Υλικά

1/2 κιλό γαρίδες, ακαθάριστες

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

50 γρ. ζιβανία

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος. Χαράζουμε το σώμα εξωτερικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε το έντερο. Τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε πιάτο, πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καλύπτουμε και κρατάμε στο ψυγείο.

Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 2-3’. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1-2’ ακόμα, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Ζεσταίνουμε τη ζιβανία σε μπρίκι, την ανάβουμε και τη ρίχνουμε στις γαρίδες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Από Μαριλένα Ιωαννίδου

xrysessyntages.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author