Πάει καιρός που το burger δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με το fast food και το hangover. Υπάρχουν πια αρκετές διευθύνσεις στην πόλη που υπερηφανεύονται για τα καλοφτιαγμένα burgers τους, δίνοντας σημασία στην πρώτη ύλη, με αποτέλεσμα να βρίσκεις πλέον πολύ καλές επιλογές στα εστιατόρια της Αθήνας.

Μάλιστα το burger εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής. Έτσι, εκτός από patty με μοσχαρίσιο κιμά, οι chefs δίνουν αξία στο κοτόπουλο και πειραματίζονται με υλικά εκτός κρέατος. Και κάπως έτσι, ο καθένας μπορεί να βρει εκεί έξω το αγαπημένο του burger, είτε αναζητά ένα ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι είτε μια χορτοφαγική εκδοχή.

Στο Ekiben για Birdman Smash

One burger to rule them all. Ο καθένας έχει το δικό του αγαπημένο και το Birdman Smash του Άρη Βεζενέ είναι η δική μου ένοχη απόλαυση. Έξι υλικά κάνουν τη διαφορά: κρέας από grass fed και ενίοτε συνταξιοδοτημένες αγελάδες με blend που βασίζεται σε μία nose to tail διαχείριση της πρώτης ύλης, δύο φέτες American Cheese, χειροποίητη tonkatsu ketchup, μαρούλι και κρεμμύδι ψιλοκομμένα σε ειδικό μαντολίνο και potato rolls που αγκαλιάζουν ιδανικά όλα τα παραπάνω. Εξίσου νόστιμο είναι το Chicken Katsu με μπούτι κοτόπουλο, ιαπωνική coleslaw, πίκλα αγγουριού και wasabi aioli.

EKIBEN

Στο Guerilla Chef Burgers για Double Cheeseburger

Εδώ τα πράγματα είναι αυστηρώς απλά, αφού ο Fahd έστησε ένα μονοθεματικό street food αφιερωμένο στο cheeseburger. Single και double cheeseburger, δηλαδή μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κρέας, american cheese, αφράτο μπριός, κέτσαπ και μαγιονέζα είναι τα συστατικά που χρειάζονται για να δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα.

GUERILLA CHEF BURGERS

Στο Γκαστόνε για old school burger

Δεν είναι smash, σε αντίθεση με τις τάσεις της εποχής. Αντιθέτως, είναι old school στο μέγεθος και κάπως αυτό θυμίζει περασμένα μεγαλεία. Η βάση του είναι το αποκλειστικά το φρέσκο, ποιοτικό, ελληνικό κρέας και τα συστατικά του ντομάτα, μαρούλι, πίκλες και thousand islands μαγιονέζα. Μπορείς να το «ενισχύσεις» με μπέικον μαύρου χοίρου ή/και ρακλέτ.

ΓΚΑΣΤΟΝΕ

Στο Ride για το CVO με πρόβειο μπιφτέκι

Στο Ride, η κουλτούρα των μοτοσικλετιστών συναντιέται με το κοινό που αναζητά ένα αυθεντικό στέκι για να χαλαρώσει, να πιει παγωμένη μπύρα, να φάει πληθωρικά burgers και να κουνηθεί με surf rock και punk. Κάθε πρόταση που βρίσκεις στον κατάλογο έχει πάρει το όνομά της από ένα μοντέλο της Harley Davidson ή παραπέμπει σε κάτι σχετικό με την εταιρεία. Θα βρεις άκρως λαχταριστές επιλογές σε burgers, hot dogs και πατάτες αλλά αν είναι να κάνεις τη διαφορά, το CVO σε περιμένει: πρόβειο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί, ρόκα και garlic mayo.

RIDE

Στο Talking Breads για Mushroom Melt

Διπλό cheddar, μανιτάρια, bacon, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg, σπιτική σος και 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι -αρκετά πληθωρικό- κλείνονται σε χειροποίητα ψωμάκι brioche που ζυμώνονται και φουρνίζονται καθημερινά στο αγαπημένο street food των Εξαρχείων.

TALKING BREADS

Στο Sando για Cheeseburger

Το κλασικό cheeseburger μετατρέπεται σε ιαπωνικό σάντουιτς, με το Sando να προτείνει μία διαφορετική εκδοχή που πατάει όμως πάνω στο στοιχείο του κλασικού. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ιαπωνική μαγιονέζα και μουστάρδα (karashi), κέτσαπ, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πίκλες γεμίζουν το χειροποίητο milk bread. Και κάπως έτσι, το cheeseburger αλλάζει αλλά δεν παρεκκλίνει από το DNA του.

SANDO

Στο Jaw Burger για Chicken Thrills

Θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε ζουμερά burgers με μοσχαρίσιο κιμά, χοιρινό λαιμό και γύρο, αν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα. Αν όμως αγαπάς το τηγανητό κοτόπουλο, τότε το Chicken Thrills είναι για σένα. Δύο τραγανά παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο, ντομάτα, iceberg, cheddar και καπνιστή μουστάρδα σε χειροποίητο brioche bun συνθέτουν το Chicken Thrills του Jaw Burger, το οποίο συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες ή ανάμεικτη σαλάτα. Μπορείς να παραγγείλεις online για takeaway ή delivery.

JAW BURGER

Στο Tarantino για Hangover burger

Με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, cheddar, τραγανό μπέικον, ντομάτα, iceberg, αυγό τηγανητό και τη δική τους χειροποίητη σος, αυτό το burger θα το αναζητήσεις ξανά και ξανά. Όλα τα υλικά είναι προσεγμένα, από το φρέσκα μπιφτέκια που ζυμώνονται καθημερινά μέχρι τα αφράτα ψωμάκια μπριός που κλείνουν μέσα τους λαχταριστούς συνδυασμούς.

TARANTINO

Στο Upon για το Burger

Μοσχάρι, τσένταρ, κρεμμύδι και iceberg συνθέτουν το burger του Upon, το οποίο είναι και το μοναδικό που βρίσκεις στον κατάλογο. Το Upon ανοίγει από το πρωί για καφέ και προσφέρει comfort γεύσεις που βασίζονται σε άρτιες τεχνικές και προσεγμένη πρώτη ύλη. Ο chef Γρηγόρης Κικής, που είναι ένας εκ των τεσσάρων ιδιοκτητών, χρησιμοποιεί εποχικά, φρέσκα προϊόντα, εμπνέεται από τις διαφορετικές κουζίνες του κόσμου και δημιουργεί νόστιμα πιάτα.

UPON

Πηγή:oneman.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author