Το κέικ Blackout είναι ένα υγρό και τρυφερό κέικ με βαθιά γεύση κακάο. Οι στρώσεις του κέικ σοκολάτας γεμίζουν με ελαφριά και αέρινη πουτίγκα σοκολάτας και, στη συνέχεια, όλη αυτή η καλοσύνη περιβάλλεται από μια πλούσια γκανάζ σοκολάτας. Αυτό είναι ένα ονειρεμένο επιδόρπιο: σοκολάτα στη σοκολάτα στη σοκολάτα.

Χρόνος προετοιμασίας:

40 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:

20 λεπτά

Δροσερός χρόνος:

45 λεπτά

Ώρα ψυχρότητας:

30 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

2 ώρες 15 λεπτά

Μερίδες:

12

Συστατικά

Η αρχική συνταγή (1Χ) αποδίδει 12 μερίδες

Κέικ

  • σπρέι μαγειρικής
  • 2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 3/4 κούπες λευκή ζάχαρη
  • 1κούπα χωρίς ζάχαρη κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1 κούπα βουτυρό γαλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 κούπα έλαιο κανόλα
  • 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστός δυνατός φτιαγμένος καφές

Ζαχαροαλοιφή

  • 2 κούπες ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
  • 3/4 κούπα ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 κούπα βαριά σαντιγί
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

Οδηγίες

  1. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά.Blackout Cake ingredients on a counter Dotdash Meredith Food Studios
  2. Για το κέικ, προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Φ (180 βαθμούς Κελσίου). Επικαλύψτε 3 (9 ιντσών) στρογγυλές φόρμες για κέικ με μαγειρικό σπρέι. στρώστε το πάτο κάθε φόρμας για κέικ με λαδόκολλα και ψεκάστε ελαφρά τη περγαμηνή με μαγειρικό σπρέι. Παραμερίζω.
  3. Χτυπάμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να μην μείνουν σβώλοι.
  4. Συνδυάστε το βουτυρόγαλα, το λάδι κανόλας, τα αυγά και τη βανίλια στο μπολ ενός μίξερ με εξάρτημα για σύρμα. Χτυπάμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και χτυπήστε σταδιακά στο μείγμα αλευριού μέχρι να ενωθεί, 1 με 2 λεπτά, σταματώντας να ξύσετε τις πλευρές του μπολ όπως χρειάζεται. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ρίξτε σιγά σιγά τον ζεστό καφέ, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί, περίπου 1 λεπτό. Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ, περίπου 2 φλιτζάνια το καθένα.Cake batter poured evenly into two round baking pans next to an empty baking panDotdash Meredith Food StudiosDotdash Meredith Στούντιο Τροφίμων
  5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγει μια ξύλινη αξίνα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο με λίγα υγρά ψίχουλα, περίπου 18 λεπτά. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς σε φόρμες κέικ σε σχάρα, περίπου 45 λεπτά.Three baked chocolate cake layers cooling in round pansDotdash Meredith Food StudiosDotdash Meredith Στούντιο Τροφίμων
  6. Ενώ το κέικ κρυώνει, ετοιμάστε τη γέμιση: Χτυπήστε μαζί το μείγμα πουτίγκας και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει κυρίως λεία και ελαφρώς παχιά, περίπου 2 λεπτά. Ψύξτε, καλυμμένο, μέχρι να ρυθμιστεί πλήρως, περίπου 30 λεπτά.Chocolate frosting whipped in a glass bowl with a whiskDotdash Meredith Food StudiosDotdash Meredith Στούντιο Τροφίμων
  7. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το γλάσο: Φούρνο μικροκυμάτων κομματάκια σοκολάτας, βούτυρο και κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας καλά μεταξύ των διαστημάτων, μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει, περίπου 1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά. Ψύξτε, καλυμμένο, μέχρι να σταθεροποιηθεί μερικώς αλλά να απλωθεί, 25 έως 30 λεπτά.Rich chocolate cake batter in a glass bowl with spatulaDotdash Meredith Food StudiosDotdash Meredith Στούντιο Τροφίμων
  8. Για τη συναρμολόγηση, αφαιρέστε τα κρύα κέικ από τις φόρμες και πετάξτε τη λαδόκολλα. Κόβουμε ελαφρά τις κορυφές από κάθε στρώση κέικ για να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια και μεταφέρουμε τις γαρνιτούρες σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, σπάστε τα τρίμματα κέικ σε λεπτά ψίχουλα και αφήστε τα στην άκρη (θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 1 1/2 φλιτζάνι ψίχουλα). Τοποθετήστε 1 κομμένο παντεσπάνι με την πάνω πλευρά προς τα πάνω, σε ένα πιάτο ή βάση κέικ.Chocolate cakes removed from pans and trimmed for layeringDotdash Meredith Food Studios
  9. Βγάζετε τη σετ γέμιση από το ψυγείο και χτυπάτε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να χαλαρώσει ελαφρώς. Πάνω στρώση κέικ με μισή (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι) γέμιση. απλώστε στις άκρες του κέικ σε ομοιόμορφη στρώση χρησιμοποιώντας μια όφσετ σπάτουλα. Γεμίστε με τη δεύτερη στρώση κέικ, την επάνω πλευρά προς τα κάτω και επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση. Από πάνω με την τρίτη στρώση κέικ, την επάνω πλευρά προς τα κάτω.Frosting being spread on cake layer with an offset spatulaDotdash Meredith Food Studios
  10. Ανακατέψτε το παγωμένο frosting μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη όφσετ σπάτουλα, απλώστε το frosting ομοιόμορφα πάνω και στα πλαϊνά του κέικ.Frosted cake with smooth chocolate icing spread on topDotdash Meredith Food Studios
  11. Πιέστε απαλά την κρατημένη ψίχα του κέικ ομοιόμορφα να γίνει παγωμένη, καλύπτοντας εντελώς την κορυφή και τις πλευρές. Πετάξτε τα υπόλοιπα ψίχουλα. Κόψτε και σερβίρετε!Crumbled cake pieces added to frosted cake for decorationDotdash Meredith Food Studios

About Post Author

You May Also Like

More From Author