Sumosan Athens: Το παγκόσμιο φαινόμενο της ιαπωνικής κουζίνας προσγειώθηκε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μετά το Λονδίνο και την Ντόχα, τώρα και στην Αθήνα

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα έχει πάντα αυτή τη μαγική αύρα, ειδικά το καλοκαίρι. Ένα βράδυ, ψάχνοντας κάτι το πραγματικά ξεχωριστό, αποφάσισα να επισκεφτώ τη νέα άφιξη που έχει γίνει το talk of the town: το Sumosan Athens, το παγκοσμίου φήμης ιαπωνικό εστιατόριο που έκανε το exclusive pop-up του στο One&Only Aesthesis της Γλυφάδας. Και μπορώ να πω, από την πρώτη στιγμή, ότι η εμπειρία ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.

Όταν η πολυτέλεια συναντά το ηλιοβασίλεμα

Φτάνοντας στο One&Only Aesthesis, ένιωσα αμέσως ότι εισερχόμουν σε έναν άλλο κόσμο. Το σκηνικό είναι απλά μαγευτικό. Το popup του Sumosan έχει πάρει θέση ακριβώς δίπλα στην εμβληματική πισίνα του resort, προσφέροντας μια θέα που σου κόβει την ανάσα: το ηλιοβασίλεμα του Σαρωνικού να βάφει τον ουρανό με χιλιάδες αποχρώσεις. Το signature φως της Ριβιέρας, απαλό και ζεστό, πλημμυρίζει τον χώρο, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα απόλυτης γαλήνης και πολυτέλειας.

Το μοντέρνο ντεκόρ του εστιατορίου, με το statement bar να δεσπόζει διακριτικά, δένει αρμονικά με τη φύση του τοπίου. Όλα είναι προσεγμένα στην εντέλεια, με μια αισθητική που σε προετοιμάζει για την εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία που ακολουθεί. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν διεθνή προορισμό, κάπου στο Λονδίνο, στη Ντόχα ή στο Κουρσεβέλ, αλλά με την αλμύρα της ελληνικής θάλασσας να σου χαϊδεύει το πρόσωπο.

Η γαστρονομική οδύσσεια: Αυθεντική ιαπωνική κουζίνα με δημιουργικές πνελιές

Και αυτή η εμπειρία, φυσικά, ξεκινά από το μενού. Το Sumosan Athens φέρνει μαζί του τη φιλοσοφία που το έχει κάνει διάσημο διεθνώς: αυθεντική ιαπωνική κουζίνα με δημιουργικές πινελιές, έμφαση στην κορυφαία πρώτη ύλη και απόλυτο σεβασμό στη λεπτομέρεια. Κάθε πιάτο είναι μια μικρή ωδή στη γαστρονομία, ένα ταξίδι γεύσης που είναι ταυτόχρονα γνώριμο, αλλά και γεμάτο αναπάντεχες εκπλήξεις.

Ξεκίνησα με τα καλοφτιαγμένα sushi και sashimi. Η φρεσκάδα του ψαριού ήταν ασύγκριτη, και η ακρίβεια στις κοπές απλά αριστοτεχνική. Αλλά η πραγματική μαγεία ξεκίνησε με τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις. Τα sashimi taquitos ήταν μια ευφάνταστη και πεντανόστιμη έκπληξη – μια σύγχρονη προσέγγιση που παντρεύει την ιαπωνική φινέτσα με μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.

Η σαλάτα αστακού ήταν δροσερή, με τον αστακό να είναι ζουμερός και γευστικός, ενώ οι γαρίδες με wasabi πρόσφεραν μια ιδανική ισορροπία μεταξύ γλυκού και πικάντικου. Ωστόσο, το πιάτο που με άφησε πραγματικά άφωνο ήταν ο μαύρος μπακαλιάρος με miso. Η σάρκα του ψαριού έλιωνε στο στόμα, και η γλυκιά, umami γεύση του miso ήταν απλά θεϊκή. Ένα πιάτο που δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη του Sumosan.

Ένας παγκόσμιος αέρας για το αθηναϊκό κοινό

Όπως ανέφερε και ο Gerald Krischek, Γενικός Διευθυντής του One&Only Aesthesis, «η άφιξη του Sumosan προσθέτει μια συναρπαστική νέα διάσταση στη γαστρονομική μας πρόταση». Και το ένιωθες. Το εστιατόριο φέρνει μια παγκόσμια αύρα στο θέρετρο, και το σημαντικότερο είναι πως δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους του resort. Είναι ανοιχτό και στο αθηναϊκό κοινό, και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας και για όσους αναζητούν μια ξεχωριστή έξοδο το καλοκαίρι, να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν στο Λονδίνο ή την Ντόχα.

Η ατμόσφαιρα του Sumosan ισορροπεί ανάμεσα στη χαλαρότητα του καλοκαιριού και την αστική κομψότητα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ιδανικό για ένα ρομαντικό δείπνο ή μια βραδιά με φίλους. Το service, που αντανακλά την κλασική φιλοσοφία του One&Only, είναι άψογο, διακριτικό και πάντα πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει.

Με γεύσεις που ξεφεύγουν από την πεπατημένη και ένα location που σου κόβει την ανάσα, το νέο αυτό pop-up έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει το talk of the town στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Είναι μόνο η αρχή, και ανυπομονώ να δω τι ακόμα θα μας επιφυλάξει. Μια πραγματική γαστρονομική έκπληξη που αξίζει να ζήσει κανείς.

Πηγή:athensmagazine.gr

More From Author