Η θεατρική ομάδα SplishSplash παρουσιάζει στο Αθηναϊκό κοινό την «Ayşem».

Η τελευταία παραγωγή των Splish Splash, που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα και την στήριξη του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών/ΙΤΕ, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ρέθυμνο τον Ιούνιο και περιόδευσε το καλοκαίρι στην ελληνική περιφέρεια. 

Στην Αθήνα πλέον, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ανεβαίνει στο Θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, από την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και έως τις 6 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Η «Ayşem» είναι μια μυθοπλασία, εμπνευσμένη από πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα της εποχής των οθωμανικών χρόνων και περιγράφει τις προσπάθειες ενός κινηματογραφικού συνεργείου να ολοκληρώσουν τα γυρίσματα της ταινίας, με την οποία θα ζωντανέψουν τον μύθο του έρωτα μίας Κρητικοπούλας με έναν νεαρό σ’ ένα χωριό της Κρήτης στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας. Ο νέος εξισλαμίζεται και γίνεται Γενίτσαρος, για να μπορέσει να παντρευτεί την αγαπημένη του γειτόνισσα. Η διαμάχη των γονιών θα οδηγήσει στον «από λάθος» θάνατο του πατέρα του νεαρού. Ο χρόνος θα αρχίσει να σβήνει τη θλίψη του νέου, αλλά θα φέρει και το φάντασμα του πατέρα στο σπίτι του ζευγαριού.

Τότε μπαίνει στη ζωή τους ο Ρεϊμπώ, ένας Γάλλος μεγαλέμπορος που θα φέρει υποσχέσεις για μια κερδοφόρα επιχείρηση. Θα φέρει όμως τη λύση ή την καταστροφή;

Συντελεστές

Σενάριο, Σκηνοθεσία: JohnnyO

(Επιστημονική Καθοδήγηση Συγγραφής Μαρίνου Σαρηγιάννη, Γιάννη Σπυρόπουλου)

Πρωτότυπη Μουσική, Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Μπαμπούνης

Λύρα: Γιωργής Ξαγοράρης

Αφήγηση: Αγγελική Αγαλιανού

Σκηνικά: Αντώνης Νομικός

Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαρία Γεωργάτου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Παναγιώτης Λάμπης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Νικολαΐδου

Παίζουν:

JohnyO, Γιώργος Ντούσης, Βασίλης Καζής, Αργυρώ Ταμβάκου, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Μάριος Συμεωνίδης

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ – ΛΗΝΑΙΟΣ-ΦΩΤΙΟΥ: 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη από 7/11 ως και 6/12

Ώρα έναρξης: 21:15

Διάρκεια: 80 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 €, Ειδικές Τιμές Εισιτηρίων 12€, 10€, 4€Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/ayse-m/

About Post Author

You May Also Like

More From Author