της Γαλάτεια Παμπορίδη

ΥΛΙΚΑ

200 γρ μπισκότα τύπου «Digestive»

60 γρ βούτυρο λιωμένο

180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

200 ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά κονιάκ

3-4 μεγάλες μπανάνες

1 κουταλάκι χυμό λεμόνι

1 λίτρο Regis caramel ice dream

Για την επικάλυψη:

100 γρ «παστελάκι» με φιστίκια

250 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι βανίλια

Μέθοδος

Καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού για κέικ διαμέτρου 23 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί.
Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα αναμειγνύετε με το λιωμένο βούτυρο. Με το μείγμα καλύπτετε τη βάση του ταψιού και πιέζετε με ένα κουτάλι.
Για να φτιάξετε τη γκανάς, βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι μόλις να αρχίσει να κοχλάζει. Περιχύνετε την κρέμα στη σοκολάτα. Αφήνετε να σταθεί 5 λεπτά και ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε.
Βάζετε τη μισή περίπου γκανάς πάνω από τα μπισκότα.Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες και τις αναμειγνύετε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Τις βάζετε πάνω από τη σοκολάτα.
Με ένα κουτάλι παγωτού βάζετε το caramel ice dream πάνω από τις μπανάνες. Κτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί. Βάζετε τη σαντιγί πάνω από το παγωτό μέχρι να καλυφθεί. Περιχύνετε με λίγη από την υπόλοιπη γκανάς και πασπαλίζετε με το παστελάκι ψιλοκομμένο. Μεταφέρετε στην κατάψυξη να πήξει για τουλάχιστον 3 ώρες.

Πηγή:xrysessyntages.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author