Συστατικά
10 μεγάλες (όχι όμως γίγαντες!) φράουλες,
10 φυσαλίδες,
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος (όχι μαύρη!).
Βήματα
Ντύνετε ένα μεγάλο δίσκο με αντικολλητική λαδόκολλα.
Σπάζετε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο μπολ και το βάζετε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό (μπεν μαρί).
Ανακατεύετε τη σοκολάτα με κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα αλλά αφήνετε το νερό να σιγοβράζει πάντα σε χαμηλή φωτιά (αν εξατμιστεί προσθέτετε μέσα λίγο ακόμα καυτό νερό).
Ανοίγετε τις φυσαλίδες τραβώντας απαλά τα λεπτά πέταλα που κρύβουν τον καρπό προς τα πίσω και τις βουτάτε μία–μία να μισοκαλυφτούν από τη σοκολάτα.
Τις βάζετε πάνω στο δίσκο να στεγνώσουν και συνεχίζετε να βουτάτε μέσα τα φρούτα με τον ίδιο τρόπο.
Αν η σοκολάτα πήξει, ξαναβάζετε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα και την ανακατεύετε να γίνει ρευστή. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζετε και τις φράουλες, κρατώντας τις από το κοτσανάκι τους.
Βάζετε το δίσκο στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε τα φρουτο-σοκολατάκια.
Είναι καλύτερα να καταναλωθούν μέσα σε 24 ώρες.
xrysessyntages.com