Συστατικά
200 γρ. μπισκότα Digestive, αλεσμένα,
75 γρ. (5 κουταλιές) λιωμένο βούτυρο.
#Για τη γέμιση:#
350 γρ. άσπρη σοκολάτα ψιλοκομμένη,
½ φλ. ζάχαρη,
900 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese), ξεπαγωμένο,
4 μεγάλα αβγά,
1 φακελάκι βανίλια.
#Κεράσια με σιρόπι κουμανταρίας:#
3/4 φλ. κουμανταρία,
3/4 φλ. ζάχαρη,
5 φλ. (750 γρ. περίπου) μεγάλα μαύρα κεράσια χωρίς κοτσανάκια και χωρίς κουκούτσια
Βήματα
Αναμιγνύετε τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και πιέζετε το μίγμα να καλύψει τον πάτο μια φόρμας με ελατήριο διαμέτρου 23 εκατοστών. Την κρατάτε στην κατάψυξη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί (σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) ανακατεύοντας συνεχώς. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την κρατάτε στην άκρη να γίνει χλιαρή. Χτυπάτε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει και να λιώσει η ζάχαρη (γευτείτε το μίγμα). Ύστερα, χτυπάτε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν βάλετε άλλο και χτυπώντας το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.
Τοποθετείτε στη βάση του φούρνου ένα μεταλλικό ταψί και βάζετε μέσα μέχρι 3 περίπου δάχτυλα ζεστό νερό (οι ατμοί θα βοηθήσουν το τσίζκεϊκ να μη σκάσει). Χαμηλώνετε τον θερμοστάτη στους 150°C και ψήνετε το τσίζκεϊκ για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να πήξει, όμως στο κέντρο του να είναι ακόμα ελαφρά «τρεμουλιαστό). Το βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε αμέσως στο ψυγείο για να μη σκάσει. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε (το τσίζκεϊκ μπορείτε να το σερβίρετε την ίδια μέρα, είναι όμως καλύτερο την επόμενη μέρα).
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τα κεράσια με σιρόπι κουμανταρίας: Βάζετε την κουμανταρία με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να κοχλάσει και το σιγοβράζετε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά, για να δέσει ελαφρά. Προσθέτετε τα κεράσια και τα βράζετε ανακατεύοντας μέχρι να κοχλάσει ξανά το σιρόπι. Συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κεράσια. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς, για ½ ώρα.