της Λίτσας Κοντογιάννη

Αυτό το βιβλίο υπόσχεται ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο! Το «Κακοί Οιωνοί» είναι ένα ανατρεπτικό βιβλίο στο οποίο θα απολαύσετε ιστορίες που έχουν για πρωταγωνιστές αρχαίους Έλληνες θεούς και δαίμονες. Διαβάζοντας περί μυθολογικού τρόμου στο πρώτο μέρος, θα δείτε μια διαφορετική οπτική από αυτή που ίσως έχετε στο μυαλό σας για την αρχαία Ελλάδα, ενώ το δεύτερο μέρος παρουσιάζει τον υπερφυσικό τρόμο στη σύγχρονη εποχή.

Η ελληνική μυθολογία είναι ανεξάντλητη, πλούσια και τρομερά ενδιαφέρουσα. Και σκοτεινή. Και μας είναι οικεία. Κατ’ επέκταση, η έμπνευση που μπορούν να αντλήσουν οι συγγραφείς τρόμου απ’ αυτή είναι τεράστια. Παρ’ όλα αυτά, ελάχιστοι Έλληνες συγγραφείς έχουν καταπιαστεί με τη μυθολογία μας. Οι αδερφές Καλαμαρά όμως «παρασύρθηκαν» από τον πλούτο και τη φαντασία που τη διακατέχει και μας παρουσιάζουν ερεβώδεις ιστορίες γεμάτες έμπνευση και τρόμο. Δεν μένουν όμως μόνο στην εγχώρια μυθολογία, καθώς σε αυτό το βιβλίο θα δείτε να ξεδιπλώνονται μυθολογίες και άλλων λαών. Θα ταξιδέψετε από τα Βαλκάνια μέχρι την Ιαπωνία. Όλες οι ιστορίες είναι καλοδουλεμένες, καλογραμμένες και τις αγάπησα για πολλούς λόγους. Είμαι σίγουρος ότι θα τις αγαπήσετε κι εσείς.

Η αγάπη μου για τη λογοτεχνία τρόμου και ιδιαίτερα την ελληνική είναι τεράστια. Εύχομαι αυτό το βιβλίο να είναι το έναυσμα και για άλλες τέτοιες προσπάθειες, έτσι ώστε να γεμίσει αυτό το «κενό» που υπάρχει στην εγχώρια σκηνή. Και γι’ αυτό η χαρά μου είναι μεγάλη και με τιμά ιδιαίτερα το ότι η Γιώτα και η Γεωργία με επέλεξαν για να γράψω λίγα λόγια για το οπισθόφυλλο ενός βιβλίου, που έχει σε πρωταγωνιστικό ρόλο τη μυθολογία μας.

Θανάσης Παπαγεωργίου
Αρχισυντάκτης του περιοδικού φαντασίας και τρόμου «Αλλόκοσμες Ιστορίες»

Η κριτική μας

Οι αδερφές Καλαμαρά ταρακουνούν τα ελληνικά λογοτεχνικά δρώμενα με ένα νέο βιβλίο που υπογράφουν μαζί.
Η πρωτοτυπία σε αυτό το βιβλίο έχει πολλά παρακλάδια. Καταρχάς, πρόκειται για συλλογή διηγημάτων τρόμου που χωρίζονται σε δυο θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορά την Ελληνική μυθολογία! Ναι, σωστά διαβάσατε. Τρόμος και Ελληνική μυθολογία! Έξι +1 διηγήματα που θα σας αφήσουν με το στόμα να χάσκει… Η Γιώτα και η Γεωργία μας παρουσιάζουν εναλλάξ έξι διηγήματα και ο συγγραφέας έκπληξη, γνωστός και μη εξαιρετέος Γιώργος Δάμτσιος, γράφει ένα διήγημα που τα δένει σε μια μοναδική ιστορία. Κι εκεί που τα έχεις χάσει, ξεκινάει η δεύτερη ενότητα. Αυτή εδώ καταπιάνεται με αλλοδαπούς δαίμονες… Η έναρξη είναι κι αυτή έκπληξη, αφού το πρώτο διήγημα είναι γραμμένο από τον συγγραφέα Μπάμπη Δρουκόπουλο, σε μια ιστορία που δίνει πάσα στις συγγραφείς αδερφές να μας κάνουν να χάσουμε τον ύπνο μας με τις υπερφυσικές και άκρως ανατριχιαστικές ιστορίες τους που παρουσιάζονται επίσης εναλλάξ.
Ο πρόλογος στο βιβλίο είναι γραμμένος από έναν τρομερό συγγραφέα, τον Παντελή Μαυρομμάτη, το δε οπισθόφυλλο υπογράφει ο γνωστός Θανάσης Παπαγεωργίου, αρχισυντάκτης του περιοδικού τρόμου και φαντασίας «Αλλόκοσμες ιστορίες».
Πρόκειται για ένα απολαυστικό και καλογραμμένο βιβλίο που αξίζει να βάλετε στη βιβλιοθήκη σας.

Kakoi Oiwnoi

About Post Author

You May Also Like

More From Author