Η ασφάλιση και απασφάλιση αυτοκινήτων όχι μέσω φυσικών κλειδιών αλλά με τη βοήθεια ψηφιακών υπάρχει ήδη αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα θα αρχίσει να επεκτείνεται. Και αυτό γιατί σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Mac η Apple έδωσε μια έκδοση beta του λειτουργικού της 13.4 στους developers, στην οποία περιλαμβάνεται μια λειτουργία CarKey τόσο για το iPhone όσο και για το iWatch.

Το Apple CarKey θα μπορεί να κλειδώνει να ξεκλειδώνει και να εκκινεί τον κινητήρα συμβατών οχημάτων μέσω της τεχνολογίας NFC (Near Field Communication- σε ελεύθερη απόδοση κοντινό πεδίο επικοινωνίας). Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν οι χρήστες θα είναι να πλησιάσουν το τηλέφωνο ή το ρολόι τους στον αντίστοιχο καταγραφέα χωρίς να έχουν προηγηθεί η χρήση της αναγνώρισης προσώπου. Ταυτόχρονα θα μπορούν να παραχωρούν εύκολα το «κλειδί» σε άτομα του οικογενειακού τους ή φιλικού τους περίγυρου.

Η ανάπτυξη του CarKey είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής της Apple στο Car Connectivity Consortium, που έχει πάνω από 100 μέλη. Μεταξύ αυτών οι BMW, GM, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Mercedes, PSA, Renault, Suzuki, Toyota, Volkswagen και Volvo. Το πρώτο ψηφιακό κλειδί, το Digital Key 1, παρουσιάστηκε το 2018, ενώ από τότε γίνεται προσπάθεια καθορισμού των προδιαγραφών της επόμενης γενιάς που θα περιλαμβάνει ένα επιπλέον τσιπ ασφαλείας.

Πηγή:caranddriver.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours