Δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο: 10+1 προτάσεις χωρίς είσοδο 8 – 10/9

Δωρεάν εκθέσεις, εκδηλώσεις και ποικίλες ευκαιρίες για δωρεάν ψυχαγωγία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Εκθέσεις τέχνης και όμορφες εκδηλώσεις για να περάσουμε ποιοτικές στιγμές με φίλους, με τα παιδιά και με τον εαυτό μας, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο από διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, και δίνουν την ευκαιρία να βγούμε από το σπίτι, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε… ευρώ.

Καιρού επιτρέποντος και έχοντας σαν προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δείτε 10 ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου.

Τριήμερο φεστιβάλ χορού στο ΚΠΙΣΝ

Social Ballroom Festival
SOCIAL BALLROOM FESTIVAL  PINELOPI GERASIMOU

To Social Ballroom Festival, το καθιερωμένο πλέον χορευτικό φεστιβάλ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επιστρέφει και φέτος στην Αγορά στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται ένα αξέχαστο τριήμερο με dancehall, tango και boogie woogie ρυθμούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα χορού, εντυπωσιακά χορευτικά σόου, συναυλίες και dj sets και προσκαλεί όλους τους λάτρεις του χορού, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, σε μια τριήμερη γιορτή. Περισσότερα εδώ…

Φίλιππος Πλιάτσικας Live στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

Στο πλαίσιο μιας σειράς πολύ περιορισμένου αριθμού εμφανίσεων, όπου θα θυμηθεί τα πιο ιδιαίτερα πλην όμως σημαντικά τραγούδια της 30χρονης πορείας του, ο Φίλιππος Πλιάτσικας διεισδύει στις πιο ευαίσθητες και κρυμμένες πλευρές μιας από τις πιο γνωστές μουσικές ιστορίες σε αυτή τη χώρα, σε μια και μόνο παράσταση.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΥΞ ΛΑΞ ΣΤΟ ΟΑΚΑ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΥΞ ΛΑΞ ΣΤΟ ΟΑΚΑ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)  EUROKINISSI

Μαζί του μια εξαιρετική παρέα μουσικών με τις δικές τους διαδρομές και ανησυχίες, που θα ξεδιπλωθούν κι αυτές δίνοντας ιδιαίτερο και φρέσκο ήχο και νέα ακούσματα έκπληξη. Ο Χάρης Μιχαηλίδης από το συγκρότημα της Δραμαμίνης, ο Νίκος Σάλτας που ενορχηστρώνει, ο Άκης Αμπράζης στο μπάσο και ο Αλέκος Κούρτης, που δίνει το ρυθμό σε όλα αυτά.

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Διονύσου 2023. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21:00 μ.μ. στον Παλιό Σταθμό Τρένου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου με ελεύθερη είσοδο.

Φεστιβάλ Κολωνού 2023

Το Φεστιβάλ Κολωνού αποτελεί φέτος την απόλυτη πρόταση τόσο για τους λάτρεις του θεάτρου όσο και της μουσικής, με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα θεατρικών και μουσικών παραστάσεων υψηλών προδιαγραφών από καταξιωμένους δημιουργούς. Το κοινό θα απολαύσει τις μεγάλες θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού, αλλά και συναυλίες με λαϊκό, ρεμπέτικο και σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο.

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ με 3 πολιτιστικές εκδηλώσεις

  1. Παρασκευή 8.09 “Μήδεια” του Ευριπίδη
  2. Σάββατο 9.09 “Συμφωνικό Ρεμπέτικο”
  3. Κυριακή 10.09 “Μαλλιά Κουβάρια” του Νικολάου Λάσκαρη

Ομαδική έκθεση “Code connects”

Το T.A.F./ the art foundation παρουσιάζει στον εκθεσιακό του χώρο το project Code Connects, με συμμετέχοντες τους εικαστικούς Θεοδώρα Κανέλλη, Ρατίν Κάντζι, Αλεξάνδρα Νιάκα, Γιώργο Πολίτη και Σύνη Βυζοβίτου.

