«ΡΙΖΙΛ ΓΙΝΙΚΑΜΙ»: Η νέα stand up comedy παράσταση του Κώστα Γόνη στο ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ

του Λεόντιου Πετμεζά

Το ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ,Λ. Θρακομακεδόνων 302 στους Θρακομακεδόνες παρουσιάζει την stand up comedy παράσταση του Κώστα Γόνη με κείμενα και σκηνοθεσία δική του το Σάββατο 1 και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 στις 21.00. Ο Κώστας Γόνης επισημαίνει μεταξύ άλλων :

”Χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς (γραψίματος, σβησίματος, ξαναγραψίματος, ξανασβησίματος, ξαναματαγραψίματος, ξαναματασβησίματος, ξαναματαμαναγραψίματος…) μέχρι να ετοιμαστεί αυτό το έργο τέχνης!!! (Λέμε τώρα).

Πρόκειται για μια παράσταση με πολύ μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού, που εστιάζει στο σωματικό και πνευματικό γίγνεσθαι του ηθοποιού αλλά και στο ανυπέρβλητο ταλέντο του! (πω πω πω)!!!!

Επίσης θίγονται θέματα όπως οι σχέσεις μεταξύ ζευγαριών, μεταξύ υπαλλήλων κι επιχ/σεων, προβληματισμοί ανθρώπων αλλά κι απαγορευμένες σκέψεις που δεν τολμούμε να εξωτερικεύσουμε!

Το γέλιο ξεκινάει πριν ακόμα αρχίσει η παράσταση…απ’το πρώτο κουδούνι!”

Η διάδραση υπάρχει απ’την αρχή μέχρι το τέλος και μάλιστα σ’ένα σημείο ο Κώστας μπαίνει ανάμεσα στο κοινό κι αργότερα, κάποιος απ’τους θεατές ανεβαίνει στην σκηνή και ‘κλέβει’ την παράσταση!

Παρ’ολ’αυτά ο Κώστας δεν φωνάζει την αστυνομία, καταφέρνει και αποκαθιστά την τάξη, με την βοήθεια των υπολοίπων θεατών.

Ολ’αυτά δοσμένα σε βλάχικη αλλά απολύτως κατανοητή διάλεκτο. Η παραγωγή της παράστασης είναι του Κώστα Γόνη και του Αρχελάου – Θέατρο. Τα φώτα,ο ήχος και οι υπόλοιπες εργασίες είναι του Νίκου Σιδηρόπουλου .Η μακέτα της Μαρίνας Τσουγκρη .Τεχνικός του ραδ/κου spot και των ηχητικών είναι ο Νίκος Κουτούγερας. Ο εμπνευσμένος ηθοποιός Κώστας Γόνης εναρμονίζει στην θεατρική συμπαντική μηχανή τις καλλιτεχνικές επιδιώξεις του . Επιτρέπει να υφανθεί ο πυρήνας των αποδόσεων του με συσχετισμούς ερμηνειών .Μέσω των ρόλων καταφέρνει την διείσδυση στην ευρηματικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και στην απογείωση της σφαίρας της υφολογικής αναπαράστασης. Συντονίζει με εκφραστικό σθένος την δραματουργία μιας ιδιοπροσωπίας που συνενώνει τα υλικά της σκηνικής οικονομίας και της προσθήκης . Τον έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές στο ελεύθερο θέατρο να υποδύεται διαφορετικούς χαρακτήρες . Προσωπικά είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστούμε στην κωμωδία του Γιάννη Ρωμανού ”Ένας κόσμος γεμάτος ….πατατάκια ” που ανέβηκε το  2023 με επιτυχία και sold out παραστάσεις στο θέατρο του Χώρου Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο .Ο Κώστας Γόνης δημιουργεί γέφυρες στην αισθητική του θεατή αποκαλύπτοντας τις απτές και τις αινιγματικές διαστάσεις των εσωτερικών δυνάμεων που τον υποκινούν.Η τωρινή παρουσία του είναι μια ενδιαφέρουσα διαδικασία που προβάλει τις πτυχές της ζωής, την συντεταγμένη ατομικότητα, τις ζώνες της ηθικοπλαστικής διάστασης μέσα από επικείμενους στοχασμούς .Προσφέρει στο κοινό μια επιμελημένη δημιουργία με καθαρά στοιχεία περφόρμανς,μια stand up comedy που διαχειρίζεται έξυπνα αρκετά σημεία της επικαιρότητας και της καθημερινότητας .Οι δυνατότητες του στην ερμηνεία ξεπερνούν το υπάρχον κείμενο ,εκλύουν δυναμικές της επέκτασης και σίγουρα μεταμορφώνουν τα όρια της ισορροπίας ανάμεσα στις εικόνες και οι λέξεις . Με αποκαλυπτικές αντιστίξεις περιέχουν ως κατακλείδα μια χορική διάσταση και έναν έντεχνο κινησιολογικό κώδικα σε ένα δύσκολο θεατρικό είδος .Η συνολική ατομική μονοδιάστατη παρουσία του στηρίζεται στο γνώριμο one man show .Διαθέτει την απαραίτητη σκεπτόμενη διαθεσιμότητα που τίθεται στην υπηρεσία της επένδυσης και στην ουσιαστική χρήση των εκφραστικών μέσων. Η μονόχορδη συχνότητα του στην σκηνή επιδεικνύει σθένος με επιτελεστικό χαρακτήρα προβολής .

Οι συντελεστές της παράστασης ευχαριστούν τις: Σαπφώ Ματσιώρη, Κατερίνα Πουλοπούλου και Τάνια Μαργαρίτη που χάρισαν τις υπέροχες φωνές τους, στην παράσταση.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10 ΕΥΡΩ

ΤΗΛ: 210 2435220

About Post Author