«Απήγαγαν την κόρη μας.
Ο Ηλίας λέει ότι μόνο εσείς μπορείτε να τη βρείτε».

Με αυτά τα λόγια ο Μιχάλης και η Στεφανία Βαρλάμη προσπαθούν να πείσουν την Έλσα Γληνού, την άλλοτε διακεκριμένη ψυχολόγο και στενή συνεργάτιδα του αστυνόμου Ηλία Παππά, να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να βοηθήσει στις έρευνες για την ανεύρεση της κόρης τους, Λένας.

Η Έλσα, όμως, αρνείται να βγει απ’ τη σκοτεινή άβυσσο στην οποία έχει εδώ και χρόνια βυθιστεί. Θεωρώντας τον εαυτό της υπεύθυνο για τη δολοφονία του συζύγου και της κόρης της, προσπαθεί να ξεχαστεί στο αλκοόλ και δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα τη δυναμική γυναίκα που συνέβαλε στην εξιχνίαση αποτρόπαιων εγκλημάτων.

Μετά το ” Ο άνθρωπος ” σκιά”, το 2ο βιβλίο που διάβασα φέτος είναι το “Μαύρα σαν το έβενο μαλλιά” της Ελευθερίας Μεταξά, που χωρίς να το σκεφτώ το διάλεξα ανάμεσα στα τόσα αδιάβαστα της βιβλιοθήκης μου και συμπτωματικά κινείται στο ίδιο πλαίσιο δράσης με το βιβλίο του Μακ Φέιντεν..
Πρωταγωνίστρια η Έλσα Γληνού διακεκριμένη ψυχολόγος που συνεργαζόταν με την αστυνομία για τη διαλεύκανση ειδεχθών εγκλημάτων…
Όταν ο άντρας της και η κόρη της παθαίνουν, μπροστά στα μάτια της, από τα χέρια ενός τέρατος που σκοπό έχουν να την εκδικηθούν λόγο μιας παλαιότερης υπόθεσής της, εκείνη εγκαταλείπει τη ζωή και ζει στα μαύρα σκοτάδια των τύψεων και γίνεται μια νεκροζώντανη αλκοολική…
Ένας παλιός της φίλος αστυνομικός ο Ηλίας, προσπαθώντας να τη βοηθήσει, τη φέρνει σε επαφή με μια οικογένεια που έχει απαχθεί το παιδί τους και η αστυνομία έχει βρεθεί σε αδιέξοδο..
Όμως η ίδια πως θα αναλάβει δράση αφού έχει φτάσει στο τέλμα και δεν μπορεί να έχει καθαρό μυαλό;
Στα όνειρά της έρχεται η κόρη της και την παρακαλεί να μην εγκαταλείψει το κοριτσάκι με τα εβένινα μαλλιά και τότε αποφασίζει σιγά σιγά να αφήσει πίσω της τα σκοτάδια και να ριχτεί στο κυνήγι των απαγωγέων…Ποιος όμως είναι ο εγκέφαλος της απαγωγής που βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά τους και ξέρει την κάθε τους κίνησή; Τι ξέρουν οι ένοικοι του σπιτιού της μικρής; γιατί εξαφανίζονται κάποιοι για ώρες χωρίς να ξέρει κανείς για πιο λόγο λείπουν, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές.Οι ύποπτοι εναλλάσσονται και ο εγκέφαλος παίζει με το μυαλό της Έλσα και την προκαλεί να τον βρει….
Τελικά η ζωή της γίνεται κομμάτια όταν στην επιχείρηση διάσωσης της μικρής η Έλσα μόνη με τους δολοφόνους σε ένα δωμάτιο αντιλαμβάνεται οτι η απαγωγή αυτή είναι συνδεδεμένη με τη δολοφονία των αγαπημένων της… Ο ηθικός αυτουργός συλλαμβάνεται, αφού τα στοιχεία σε βάρος του είναι ακλόνητα..Όμως είναι αυτός ο υπαίτιος της δυστυχίας όλων;
Ο θάνατος καραδοκεί και θερίζει.. ένα γράμμα που φτάνει στα χέρια της Έλσας είναι η δυναμίτιδα που διαλύει τις ζωές όλων και οδηγεί στην αποκάλυψη του πραγματικού ενόχου και στο φόνο του εγκληματία με το σαλεμένο μυαλό….
Και το παιδί, που έζησε την κόλαση τι θα απογίνει; Ποιος θα το προστατέψει από όσους επιβουλεύονται την περιουσία του;
Η συνέχεια, ανάσταση ψυχής για την Έλσα, που αντιλαμβάνεται ότι όλοι έχουν δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή…
Υπέροχο , μοναδικό, εξαίσιο…και πολύ κλάμα..
Σε αυτό το βιβλίο η συγγραφέας έκανε κατάθεση ψυχής

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours