Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε μία από τις γαστρονομικές μητροπόλεις του κόσμου
από την ΑΡΙΕΤΤΑ ΠΟΥΛΙΟΥ
Κουζίνες όλου του κόσμου, εμπνεύσεις βραβευμένων σεφ, γεύσεις που εκπροσωπούν κάθε γωνιά της γης, στέκια νέα και καθιερωμένα, εγγυώνται ότι στη βρετανική πρωτεύουσα θα φάτε εξαιρετικά
Με τον αέρα της πιο κοσμοπολίτικης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας και τις περισσότερες τάσεις να γεννιούνται, να δοκιμάζονται και να καθιερώνονται εδώ, το Λονδίνο παραμένει ένας προορισμός συναρπαστικός, που συνδυάζει μοναδικά την παράδοση με την πρωτοπορία. Διασκέδαση, πολιτισμός, θεάματα, μόδα, ψώνια, εμβληματικά αξιοθέατα, το Λονδίνο έχει κάτι για όλους.
Ξεχωριστό κεφάλαιο με ατελείωτες επιλογές αποτελεί η γαστρονομική σκηνή της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου πλέον πραγματικά μπορεί κάποιος να δοκιμάσει ό,τι πιο ευφάνταστο, γευστικό, πολυεθνικό μπορεί να φανταστεί. Με καινούργια εστιατόρια να ανοίγουν διαρκώς και κουζίνες από κάθε χώρα να δελεάζουν με τις προτάσεις τους, ακόμη κι οι Λονδρέζοι συχνά δυσκολεύονται να επιλέξουν που θα γευματίσουν. Ό,τι κι αν προτιμάτε, γκουρμέ ή comfort food, εκλεπτυσμένα ρεστοράν ή πολύβουα μοδάτα στέκια, στα παρακάτω εστιατόρια θα δοκιμάσετε πιάτα εξαιρετικά και θα νοιώσετε στο επίκεντρο των γαστρονομικών τάσεων.
Sunday in Brooklyn – Notting Hill
Sunday in Brooklyn – Notting Hill
Το σταθερά αγαπημένο nεοϋορκέζικο στέκι, βρήκε στο πολυπολιτισμικό Notting Hill την ατμόσφαιρα που του ταίριαζε στο Λονδίνο, σ’ ένα διώροφο γωνιακό χώρο με άπλετο φυσικό φως και ζεστό εσωτερικό με γυμνά τούβλα, που αντανακλά τη φιλόξενη ατμόσφαιρα του εστιατορίου της Νέας Υόρκης. Στο μενού κλασσικά αμερικάνικα πιάτα, ευφάνταστα cocktails και ένα λαχταριστό brunch που κάνουν το Sunday in Brooklyn την τέλεια επιλογή για Sunday in Notting Hill. Επιλέξτε το για τα ζουμερά του burgers και τα κολασμένα τριπλά pancakes με σπιτική πραλίνα, για έξτρα ενέργεια πριν τη βόλτα στην αγορά της Portobello Road, ή για ένα βραδινό με μύδια σε λευκό κρασί, ψητό ξιφία και απίθανα γεμιστά όστρακα. Τα καλοφτιαγμένα cocktails αλλάζουν ανάλογα με την ώρα και την εποχή.
Sumi – Notting Hill
Ένα ακόμη εστιατόριο που αποδεικνύει τον πολυεθνικό χαρακτήρα της περιοχής, αυτή τη φορά για sushi και γιαπωνέζικη κουζίνα. Πρόκειται για την οικονομικότερη εκδοχή του White City, του αστεράτου εστιατορίου του sushi master Endo Kazutoshi, που έδωσε στο απέριττο και χαλαρό αυτό στέκι το όνομα της μητέρας του. Το μενού αντλεί έμπνευση από τις Ιαπωνικές παραδόσεις, με σαφείς επιρροές από κάθε τόπο και κουλτούρα που συνέθεσαν το συναρπαστικό ταξίδι του Kazutoshi. Sushi και sashimi με φρεσκότατα υλικά και χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των ψαριών, αλλά και παραδοσιακά πιάτα της Ιαπωνίας. Κορυφαία γευστική εμπειρία τα Temaki, σούσι που ξεχωρίζει για το σχήμα του και τυλίγεται βάση τεχνικής που έχει αναπτύξει ο ίδιος ο σεφ. Από τη σαλάτα με φύκια ως τον μαριναρισμένο σε σόγια κόκκινο τόνο, τα πιάτα είναι άριστα σε εμφάνιση και γεύση. Φιλική προειδοποίηση: Θα παραγγείλετε και δεύτερο γύρο.
