Στεφανία Γουλιώτη: Απολογισμός μιας διαφορετικής Μήδειας «Ήταν μια εμπειριάρα για όλους μας»

Η «πειραγμένη» Μήδεια που παρουσίασε ο Γερμανός σκηνοθέτης Φρανκ Κάστορφ πριν από λίγες ημέρες στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, χτύπησε φλέβα στο κοινό που λάτρεψε ή αποδοκίμασε έντονα τη συγκεκριμένη εκδοχή. Η Στεφανία Γουλιώτη ήταν η μια από τις 5 Μήδειες της παράστασης κι ένιωσε στο πετσί τις όλη αυτή την ενέργεια που συσσωρεύτηκε γύρω από τη σκηνή.

Ήταν αναμενόμενο πως η Μήδεια του Φρανκ Κάστορφ θα ήταν η πιο προκλητική παράσταση στο φετινό φεστιβάλ Επιδαύρου. Με πέντε διαφορετικές Μήδειες, ο σκηνοθέτης εισέβαλλε στο σήμερα και έβαλε τις πρωταγωνίστριές του στην διπλανή πόρτα. Η Στεφανία Γουλιώτη, η Σοφία Κόκκαλη, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Αγγελική Παπούλια και η Ευδοκία Ρουμελιώτη, έγιναν τα πέντε διαφορετικά πρόσωπα της γυναίκας που έζησε την προδοσία, την απειλή της εξορίας και τέλος σκότωσε τα παιδιά της.

Η παράσταση προκάλεσε κοινό και κριτικούς, αλλά περισσότερο προσέφερε ένα διαφορετικό και μοναδικό ταξίδι στους συντελεστές της. Η Στεφανία Γουλιώτη, τώρα που οι φωνές κόπασαν, κάνει τον δικό της απολογισμό.

Η ηθοποιός που περνά με άνεση από το γυαλί της τηλεόρασης και τη σειρά Maestro, στην αρχαία θεατρική σκηνή, σχολίασε αυτό που έζησε και δημοσίευσε φωτογραφίες από την παράσταση στο Instagram.

Στη λεζάντα της η Στεφανία Γουλιώτη έγραψε:

«Η προηγούμενη βδομάδα ήταν μια εμπειριάρα για όλους μας !
Θεατές και ηθοποιούς!!
Ευχαριστούμε απεριόριστα που δεχτήκατε την προσπάθειά μας να ανασυντεθεί η Μήδεια για να εξιστορήσει τα πάθη της Ανθρωπότητας!!
Χρειαζόταν την ψυχική γενναιοδωρία σας!!

Είμαστε όλοι συγκινημένοι για το πλήθος κόσμου , και την αποδοχή!

Η Επίδαυρος είναι μια άλλη «πίστα» για εμάς τους ηθοποιούς , χάνουμε τον ύπνο μας , τραυματιζόμαστε, φοβόμαστε , βλέπουμε εφιάλτες με τις εικόνες και τα λόγια που λέμε, νιώθουμε ανάξιοι να ανταποκριθούμε , αλλά έχουμε πάντα ο ένας τον άλλον και ευχαριστώ βαθιά τους συναδέλφους μου που παρά τους φόβους και την ανασφάλεια, ήξερα πως θα έβρισκα ένα δίχτυ ασφαλείας στο βλέμμα τους!!

Σας ευχαριστώ και σας περιμένω στα επόμενα βλέμματα!!!»

ieidiseis.gr

About Post Author