
Δροσερό, φανταστικό και αρκετά διαφορετικό, το γλυκό ψυγείου που προτείνουμε για σήμερα. Η πιο απολαυστική συνταγή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση.
Υλικά
- 6 Granola bars της αρεσκείας μας
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- ¼ φλ. αλεύρι
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2 ασπράδια αυγού
- ½ φλ. καστανή ζάχαρη + 2 κ.σ.
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι
- 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ φλ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε κυβάκια

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε τις μπάρες στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.
- Κρατάμε τη μισή ποσότητα στην άκρη και την άλλη μισή την αναμειγνύουμε σε μπολ με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο.
- Απλώνουμε το βουτυρωμένο μείγμα σε τετράγωνη φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με το ½ φλυτζάνι ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε 5 λεπτά ακόμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα ασπράδια και χτυπάμε όλα τα υλικά με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος ρίχνουμε και τις φρέσκες φράουλες.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην ψημένη βάση και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα της granola που κρατήσαμε στην άκρη.
- Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.