Συνταγή για γλυκό ψυγείου εκλέρ με γεύση σοκολάτα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Υλικά:
- κρέμα στιγμής 2 φακελάκια
- Γάλα φρέσκο 800 ml
- φυτική κρέμα γάλακτος 250 ml χτυπημένη σε σαντιγί
Για τη βάση :
- μπισκότα 1 συσκευασία με σοκολάτα πτι μπερ
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα περίπου
Για την επικάλυψη:
- πραλίνα 200 γραμμάρια περίπου γκοφρέτα
Έχετε δοκιμάσει ποτέ εκλέρ με γεύση σοκολάτα και γκοφρέτα; Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει το πιο νόστιμο και σοκολασμένο εκλέρ με πραλίνα γκοφρέτα και σοκολατένια μπισκότα. Είναι ένα γλυκό ψυγείου με αφράτη σαντιγί για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για κάθε άλλο τραπέζι, γιορτή ή υπογλυκαιμίες της οικογένειας.
Το εκλέρ είναι ένα κλασικό γαλλικό γλυκό όμως ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αποφάσισε να κάνει μία δική του παραλλαγή για τους λάτρεις της σοκολάτας. Κι επειδή ανήκουμε κι εμείς σε αυτούς είπαμε να το δοκιμάσουμε και μείναμε έκπληκτοι. Νόστιμο και αφράτο εκλέρ με σοκολάτα και μπισκοτένια βάση που θα λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το εκλέρ με σοκολάτα:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με το γάλα για 2’-3’. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε. Βουτάμε τα σοκολατένια πτι-μπερ σε γάλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκ. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και συνεχίζουμε ξανά με πτι-μπερ βουτηγμένα στο γάλα.
Βάζουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα, σκεπάζουμε με σοκολατένια πτι-μπερ βουτηγμένα σε γάλα και απλώνουμε την Πραλίνα Γκοφρέτα την οποία έχουμε ζεστάνει στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ιδανικά παραπάνω για να μαλακώσουν τα μπισκότα. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

