Ενθουσίασε το Enigma του Κωστή Γεωργίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης

Τις θερμότερες εντυπώσεις άφησε η έκθεση-πανόραμα «Enigma» του Κωστή Γεωργίου που εγκαινιάσθηκε, με απόλυτη επιτυχία, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί φιλότεχνοι ξεκίνησαν ακόμα και από την Αθήνα, προκειμένου να δώσουν το παρών στα εγκαίνια και μίλησαν με ενθουσιασμό για μια πολύ εντυπωσιακή έκθεση, που φωτίζει όλο το εύρος της εργασίας του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη.

Τα 140 έργα του Κωστή Γεωργίου κατέκλεισαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Τελλόγλειου Ιδρύματος. Περί τα 110 ζωγραφικά έργα, με τα έντονα εκρηκτικά χρώματα, σήμα κατατεθέν του Γεωργίου και μνημειώδη γλυπτά έφεραν τον αέρα της παγκόσμιας τέχνης στη γενέτειρα του καλλιτέχνη, που συνειδητά επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει την τόσο σημαντική αυτή έκθεση, που τον Οκτώβριο θα ταξιδέψει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια στη Ρώμη.

Ανάμεσα στα έργα που έκλεψαν τις εντυπώσεις το, μεγάλων διαστάσεων, γλυπτό PRAXIS, ύψους 4 μέτρων, δωρεά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα από τον καλλιτέχνη, που θα κοσμεί από εδώ και στο εξής τον προαύλιο χώρο του. Επίσης οι κατακόκκινοι ακροβάτες, οι χορευτές του, η μεγάλη του γλυπτική εγκατάσταση «9 Μούσες», η εγκατάσταση «Pombi A’» που αποτελείται από πέντε διάτρητα σκυλιά, το πολύπτυχο έργο μήκους 10 μέτρων που αποτελείται από 6 ζωγραφικά έργα “Birds in Dreamland”.

Τα έργα του Κωστή Γεωργίου ζωντάνεψαν μοναδικά στο 3d animation βιντεοάρτ «ΑΕΝΑΟΝ» του Αντώνη Ντούσια, που προβαλλόταν σε ειδικό χώρο του Μουσείου και είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι επισκέπτες.

Στο πλευρό του καλλιτέχνη στη σημαντική αυτή στιγμή στην πορεία του, βρέθηκαν πολλοί φιλότεχνοι της πόλης και όχι μόνο, άνθρωποι της τέχνης, της ακαδημαϊκής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Η έκθεση στο Τελλόγλειο θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουνίου 2019.

 

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9.00-14.00, Τετάρτη 9.00-14.00 και 17.00-21.00, Σάββατο, Κυριακή:10.00-18.00, Δευτέρα κλειστά.

Tελλόγλειο: Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636 Θεσσαλονίκη, τηλ. 231024711, www.teloglion.gr

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο REAL FM

Χρυσός χορηγός είναι η εταιρεία ΜΑΠΕΙ  ΕΛΛΑΣ  (Mapei Helles)

About Post Author

+ There are no comments

Add yours