ΥΛΙΚΑ
Για τα cupcakes:
70γρ πάστα αμυγδάλου
1/3 φλ ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό, ασπράδι
1/4 φλ γάλα με 2% λιπαρά
2 κ.σ. φυτικό λάδι
2/3 φλ (85γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
Για το γλάσο:
56γρ κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά, μαλακωμένη
1 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
1 φλ ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα cupcakes:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα αμυγδάλου και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 περίπουλεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα κοκκώδες μείγμα.
Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αμυγδάλου και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 24 μικρές θήκες για cupcakes, βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνουμε στους 175C για 8 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις θήκες και επάνω σε σχάρα για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε από τις θήκες και αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για το γλάσο:
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού και το βούτυρο και χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
Απλώνουμε σε κάθε cupcake 1 1/2 κ.γ. γλάσο.