Marcus at The Berkeley Hotel
Marcus at The Berkeley Hotel
Marcus at The Berkeley Hotel – Knightsbridge
Η περιοχή του Knightsbridge βρίθει από πολυτελή ξενοδοχεία με κομψά εστιατόρια, τις κουζίνες των οποίων καταλαμβάνουν βραβευμένοι σεφ. Στην περίπτωση του The Berkeley, το εστιατόριο Marcus – αυτή τη στιγμή ένα από τα κορυφαία του Λονδίνου – συνδυάζει τα πιάτα σύγχρονης βρετανικής κουζίνας του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin σεφ Marcus Wareing με περιβάλλον χαλαρής πολυτέλειας. Μενού ala cart αλλά και 3,5 ή 7 πιάτων σε καθορισμένες τιμές, για να δοκιμάσετε τα καλύτερα εποχικά πιάτα που προτείνει ο σεφ και η ομάδα του. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φυσικά στην προέλευση των πρώτων υλών, από αυστηρά επιλεγμένους βρετανούς παραγωγούς και από τη κτήμα του ίδιου του σεφ και κριτή του βρετανικού Masterchef για όγδοη συνεχή χρονιά. Την κάρτα των κρασιών έχει επιμεληθεί ως head sommelier o Αναστάσιος Καρακάσης.
Din Tai Fung
Din Tai Fung – Covent Garden
Από την καρδιά του Λονδίνου στην καρδιά της Ταιβάν μας μεταφέρουν οι γεύσεις του Din Tai Fung, που έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένα από τα 10 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο από τους New York Times. Πρόκειται για το Λονδρέζικο παράρτημα μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης αλυσίδας με 160 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και κανένα συμβιβασμό στην αυθεντικότητα των γεύσεων. Απόδειξη ότι τα βασικά συστατικά των συνταγών – ρύζι, αλεύρι, σάλτσα σόγιας – εισάγονται αποκλειστικά από την Ταϊβάν. Τα signature πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε εδώ είναι τα διάσημα Dumplings με χοιρινό στον ατμό, με την πολύ λεπτή και περίτεχνα διπλωμένη ζύμη και η Κοτόσουπα στον ατμό, σιγομαγειρεμένη για έξι ώρες. Προτείνεται για ένα νόστιμο διάλλειμα από τα ψώνια σε cool, ζωηρή ατμόσφαιρα.
Le Petit Beefbar
Le Petit Beefbar
Le Petit Beefbar – Chelsea
Ακόμη ένα υποκατάστημα διεθνούς αλυσίδας, με έμφαση όπως υποδηλώνει το όνομά του στην κρεατοφαγία και ειδικά στο μοσχάρι. Εντρεκότες, ribeyes, γιαπωνέζικο Wagyu, μιλανέζικες κοτολέτες, πικάνιες, filet mignon και κορυφαίο μοσχάρι Kobe συνθέτουν ένα γαστρονομικό παράδεισο για τους λάτρεις του κρέατος και συνοδεύονται με τη χαρακτηριστική σάλτσα του Beefbar με βούτυρο, τρούφα και αρωματικά βότανα. Το περιβάλλον λαμπερό, αλλά χαλαρό, όπως ταιριάζει στο κομψό Chelsea. Στην αίθουσα κυριαρχεί το σκούρο ξύλο, τα βλέμματα όμως τραβά απευθείας η λαμπερή μαρμάρινη μπάρα με τα αναπαυτικά σκαμπό και τα ασυνήθιστα σε όψη και γεύση cocktails. Στα τραπέζια, για κάθε πιάτο που σερβίρεται το προσωπικό ενημερώνει λεπτομερώς για την προέλευση του ομολογουμένως εξαιρετικά τρυφερού και γευστικού κρέατος. Το γεύμα κλείνει ιδανικά με ένα από τα δύο γλυκά του μενού – προτιμήστε το παγωτό Fior di latte για δύο άτομα με 5 διαφορετικά toppings.
