Ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκαλιού είναι ότι χρειάζεστε για το επιδόρπιο ενός ωραίου γεύματος. Το γλυκό αυτό γίνεται σοκολατένιο αν του προσθέσετε λιωμένη κουβερτούρα, ενώ με θρυμματισμένα καρύδια φτάνει η νοστιμιά στο απόγειο της.
Υλικά για σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα
- 300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 180 γρ. ηλιέλαιο
- 330 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 300 ml χυμός πορτοκαλιού
- 400 ml νερό
- 180 γρ. κουβερτούρα
- 80 γρ. καρύδια
Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα
- Προετοιμάζουμε τα υλικά.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, στύβουμε το χυμό πορτοκαλιού και θρυμματίζουμε τα καρύδια.
- Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το χοντρό σιμιγδάλι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει χρυσαφί, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια σταδιακά ρίχνουμε το χυμό και το νερό.
- Ανακατεύουμε συνεχώς για να ενσωματωθούν τα υγρά στο μείγμα και να πήξει ο χαλβάς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε για να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μεταφέρουμε τον χαλβά σε ατομικά φορμάκια ή σε στρογγυλή φόρμα περίπου 22 εκατοστών.
- Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε.
