Τα burgers έγιναν γνωστά στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 80, όταν ήρθαν στη χώρα μεγάλες αλυσίδες fast food. Για χρόνια ο κόσμος πίστευε ότι το burger δεν είναι τίποτα άλλο παρά δύο ψωμάκια-αφρός που χωρίζονταν με ένα πατικωμένο μπιφτέκι αμφιβόλου ποιότητας. Ώσπου μερικοί Έλληνες καλοφαγάδες αποφάσισαν να το πάρουν στα σοβαρά και να φέρουν επιτέλους στην Ελλάδα το καλό, το αυθεντικό, το αληθινό burger.
Και κάπου εκεί ξεκίνησε και η ιστορία του The Burger Joint. Είναι από τα πιο παλιά μπεργκεράδικα της πόλης, που κατάφεραν να βγάλουν από το burger τη ρετσινιά του “βρώμικου” και του “γρήγορου junk food”. Το φρόντισαν, του έδωσαν τον χρόνο που του αρμόζει με πολύωρες προετοιμασίες, υπομονετικό μαγείρεμα και πολλές, μα πολλές χειροποίητες παρασκευές, με σκοπό να πάνε τη γεύση, την ευχαρίστηση, αλλά και την ποιότητα της κάθε μπουκιάς σε άλλο επίπεδο.
Βρες ποιο The Burger Joint σε εξυπηρετεί: πάτα εδώ για το μαγαζί της Γλυφάδας, εδώ για της Νέας Σμύρνης και εδώ για του Ψυχικού
Από την πρώτη μέρα στο τιμόνι της κουζίνας του The Burger Joint βρισκόταν ο σεφ Γιώργος Παπακώστας μαζί με τα δύο αδέρφια του και τον πατέρα του. Η οικογένεια Παπακώστα έχει μακρά ιστορία στην πόλη των burgers, αφού από το 67 διατηρούσε εστιατόρια στη Νέα Υόρκη και έτσι κάπου το 2011 αποφάσισαν να φέρουν το νεοϋορκέζικο αέρα μαζί με τα “μυστικά” του πιο ζουμερού μπιφτεκιού και του τέλειου συνδυασμού υλικών και στην πόλη μας.
Το πρώτο The Burger Joint άνοιξε σε μια στοά στη Γλυφάδα και σύντομα ο κόσμος έκανε ουρές για να δοκιμάσει το burger που όλοι μιλούσαν για αυτό. Αυτή τη στιγμή The Burger Joint θα βρεις πέρα από τη Γλυφάδα, στο Νέο Ψυχικό και στη Νέα Σμύρνη – και φυσικά σε efood και wolt.
Ο Γιώργος Παπακώστας στην κουζίνα ετοιμάζει τα επόμενα πιάτα του The Burger Joint
Τι συμβαίνει στην κουζίνα του The Burger Joint;
Αν ρωτήσεις κάποιον που τρώει και ξανατρώει από το The Burger Joint θα σου πει σίγουρα ότι το burger του “είναι εγγύηση”. Άλλοι πάλι θα σου πουν ότι πρόκειται για “αριστούργημα”. Και ο λόγος είναι τα φρεσκότατα υλικά του, αλλά και οι πολύ προσεγμένες συνταγές του.
Όλα ετοιμάζονται από το μηδέν: από τα ψωμάκια και τα μπιφτέκια, μέχρι τις σάλτσες, τις πατάτες και τις πίκλες.
Όλα τα burger μπορούν να συνοδευτούν με φρέσκες πατάτες τηγανητές, σπιτικά chips, τηγανιτή γλυκοπατάτα, σαλάτα coleslaw, κινόα ή πράσινη σαλάτα.
