Εύκολο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά και γεύση που χαρίζει ασύγκριτη απόλαυση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα με 4 υλικά.
Την ιδανική συνταγή για βυζαντινό γλυκό έβγαλε από το τευτέρι του ο Pastry Chef Δημήτρης Μακρυνιώτης, για τους λάτρεις της παράδοσης.Δείτε επίσης: «Μαστόρισσα» η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γκοφρέτα στο πιτς φυτίλι
Σε ένα μεγάλο …

Εύκολο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά και γεύση που χαρίζει ασύγκριτη απόλαυση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα με 4 υλικά.

  • 12 σαβαγιάρ
  • Γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 2 πακέτα μπισκότα με μαρμελάδα
  • 80 ml γάλα
  • 125 γρ κουβερτούρα
  • Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα απλώνουμε σε φόρμα 30×11 εκατοτσών με αντικολλητικό χαρτί.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάαλκτος να γίνει σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ.
  • Βυθίζουμε τα μπισκότα μέχρι την μέαη και βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα.
  • Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με την γκανάζ και προαιρετικά νιφάδες λευκής σοκολάτας.

About Post Author

You May Also Like

More From Author