Συνταγή για παγωτό γιαούρτι με φιστίκια και γλυκά σύκα
Κωνσταντίνα Αθανασίου
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής
- γιαούρτι στραγγιστό: 360 γρ.
- ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
- νερό: 250 ml
- κρέμα γάλακτος: 250 ml
- φιστίκια Αιγίνης: 100 γρ., ψίχα χοντροκομμένη
- ζελατίνη (σκόνη): 1 1/2 κουταλιά της σούπας
- βανίλια: λίγη
Για το σερβίρισμα
- σύκα: 6, φρέσκα
- κρασί μοσχάτο ή πόρτο: 200 ml
- μέλι: 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού
- φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζετε το νερό σε ένα μεγάλο μπρίκι, πασπαλίζετε με τη ζελατίνη και αφήνετε να σταθεί λίγα λεπτά. Διαλύετε κατόπιν τη ζελατίνη σε μπεν μαρί.
- Στο μπολ του παγωτού χτυπάτε με το μίξερ το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι, τη βανίλια και το μείγμα της ζελατίνης μέχρι να αφρατέψουν.
- Αφήνετε στην κατάψυξη το μείγμα για αρκετές ώρες, χτυπώντας δύο τρεις φορές στο διάστημα αυτό για να γίνει πιο αφράτο. Την τελευταία φορά ενσωματώνετε στο μείγμα παγωτού τα φιστίκια και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί. Αφήνετε το παγωτό στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
- Βράζετε το κρασί μαζί με το μέλι και βυθίζετε μέσα τα σύκα. Τα ποσάρετε σε χαμηλή φωτιά 4΄-5΄. Σερβίρετε το παγωτό σε μερίδες με το σιρόπι και τα σύκα κομμένα στη μέση και πασπαλίζετε με τα φιστίκια (προαιρετικά). Συνοδεύετε με μοσχάτο κρασί ή πόρτο.
Προετοιμασία:20 λεπτά
Μαγείρεμα:10 λεπτά
Αναμονή:8 ώρες
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής
- γιαούρτι στραγγιστό: 360 γρ.
- ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
- νερό: 250 ml
- κρέμα γάλακτος: 250 ml
- φιστίκια Αιγίνης: 100 γρ., ψίχα χοντροκομμένη
- ζελατίνη (σκόνη): 1 1/2 κουταλιά της σούπας
- βανίλια: λίγη
Για το σερβίρισμα
- σύκα: 6, φρέσκα
- κρασί μοσχάτο ή πόρτο: 200 ml
- μέλι: 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού
- φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζετε το νερό σε ένα μεγάλο μπρίκι, πασπαλίζετε με τη ζελατίνη και αφήνετε να σταθεί λίγα λεπτά. Διαλύετε κατόπιν τη ζελατίνη σε μπεν μαρί.
- Στο μπολ του παγωτού χτυπάτε με το μίξερ το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι, τη βανίλια και το μείγμα της ζελατίνης μέχρι να αφρατέψουν.
- Αφήνετε στην κατάψυξη το μείγμα για αρκετές ώρες, χτυπώντας δύο τρεις φορές στο διάστημα αυτό για να γίνει πιο αφράτο. Την τελευταία φορά ενσωματώνετε στο μείγμα παγωτού τα φιστίκια και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί. Αφήνετε το παγωτό στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
- Βράζετε το κρασί μαζί με το μέλι και βυθίζετε μέσα τα σύκα. Τα ποσάρετε σε χαμηλή φωτιά 4΄-5΄. Σερβίρετε το παγωτό σε μερίδες με το σιρόπι και τα σύκα κομμένα στη μέση και πασπαλίζετε με τα φιστίκια (προαιρετικά). Συνοδεύετε με μοσχάτο κρασί ή πόρτο.
Πηγή:icookgreek.com