© Άλκης Καλούδης

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος συνεργάζεται με την Ελένη Ψυχούλη και μας παρουσιάζουν συνταγές με πρωταγωνιστή το ψάρι, καθώς και γλυκά που ταιριάζου τελεια ως επιδόρπια. Ανάμεσά τους και αυτή η γλυκιά συνταγή για κρέμα λεμόνι σε ποτήρι. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Υλικά για 6 άτομα

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 60 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Γεμίζουμε 5-6 μικρά ποτήρια με την κρέμα.
  4. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.

About Post Author

You May Also Like

More From Author