Τα μπιφτέκια του φτιάχνονται από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας Black Angus, που προμηθεύονται από παραγωγούς στο Τέξας, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και την Αυστραλία, με τους οποίους συνεργάζονται χρόνια. Κάθε φορά που έρχεται νέα παραλαβή ο Γιώργος Παπακώστας τα δοκιμάζει εκ νέου και διαφοροποιεί τη συνταγή του με βάση τις απαιτήσεις του κρέατος γιατί όπως λέει “το κρέας δεν είναι ποτέ ίδιο”.
Δε βάζει ποτέ ψωμιά ή μπαχαρικά. Ένα εξαιρετικό κρέας δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω από λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι για να νοστιμίσει.
Έπειτα ψήνεται medium-well ώστε να παραμείνει ζουμερό στο εσωτερικό του και παράλληλα να αποκτήσει αυτή τη λαχταριστή κρούστα στο εξωτερικό του.
Για να παραγγείλεις ή να επισκεφθείς από κοντά κάποιο The Burger Joint: πάτα εδώ για το μαγαζί της Γλυφάδας, εδώ για της Νέας Σμύρνης και εδώ για του Ψυχικού
Τα ψωμάκια των burgers είναι επίσης, δικής του συνταγής και ψήνονται κάθε πρωί από συνεργαζόμενο φούρνο, ώστε να είναι πάντα φρέσκα. Πέρα από το πολύ αφράτο brioche, έχουν ένα ψωμάκι εμπνευσμένο από το κουλούρι Θεσσαλονίκης, ενώ πλέον έχουν και ένα ψωμάκι ολικής άλεσης για τους πιο προσεκτικούς.
Ένα burger, μα ποιο burger;
Από τις αγαπημένες μας επιλογές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε -αν δεν το έχετε κάνει ήδη- είναι το Umami με μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και truffle mayo sauce. Η ομάδα του The Burger Joint το ονόμασε έτσι γιατί η γεύση του είναι τόσο, μα τόσο umami!
Βρες ποιο The Burger Joint σε εξυπηρετεί: πάτα εδώ για το μαγαζί της Γλυφάδας, εδώ για της Νέας Σμύρνης και εδώ για του Ψυχικού
“Umami” είναι αυτή η βαθιά νοστιμιά και την εκρηκτική γεύση που όλοι ψάχνουμε στο φαγητό. Είναι η 5η γεύση μετά το ξινό, το γλυκό, το πικρό και το αλμυρό. Το Umami χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από έναν Ιάπωνα επιστήμονα στις αρχές του 20ου αιώνα για να αναφερθεί σε τροφές που είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε και να περιγράψουμε γευστικά. Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά τους ήταν ότι πρόκειται για γεύσεις με μεγάλη ένταση που παραμένουν στο στόμα για αρκετή ώρα και μπορεί να τις γευόμαστε ακόμα και αφού τελειώσουμε το γεύμα μας. Τέτοιες τροφές μεταξύ άλλων είναι το κρέας, τα μανιτάρια, η τρούφα και τα τυριά, τα οποία ενώθηκαν στη συνταγή του Burger Joint για να δημιουργήσουν ένα πραγματικά εκρηκτικό burger. Δεν είναι άλλωστε τυχαία το best seller του μαγαζιού.
Ένα ακόμα από τα πιο ανεπανάληπτα burger στο The Burger Joint που κάνει τα σάλια να τρέχουν ακατάπαυστα είναι το Redneck Jack Burger. Φανταστείτε ένα παχύ, χυμώδες μπιφτέκι σε τέλεια αρμονία με τραγανό κρεμμύδι, λιωμένο emmental τυρί, και μια έκρηξη γεύσης από bourbon bacon marmalade και καπνιστή μαγιονέζα.
