Εύκολο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά και γεύση που χαρίζει ασύγκριτη απόλαυση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα με 4 υλικά.
Την ιδανική συνταγή για βυζαντινό γλυκό έβγαλε από το τευτέρι του ο Pastry Chef Δημήτρης Μακρυνιώτης, για τους λάτρεις της παράδοσης.Δείτε επίσης: «Μαστόρισσα» η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γκοφρέτα στο πιτς φυτίλι
Σε ένα μεγάλο …
Εύκολο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά και γεύση που χαρίζει ασύγκριτη απόλαυση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα με 4 υλικά.
- 12 σαβαγιάρ
- Γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 200 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 2 πακέτα μπισκότα με μαρμελάδα
- 80 ml γάλα
- 125 γρ κουβερτούρα
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα απλώνουμε σε φόρμα 30×11 εκατοτσών με αντικολλητικό χαρτί.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάαλκτος να γίνει σαντιγί.
- Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ.
- Βυθίζουμε τα μπισκότα μέχρι την μέαη και βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα.
- Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με την γκανάζ και προαιρετικά νιφάδες λευκής σοκολάτας.