Αυστραλία: Δύο συνταξιούχοι πέρασαν σχεδόν 500 ημέρες κρουαζιέρας γιατί ήταν φθηνότερο από έναν οίκο ευγηρίας

Ένα ζευγάρι συνταξιούχων στην Αυστραλία έγιναν «θαλασσόλυκοι» καθώς πέρασαν σχεδόν 500 ημέρες στη θάλασσα αφού έκλεισαν 51 διαδοχικές κρουαζιέρες και ταξίδεψαν σχεδόν σε όλον τον κόσμο γιατί τους… έβγαινε φθηνότερα από το να πάνε σε έναν οίκο ευγηρίας.

Ο Μάρτι και η Τζες Άνσεν σάλπαραν για την πρώτη τους κρουαζιέρα στις 16 Ιουνίου 2022, μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω COVID-19 στην Αυστραλία και συνεχίζουν τα ταξίδια τους έχοντας κλείσει συνολικά 51 μέχρι στιγμής.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι έμεινε στο Coral Princess των 2.000 επιβατών της Princess Cruises για περισσότερες από 450 ημέρες – περισσότερο από το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων των καπεταναίων – και αναμένουν να παραμείνουν στο πλοίο για δύο χρόνια.

«Τελικά, είπα στον ταξιδιωτικό μου πράκτορα: «Απλώς κλείσε το», είπε ο Μάρτι στο A Current Affair .

Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι είναι φθηνότερο να κάνει κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο για δύο χρόνια από το να πληρώσει για έναν οίκο ευγηρίας.

Σύμφωνα με τους ηλικιωμένους ανάμεσα στα προνόμια του τρόπου ζωής είναι ότι υπάρχει πάντα κάτι να κάνεις, από χορό μέχρι δείπνο, και συνοδεύεται από μια καμαριέρα για να καθαρίσει το δωμάτιό σας.

Η Τζες απολαμβάνει ιδιαίτερα την αίθουσα χορού και τον χορό χούλα, ενώ ο Μάρτι απολαμβάνει να κάνει «δια βίου φίλους».

Το ταξίδι τους θα διαρκέσει άλλους οκτώ μήνες πριν το ζευγάρι αποβιβαστεί. Αλλά δεν θα είναι το τέλος των ταξιδιών τους στον κόσμο. Σκοπεύουν να επιβιβαστούν στο Crown Princess, ένα ακόμη μεγαλύτερο πλοίο, για άλλη μια χρονιά.

Όσο για την οικογένειά τους, όπως λένε, τους βλέπουν όταν σταματούν σε λιμάνια κοντά στα σπίτια τους.

Πηγή:protothema.gr

About Post Author