κι ήταν αυτή η επιστροφή που γέννησε τα «Σαρακοστιανά». Συνοδοιπόρος σ’ αυτό το εγχείρημα η Γεωργία Κοφινά, εκπαιδευτικός, δεινή ερευνήτρια γαστρονομίας και συνταγογράφος στο Olive.
Σ’ αυτό τον εύχρηστο οδηγό μαγειρικής μπορεί κανείς να βρει, λοιπόν, εύκολες και πιο μπελαλίδικες συνταγές, όπως καλαμαράκια με σέλινο, κυπριακή μουτσέντρα και καρυδώτο καλυμμένο από πυκνή σοκολάτα. Μια εξαιρετική ιδέα για δώρο-στον εαυτό μας ή τους αγαπημένους μας, ιδιαίτερα τώρα που μένουμε σπίτι και η μαγειρική μπορεί να λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Σχόλιο του σεφ Ηλία Μαμαλάκη (από την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου)

«Στο σπίτι μου Τετάρτη-Παρασκευή τρώγαμε λαδερό, το Σάββατο η νοικοκυρά μαγείρευε κάτι απλό για να έχει και τον χρόνο να συγυρίσει, την Κυριακή τρώγαμε κρέας και την Δευτέρα τα περισσεύματα όλης της εβδομάδας. Δεν ήταν και άσχημα. Τρώγαμε από όλα και δεν πετάγαμε τίποτα. Το κάθε πιάτο συνοδευόταν από μία μεγάλη επιθυμία, όσο για το τραπέζι της Κυριακής, αυτό ήταν αξέχαστο. Το Σαρακοστιανό φαγητό βοηθάει το μυαλό να καθαρίσει. Η μικρή, συνειδητή στέρηση από την τροφή που καταναλώνουμε κάθε μέρα μας βοηθά να σκεφτούμε πιο καθαρά και να προχωρήσουμε από την σωματική στην πνευματική κάθαρση. 

Τα “Σαρακοστιανά” έχουν μέσα τους τον θησαυρό της ελληνικής κουζίνας όπως έχει καταγραφεί τόσα χρόνια. Αναδεικνύουν την μαγειρική με απλά και ντόπια υλικά, χωρίς ξενομανίες και εκκεντρισμούς όπως αλάτια από τα πέρατα του κόσμου. Γιατί τα προϊόντα του κάθε τόπου είναι η καλύτερη τροφή για τους κατοίκους του… Να αποφεύγετε τα σούπερ φουντς και ό,τι άλλο μας φέρνει η διατροφική μόδα».

 

Μάθετε όλα τα νέα των εκδόσεων Πορφύρα μέσα από την επίσημη σελίδα τους: www.porphyrabooks.gr 

 

 

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours