Δείτε παρακάτω δέκα τέτοιες ετικέτες, ροζέ, λευκές και κόκκινες, όπως τις επέλεξε ο somellier του Aleria Στάθης Τσώκος, για λογαριασμό του In2life.
Αφρώδη
Karanika Brut Rosé Κτήμα Καρανίκα
Από το Αμύνταιο της Φλώρινας, ένα φωτεινό ροζέ με έντονες φυσαλίδες από την ποικιλία Ξινόμαυρο, το οποίο απολαμβάνεται ως κλασικό απεριτίφ, με κόκκινα φρούτα στη μύτη, και συνοδεύει πιάτα θαλασσινών με τόνο, γαρίδες και σολομό, αλλά και όστρακα.
Λευκά
Κίκονες Λευκός 2017
Κλασικό Chardonnay από τη Θράκη με φρουτώδη αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, λεμόνι βανίλια και λιπαρό χαρακτήρα χάρη στο ισορροπημένο βαρέλι του. Συνδυάζεται με λευκά κρέατα και λευκά λιπαρά ψάρια, όπως η σφυρίδα.
Domaine Costa Lazaridi Semillon 2018
Ένα βαρελάτο λευκό από την Δράμα με ζεστά αρώματα από λεμονόχορτο, φλούδα πορτοκαλιού, ροδάκινο, μέλι, ψωμί και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα είναι λιπαρό και πλούσιο, ταιριάζοντας όμορφα με πιάτα λευκών ψαριών, ριζότο μανιταριών και πιάτα με χοιρινό.
Ασύρτικο Akrathos 2016
Ένα λευκό Ασύρτικο από την Χαλκιδική, με ζωηρή ορυκτότητα και αρώματα εσπεριδοειδών, όπως κίτρινα φρούτα και υψηλή οξύτητα. Συνδυάζεται με θαλασσινά και ψάρια με λεμονάτες σάλτσες.
Ροζέ
La Tour Melas Idylle D’ Achinos
Grenache, Syrah και Αγιωργίτικο σε ίσα μέρη, οινοποιούνται σε ένα κρασί με φινετσάτα αρώματα από τριαντάφυλλο, πορτοκάλι, κεράσι και φράουλα, το οποίο συνδυάζεται με ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες όπως μια πληθωρική γαριδομακαρονάδα, αλλά και γεμιστά – για όσους τα τολμήσουν εν μέσω φθινοπώρου.
Σκούρας Peplo Ροζέ 2018
Αγιωργίτικο από βαρέλια ακακίας, Syrah δεξαμενής και Μαυροφίλερο από αμφορείς φτιάχνουν ένα ιδιαίτερο ροζέ κρασί με αρώματα κερασιού, φράουλας και μελιού, με διακριτικές ορυκτές πινελιές που συνδυάζεται ωραιότατα με πίτσα και σούσι.
Ντουράκης Ριζίτης ρόζε 2018
Από την Κρήτη έρχεται ένα φουλ οικονομικό… κρασάτσι από τις ποικιλίες Grenache Rouge και Syrah, το οποίο αναδύει αρώματα βιολέτας, τριανταφύλλου, φράουλας και βατόμουρου. Συνδυάζεται με σαλάτες, ζυμαρικά με ντομάτα και χειροποίητες πίτες.
Κόκκινα
Παπαργυρίου Le Roi Des Montagnes Cuvée 2017
Ένα υψηλόβαθμό (14,5%) κρασί από το οινοποιείο της Κορινθίας, στο οποίο οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional και Μαυροδάφνη συνδυάζονται για να δώσουν αρώματα από μαύρα φρούτα, δαμάσκηνο, γλυκά μπαχαρικά, καφέ και ξηρούς καρπούς. Με ισορροπημένη οξύτητα και στιβαρές τανίνες, συνδυάζεται με κυνήγι αγριογούρουνο και ελάφι με πλούσιες σάλτσες. Προτείνεται μετάγγιση.
Παλυβού Terra Leone – Ammos Reserve 2016
Μια δυνατή Νεμέα που παλαιώνεται αναδύοντας αρώματα από κεράσι, δαμάσκηνο, καφέ, και σοκολάτα. Διαθέτει βελούδινες τανίνες από την ποικιλία του Αγιωργίτικου και συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα στη σχάρα, μοσχαρίσιο συκώτι και γουρουνόπουλο με πικάντικες σάλτσες.
Ντούγκος Μαυροτράγανο 2016
Με συνολική παραγωγή μόλις 1.300 φιάλες, αυτό το premium κρασί της Πιερίας από 100% Μαυροτράγανο βγάζει έντονα αρώματα από μαύρα φρούτα, γλυκόριζα και μπαχαρικά και πιπεράτες νότες που του δίνουν μία συναρπαστική αρωματική έκφραση. Συνδυάζεται με «έντονα» κρέατα όπως το black angus και το wagyu.
του Νικόλα Γεωργιακώδη
Πηγή:in2life.gr
+ There are no comments
Add yours