Βar des Pres
Mille-Feuille με πραλίνα από καρύδια πεκάν/ Βar des Pres
Bar Des Pres – Mayfair
Η πολύ Γαλλική ατμόσφαιρα του Παριζιάνικου Bar Des Pres μεταφέρεται στο Mayfair, την αριστοκρατική καρδιά του Λονδίνου, ενώ η κουζίνα του γεφυρώνει την απόσταση από τη Γαλλία στην Ασία. Αυτό σημαίνει κοσμοπολίτικο περιβάλλον, κομψή πελατεία κι ένας παιχνιδιάρικος συνδυασμός γαλλο – ασιατικών συστατικών και γεύσεων, με παράλληλο σεβασμό σε παραδοσιακές τεχνικές. Τα πιάτα στα λιτά τραπέζια και στην άνετη μπάρα ποικίλουν από Σπαράγγια με καραμελωμένο miso, τραγανό Καβούρι με αβοκάντο και κάρι madras έως Σαλάτα αστακού με φράουλες, κουφοξυλιά και αμύγδαλα. Θα συνοδεύσετε με σάκε ή καλοφτιαγμένα cocktails, 4 εκ των οποίων εμπνευσμένα από το Λονδίνο, στο οποίο ο ανερχόμενος σεφ Cyril Lignac δηλώνει ότι ανέκαθεν ήθελε να δουλέψει. Δικαιώνει δε την εκπαίδευσή του ως master pastry chef, με γλυκά όπως το Mille-Feuille με πραλίνα από καρύδια πεκάν, που ταιριάζει τέλεια μ΄ένα ποτήρι από τα δύο γαλλικά επιδόρπια κρασιά που προτείνονται. Santé Cyril!
Circolo Popolare
Circolo Popolare – Fitzrovia
Από το Παρίσι στη Σικελία κι από το υπέρκομψο Mayfair στην πάντα μοδάτη Fitzrovia με τα hype εστιατόριά της. Η ίδια η χαρά της ζωής είναι η σικελιάνικη αυτή trattoria, με τους κατάλευκους τοίχους, σπιθαμή προς σπιθαμή καλυμμένους με μπουκάλια κρασιών, λουλούδια και φυτά εσωτερικού χώρου. Χρώματα κι αρώματα Ιταλίας που ξεχύνονται από την κουζίνα δημιουργούν ανυπομονησία για τις κλασσικές ιταλικές σπεσιαλιτέ, που φτιάχνονται με υλικά κατευθείαν από τη mama Italia, όπως ντομάτες San Marzano, φρέσκια mozzarella και κεφάλια τυριού πεκορίνο που αξιοποιούνται για να σερβιριστεί μέσα τους η λαχταριστή Carbonara. Ο κατάλογος κρασιών καλύπτει όλη την Ιταλία με μερικές εξαιρετικές επιλογές από το Βένετο και την Τοσκάνη, τα σερβίτσια είναι ζωγραφισμένα στο χέρι από τη Σικελία, το μενού αλλάζει κάθε μήνα περιλαμβάνοντας πάντα και πίτσα σε ξυλόφουρνο και στο τέλος θα σας προτείνουν με ενθουσιασμό τη φανταστική τάρτα λεμονιού. Πιάστε θέση στην ταράτσα και σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι σας στην Ιταλία.
Dinings – Marylebone
Μια λιτή Izakaya που στεγάζεται σ΄ένα γεωργιανού ρυθμού κτήριο στο πολυσύχναστο Marylebone, είναι το επιτυχημένο εγχείρημα δύο πρώην σεφ του διάσημου Nobu που στόχος τους είναι ο συνδυασμός σούσι και μικρών σαν τάπας γιαπωνέζικων πιάτων με τη μοντέρνα ευρωπαϊκή κουζίνα. Το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα μέρη για σούσι στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο λιτός μέχρι υπερβολής χώρος σε κάνει να επικεντρωθείς στα φρεσκότατα πιάτα, είτε πρόκειται για το sushi bar του ισογείου είτε για το εστιατόριο από κάτω. Τα tapas διακρίνονται σε κρύα και ζεστά – από τα πρώτα ξεχωρίζει το Carpaccio από λαβράκι με τρούφες και σάλτσα ponzu -, ενώ τα Tar Tar Chips είναι μια κατηγορία από μόνα τους, με το sashimi να κάθεται πάνω σε τραγανά tacos ρυζιού, μια πρωτότυπη και νοστιμότατη ιδέα.
Brat
Brat
Brat Restaurant – Shoreditch
Με το Λονδίνο να επεκτείνεται όλο και ανατολικότερα, η διαδρομή ως το Shoreditch δεν φαντάζει τόσο μακρινή και σίγουρα αξίζει τον κόπο προκειμένου να δοκιμάσετε τα ρωμαλέα πιάτα του Tomos Parry. Φτάνοντας στο εστιατόριό του που στεγάζεται στον πρώτο όροφο μιας pub, οι φλόγες από την κουζίνα θα τραβήξουν την προσοχή σας επιβεβαιώνοντας ότι το μαγείρεμα στη φωτιά – βασική τεχνική της κουζίνας των Βάσκων απ΄όπου εμπνέεται ο σεφ – εδώ έχει την τιμητική του. Τη σπεσιαλιτέ υποδηλώνει το ίδιο το όνομα του εστιατορίου, «Brat» είναι μια παλιά αγγλική λέξη για το καλκάνι, που σερβίρεται ολόκληρο, ψημένο στα κάρβουνα, με σάλτσα από το κολαγόνο και τη ζελατίνη του ψαριού. Πολύ χορταστικό για δύο άτομα, όπως και ο μπακαλιάρος που σερβίρεται με αχιβάδες ή από την πλευρά των κρεατικών τα αρνίσια παϊδάκια και η σιτεμένη πάπια. Στην ίδια φωτιά ψήνεται και το δικό τους ψωμί που θα απολαύσετε με βούτυρο καμένου κρεμμυδιού, αλλά και το «καμένο» cheesecake με ραβέντι, που θα κλείσει γλυκά το γεύμα σας.
Manteca
Manteca
Manteca – Shoreditch
Το δικό τους ψωμί – focaccia συγκεκριμένα – φουρνίζουν και στο Manteca, επίσης στην περιοχή του Shoreditch, αλλά εδώ η έμπνευση είναι καθαρά ιταλική. Φιλοσοφία τους είναι η αξιοποίηση στη μαγειρική κάθε μέρους του ζώου, όπως στο πικάντικο ραγού με χοιρινή ουρά, τα ζυμαρικά είναι μόνο φρέσκα και φτιάχνονται από τους ίδιους, όπως τα κλασσικά Chitarra από το Abruzzo με αυγό και σκόρδο, ενώ εντός του χώρου υπάρχει και salumeria όπου κόβονται επί τόπου τα αλλαντικά που θα παραγγείλετε. Τα μοντέρνα σε εμφάνιση πιάτα συνοδεύονται από εξίσου μοντέρνα cocktails, αλλά υπάρχει και εκτενέστατος κατάλογος κρασιών, όπου ενώ κυριαρχεί ο Ιταλικός αμπελώνας, δίνεται χώρος και σε άλλες χώρες – από την Ελλάδα ως την Αυστραλία.
Kiln
Kiln
Kiln – Soho
Λονδίνο χωρίς ταϋλανδέζικο δεν γίνεται, όπως δεν γίνεται να μην περάσετε για φαγητό από το Soho, με τα μοντέρνα, πολύβουα φαγάδικα και το αδιάκοπο πηγαιν΄έλα του πάντα πρόθυμου να δοκιμάσει ό,τι πιο καινούργιο πλήθους. Στο μικροσκοπικό και μινιμαλιστικό Kiln δίνεται έμφαση στα πιάτα BBQ, τα ποιοτικά βρετανικά υλικά και τα αρκετά ασυνήθιστα μείγματα καρυκευμάτων. Πιάστε θέση στη μπάρα για να παρακολουθείτε τους σεφ σε πλήρη δράση πάνω από πήλινα σκεύη και πυρωμένα woks. Ξεκινήστε με τα αρνίσια σουβλάκια με κύμινο και συνεχίστε με noodles με χοιρινή κοιλιά και καβουρόψιχα, curry με καλκάνι ή σιγοψημένο κοτόπουλο σε σόγια. Απλές αλλά πεντανόστιμες γεύσεις. Δεν σερβίρονται επιδόρπια, αλλά σας αποζημιώνουν τα ευφάνταστα cocktails, που αρωματίζονται επίσης με μπαχαρικά. Το Turmeric Gin & Tonic με κουρκουμά ή το Thai Basil & Peppercorn Mojito με κόκκους πιπεριού, θα συνοδεύσουν τέλεια τα εξωτικά πιάτα σας.
Βar Douro
Βar Douro
Bar Douro – Southwark
Με δύο σημεία σε αντικρυστές όχθες του Τάμεση, στο Southwark και στο City, το Bar Douro συστήνει στους Λονδρέζους την πλούσια πορτογαλική κουζίνα. Χαρακτηριστικά πιάτα με θαλασσινά και κρεατικά συχνά συνδυασμένα, τοπικά υλικά , γνήσιες γεύσεις και μεστές σάλτσες ντύνονται με πορτογαλικό αέρα από χειροποίητα πλακάκια azulejos και αυθεντική μουσική από τη χώρα των fados. Το βιομηχανικό ντεκόρ του χώρου κάτω από τις αψίδες της σιδηροδρομικής γραμμής φωτίζεται από τα άσπρα-μπλε πλακίδια της μπάρας, απ΄όπου θα έχετε πλήρη θέα της κουζίνας, ενώ η βεράντα είναι ιδανική για να απολαύσετε ένα ποτήρι Λευκό πόρτο με tonic, όσο περιμένετε να σας σερβίρουν. Αν είστε παρέα, επωφεληθείτε από τους μεζέδες για να δοκιμάσετε πολλές γεύσεις, αλλά φροντίστε σ΄αυτές να περιλαμβάνονται οι αφράτες κροκέτες μπακαλιάρου, τα αλλαντικά από το Alentejo, το καπνιστό λουκάνικο και τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα. Θα συνοδεύσετε με ένα από τα εξαιρετικά κρασιά, όλα πορτογαλικά σε καλές τιμές, και θα κλείσετε γλυκά με τα παραδοσιακά ταρτάκια Pasteis de nata.
Chiltern Firehouse
Chiltern Firehouse
Chiltern Firehouse – Merylebone
Μοδάτο και δημοφιλές, όπως θα καταλάβετε από τη δυσκολία να βρείτε τραπέζι – απαιτείται οπωσδήποτε κράτηση – και από τους paparazzi που συγκεντρώνονται έξω απ΄αυτόν τον πρώην πυροσβεστικό σταθμό στο Merylebone. Μην το επιλέξετε για τις διασημότητες – Kate Moss, Kylie Minogue και Keira Knightley μεταξύ άλλων -, ούτε για το προσωπικό που μοιάζει να βγήκε από πρακτορείο μοντέλων, ούτε καν για την εξαιρετική λίστα κρασιών. Εδώ θα έρθετε για την πανέξυπνη μαγειρική του chef Nuno Mendes, που μεταφράζεται σε σύγχρονα πιάτα με έμφαση στην πρώτη ύλη και μια τάση στις Αμερικάνικες γεύσεις. Το μενού περιλαμβάνει πρωινό, brunch, γεύμα και δείπνο και επανερμηνεύει κλασσικά πιάτα με τόλμη και έμφαση στην εποχικότητα και την τάση του «healthy eating». Σταρ πιάτα οι τρυφερές και γεμάτες αρώματα γαρίδες μέσα σε γάλα αμυγδάλου, με καβουρδισμένα αμύγδαλα και άνθη άγριου σκόρδου και τα «ντόνατ καβουριού», σαν αλμυρά σου γεμιστά με ψίχα καβουριού. Στις πιο οικείες γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε, περιλαμβάνονται πίτες στον ξυλόφουρνο, το μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή για 48 ώρες ψητό κοτόπουλο και το χοιρινό Ιβηρικής με πιπεριές poblano και πουρέ φουντουκιού. Το μενού για οικογένειες είναι πλουσιότατο και καλύπτει όλα τα γούστα.