Για να παραγγείλεις ή να επισκεφθείς από κοντά κάποιο The Burger Joint: πάτα εδώ για το μαγαζί της Γλυφάδας, εδώ για της Νέας Σμύρνης και εδώ για του Ψυχικού
Και για όσους αγαπούν το chicken burgers προτείνουμε το Truffle Chicken Burger με τραγανό στο εξωτερικό και τρυφερό στο εσωτερικό παναρισμένο κοτόπουλο συνδυασμένο με το πολύ πλούσιο γευστικά τυρί gruyere, μανιτάρια, άψογα καραμελωμένα κρεμμύδια και truffle mayo. Και όλα αυτά μέσα σε ολόφρεσκο, αφράτο ψωμί brioche.
Φυσικά, δε γίνεται να παραλείψουμε τα τόσο mouth-watering και εθιστικά smash burgers τους, στα οποία βάζουν δύο-δύο τα μπιφτέκια μέσα. Το μυστικό που κάνει τα smash burgers τόσο αρρωστημένα νόστιμα είναι ότι πατώντας τα με τη σπάτουλα πάνω στην πλάκα ψησίματος, ψήνονται μέσα στα ζουμιά και τα δικά τους λίπη. Αγαπημένο μας είναι το Lady M smash Burger με ψωμί brioche με διπλό smash black angus beef, διπλό gruyere τυρί, crispy onions, spicy μαρμελάδα φράουλας και smash mayo.
Όλα αυτά μπορούν να συνοδευτούν με φρέσκες πατάτες τηγανητές, σπιτικά chips, τηγανιτή γλυκοπατάτα, σαλάτα coleslaw, κινόα ή πράσινη σαλάτα.
Βρες ποιο The Burger Joint σε εξυπηρετεί: πάτα εδώ για το μαγαζί της Γλυφάδας, εδώ για της Νέας Σμύρνης και εδώ για του Ψυχικού
Τα γύρω – γύρω
Το The Burger Joint δεν αρκείται μόνο σε ένα πολύ καλό burger. Από τα ορεκτικά μέχρι τα γλυκά του είναι όλα ένα και ένα. Όποτε προτείνουμε σίγουρα να δοκιμάσεις
Τα Bourbon Chicken που είναι παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου με σπιτική bourbon glaze και ψημένο σουσάμι, αλλά και τα Mozzarella Sticks που σερβίρονται με σάλτσα μαρινάρα, και παρόμοιά τους δεν έχεις φάει ποτέ. Και φυσικά να κλείσεις το γεύμα σου με ένα γλυκό όπως το κολασμένο busy brownie, που είναι brownie με 3 μπάλες παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, τριμμένο chocolate chip cookie, σαντιγύ και κεράσι ή έστω με ένα homemade παγωτάκι που ετοιμάζει η ομάδα του The Burger Joint.
Και γλυκάκι στο The Burger Joint: πάτα εδώ για το μαγαζί της Γλυφάδας, εδώ για της Νέας Σμύρνης και εδώ για του Ψυχικού
Παρόλο που έχουν ανοίξει δεκάδες μπεργκεράδικα στην πόλη, τo The Burger Joint είναι αυτό που ξέρεις ότι εγγυημένα θα φας καλά. Είναι το μαγαζί που όσα χρόνια και αν πέρασαν από τη δημιουργία του παρέμεινε το “στέκι” που δεν έχει υποστεί καμία διάβρωση από τον χρόνο ή τις τάσεις. Συνεχίζει ακάθεκτα να είναι ο απόλυτος προορισμός για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν ένα burger όπως πρέπει.
More Info:
Για να βρεις τις διευθύνσεις του κάθε καταστήματος ή να παραγγείλεις από το The Burger Joint μέσω efood ή Wolt:
Πάτα εδώ για το μαγαζί της Γλυφάδας,
εδώ για της Νέας Σμύρνης
και εδώ για του Ψυχικού
Ωράριο λειτουργίας:
Κυριακή – Πέμπτη 12:00μμ-01:00πμ
Παρασκευή και Σάββατο 12:00μμ-02:00πμ
Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις και στη σελίδα του The Burger Joint
Αλλά και να δεις περισσότερα από τα λαχταριστά τους burgers στο Instagram