ΥΛΙΚΑ

Για τα cupcakes:

70γρ πάστα αμυγδάλου
1/3 φλ ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό, ασπράδι
1/4 φλ γάλα με 2% λιπαρά
2 κ.σ. φυτικό λάδι
2/3 φλ (85γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι

Για το γλάσο:

56γρ κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά, μαλακωμένη
1 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
1 φλ ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα cupcakes:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα αμυγδάλου και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 περίπουλεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα κοκκώδες μείγμα.

Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού και συνεχίζουμε  να χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να δέσει το μείγμα.

Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.

Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αμυγδάλου και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 24 μικρές θήκες για cupcakes,  βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνουμε στους 175C για 8 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις θήκες και επάνω σε σχάρα για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε από τις θήκες και αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Για το γλάσο:

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού και το βούτυρο και χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.

Απλώνουμε σε κάθε cupcake 1 1/2 κ.γ. γλάσο.

About Post Author

You May Also Like

More From Author