Coya
Coya – Mayfair
Mayfair και λάμψη πηγαίνουν χέρι-χέρι και το Coya με την πλούσια διακόσμηση και τις περιπετειώδεις γεύσεις από το Περού, το επιβεβαιώνει. Οι θαμώνες απολαμβάνουν ένα ταξίδι ως τη Λατινική Αμερική, στο οποίο συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις. Σε αυτό συμβάλλουν τα αυθεντικά έργα τέχνης και αντικείμενα που με τις πλούσιες ταπετσαρίες και τα χειροποίητα έπιπλα συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό, η έθνικ μουσική και πάνω απ’ο όλα οι συναρπαστικές γεύσεις μιας κουζίνας που συνδυάζει περουβιανή παράδοση στις συνταγές και σύγχρονες ιαπωνικές, κινέζικες και ισπανικές τεχνικές εκτέλεσής τους. Καυτερό τσίλι, έντονα μπαχαρικά και καπνισμένα κρέατα ισορροπούν με δροσερό lime, καρύδα και σοκολάτα σε πιάτα που εκπροσωπούν άριστα τη fusion κουζίνα. Στα must το ελαφρώς πικάντικο, καπνιστό μοσχαρίσιο φιλέτο με τραγανά εσαλότ, αλλά και το φαγκρί σε φύλλο μπανάνας με εξωτικά φρούτα και κρασί μοσχάτο. Τις θερμίδες των πλουσιότατων γλυκών – αμαρτωλά churros με πορτοκάλι και lime σερβιρισμένα με άφθονο dulche de leche – θα τις κάψετε χορεύοντας τα βράδια με ζωντανή μουσική και live d.j. sets. Εξωτικά cocktails όπως το Oro Daiquiri ή το Tropic Thunder θα σας δροσίσουν και η μοναδική συλλογή από περουβιανά pisco θα σας ενθουσιάσει.
Pollen Street Social
Pollen Street Social
Pollen Street Social – Mayfair
Ίδια περιοχή, διαφορετική αισθητική για το υπέρκομψο αυτό εστιατόριο του Jason Atherton που αφήνει το εκλεπτυσμένο ντεκόρ να αναδείξει τα πιάτα που μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης. Κερδίζοντας ένα αστέρι Michelin μέσα σε 6 μήνες από τα εγκαίνιά του το 2011, η σύγχρονη βρετανική κουζίνα του Pollen Street Social είναι ένα στοίχημα που κερδίζεται κάθε μέρα. Σε αυτό συμβάλλουν οι σταθερές προμήθειες της πρώτης ύλης από αυστηρά επιλεγμένους παραγωγούς της χώρας, είτε πρόκειται για βούτυρο από το Oxfordshire, είτε για όστρακα από τις αγγλονορμανδικές νήσους, είτε για κρέας πάπιας από το Lancashire. Τα προκαθορισμένα μενού, είτε πρόκειται για το μενού δοκιμής, το χορτοφαγικό ή την επιλογή του σεφ όπου βλέπετε την ομάδα του εν δράση, αγγίζουν την τελειότητα. Πιάτα μοντέρνα με βάση κλασσικές συνταγές που κάνουν το γεύμα σε αυτό το πρώτο εστιατόριο του διάσημου σεφ, μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία.
