Από Μαριλένα Ιωαννίδου

Υλικά

1 φαγκρί (περίπου 1κιλό)

30γρ ελαιόλαδο

Θαλασσινό αλάτι

4-5 φύλλα συκιάς

Μερικά σύκα (αν θέλουμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το φαγκρί και το σκουπίζετε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Παίρνετε ένα ταψί φούρνου (ιδανικά με κάλυμμα). Βάζετε στη βάση του 2-3 φύλλα συκιάς και τοποθετείτε το ψάρι στο κέντρο. Αλείβετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το θαλασσινό αλάτι και καλύπτετε με άλλα 2 φύλλα.

Αν θέλετε, κόβετε μερικά σύκα στη μέση και τα βάζετε γύρω-γύρω από το ψάρι. Ρίχνετε λίγο χοντρό αλάτι πάνω στα σύκα.

Καλύπτετε το ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου (ή 160 βαθμούς στη λειτουργία “αέρα”) για 45’. (Αν το ταψί σας δεν έχει κάλυμμα, χρησιμοποιείτε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για να κλείσετε καλά το ψάρι μέσα). Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε το ταψί κλειστό για ακόμα 15’ τουλάχιστον.

Ανοίγετε το ταψί και σερβίρετε σε πιατέλα με κάποια από τα φύλλα και τα σύκα.

About Post Author

You May Also Like

More From Author