The Harwood Arms
The Harwood Arms – Fulham
Η μοναδική gastropub του Λονδίνου με αστέρι Michelin, έχει γίνει πλέον θεσμός της πόλης για τους λάτρεις του κρέατος και των άγριων θηραμάτων. Κρυμμένη στα σοκάκια του Fulham, σ΄ένα όμορφα αναπαλαιωμένο κτήριο του 1866, με ατμόσφαιρα ζεστή και χαλαρή και μενού 2 ή 3 πιάτων προκαθορισμένης τιμής, προσφέρει ένα γευστικό ταξίδι στις κλασσικές γεύσεις της βρετανικής κουζίνας, με επίκεντρο πάντα το κυνήγι. Η πίτα pâté en croute έχει γέμιση ελάφι, το αρνί σιγοψήνεται για 7 ώρες και η γλώσσα μοσχαριού μαγειρεύεται με σελινόριζα. Κάντε κράτηση Κυριακή μεσημέρι για ένα από τα καλύτερα Sunday Roasts της βρετανικής πρωτεύουσας.
La Petite Maison
Le Petite Maison
La Petite Maison – Mayfair
Ακόμη ένας θεσμός της Λονδρέζικης γαστρονομικής σκηνής, με υποκαταστήματα σε 5 ακόμη πόλεις ανά τον κόσμο. Φωλιασμένο σ΄ένα από τα ήσυχα mews του Mayfair – τα αδιέξοδα δρομάκια που στέγαζαν τους στάβλους των αριστοκρατικών επαύλεων της περιοχής -, με ατμόσφαιρα ζεστή και οικεία που εντείνεται απ΄το ασυνήθιστο τριγωνικό σχήμα της σάλας του. Με πρόσφατη προσθήκη μια μπάρα όπου τα cocktails ταιριάζονται με θαλασσινά, η Μεσογειακή κουζίνα αποτελεί την απόλυτη έμπνευση για τον σεφ, με έμφαση στις συνταγές της Γαλλικής Ριβιέρας και υλικά από τις ηλιόλουστες μεσογειακές ακτές: ψαρικά και θαλασσινά, παρθένο ελαιόλαδο, αγκινάρες και ελιές, κανθαρέλλες και φρέσκα ζυμαρικά. Οι γεύσεις οικείες για εμάς, μαγειρεμένες ελαφριά, ώστε να αναδεικνύεται η φρεσκάδα των υλικών: ζεστές γαρίδες με λαδολέμονο, χταπόδι με λεμόνι και πράσινο τσίλι, ratatouille με φέτα, αρνάκι με πικάντικο κους κους. Πιάτα όλο γεύση και χρώμα πάνω στα ολόλευκα λινά τραπεζομάντηλα, ιδανικά για να τα μοιραστείτε με φίλους σε περιβάλλον κομψό αλλά ανεπιτήδευτο.
River cafe – Hammersmith
River cafe
River cafe – Hammersmith
Ένας θρύλος στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου, κάτοχος αστεριού Michelin το οποίο έχει διατηρήσει από το 1998, αλλά κι εστιατόριο στο οποίο μαθήτευσαν μερικοί από τους γνωστότερους Βρετανούς σεφ, όπως οι Theo Randall και Jamie Oliver. Η άλλοτε ταπεινή καντίνα του 1987 έχει κερδίζει στα 35 της χρόνια κριτικούς και τακτικούς θαμώνες με τον ευάερο, λιτό χώρο μπροστά στο ποτάμι – υπέροχος εξωτερικός χώρος για τις ζεστές μέρες – αλλά κυρίως για την κορυφαία απόδοση της πάντα αγαπημένης Ιταλικής κουζίνας. Απλότητα, φροντίδα στο μαγείρεμα των φρεσκότατων υλικών και πιάτα γεμάτα χρώμα και άρωμα σε πλήρη αρμονία, αφήνουν όλους απόλυτα ικανοποιημένους. Το μενού αλλάζει κάθε εποχή αλλά και ανά ημέρα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των υλικών, είτε πρόκειται για θαλασσινά από την Κορνουάλη και τη Σκωτία – δοκιμάστε το Fritto Misto αν υπάρχει – είτε για ιταλικά αλλαντικά και τυριά. Σταθερή παραμένει η λίστα κρασιών που καλύπτει κάθε περιοχή της Ιταλίας και το πλέον πασίγνωστο γλυκό τους Chocolate Nemesis, το απόλυτα αμαρτωλό σοκολατένιο κέικ.
Πηγή:travel.gr