Οι καλλιτέχνες πραγματεύονται μία παγκόσμια κουλτούρα που χρησιμοποιεί τα γράμματα σαν ένα αστικό, οπτικό πάζλ από κώδικες, που ενώνουν διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες και πολιτικές. Τα σύμβολα και η γραφή στα έργα τους δημιουργούν μια πλατφόρμα για την ελευθερία, την ειρήνη και την ενότητα.

  • Επιμέλεια: Σύνη Βυζοβίτου
  • Συμμετέχουν: Θεοδώρα Κανέλλη, Ρατίν Κάντζι, Αλεξάνδρα Νιάκα, Γιώργο Πολίτης, Σύνη Βυζοβίτου
  • Εγκαίνια: Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023 | 19.00

Έλενα Παπαρίζου στην Πλατεία Νέας Πεντέλης

Έλενα Παπαρίζου
Έλενα Παπαρίζου  PAPADAKIS PRESS

Και το φετινό καλοκαίρι η μοναδική, pop star, Έλενα Παπαρίζου σε μία συναυλία στην Πλατεία Νέας Πεντέλης θα ερμηνεύσει τις μεγάλες της επιτυχίες αλλά και τραγούδια που αγαπά .Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους.

Εργαστήρι “Φτιάχνω τα δικά μου παιχνίδια”

Η απ’Ουσία προτείνει ένα εικαστικό εργαστήρι γύρω από τη δημιουργία DIY παιχνιδιών χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά για γονείς και παιδιά.

Πώς από υλικά που έχουμε στο σπίτι φτιάχνουμε μουσικά όργανα; Πώς φτιάχνουμε το δικό μας κουκλοθέατρο από ανακυκλώσιμα υλικά και κούκλες που το πλαισιώνουν με παλιές ξύλινες κουτάλες; Μάσκες από αυγοθήκες; Στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από την επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων και η γνωριμία με την έννοια της βιωσιμότητας μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες. Το εργαστήρι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης Goethe Open Day.

Στο Open Day θα γνωρίσουμε από κοντά τo Goethe-Institut Athen και θα ενημερωθούμε για το ποικίλο και πολύπλευρο έργο του, με ειδικές τιμές που προσφέρονται μόνο για αυτήν την ημέρα και υποτροφίες για συμμετοχή σε γλωσσικά τμήματα και εξετάσεις.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2022, 12:00 – 15:00. Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000.

”Μαράν Αθά” στο Μοσχάτο

Μαράν Αθά με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη
Μαράν Αθά με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη

Η παράσταση “Μαράν Αθά”, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, (από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα) με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη, χαρακτηρίστηκε από την κριτική ως πνευματικό γεγονός και σταθμός στα θεατρικά μας πράγματα.

Είναι από τις μακροβιότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων. Παρουσιάστηκε για πέντε θεατρικές περιόδους (2009-2012 και 2017-2019) στο Θέατρο “Μεταξουργείο” με τεράστια επιτυχία. Η παράσταση επίσης ταξίδεψε και έλαβε μέρος σε φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Σύρο, κ.α).

Λίγα λόγια για την παράσταση από τον Δήμο Αβδελιώδη: “Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σ’ έναν υποκριτικό άθλο δυόμιση ωρών υποστασιοποιεί όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του, τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του, όταν σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθήσει τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών, μυείται άθελά του στην γυναικεία απόκρυφη γνώση και του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή. Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης.”

«ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ» – Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 20.00 – Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Μοσχάτο. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Alain Schroeder έκθεση φωτογραφίας

Blank Wall Gallery
Φωτογραφίες του Alain Schroeder στην Blank Wall Gallery 

Η Blank Wall Gallery ανοίγει τη σεζόν 2023-2024 με την ατομική έκθεση του πολυβραβευμένου Βέλγου φωτογράφου Alain Schroeder. O Alain Schroeder, γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1955 και ασχολείται κυρίως με το φωτορεπορτάζ. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 30 βιβλία που αφορούν στην Κίνα, την Περσία, την Αναγέννηση, την Τοσκάνη, την Κρήτη, τη Βενετία κλπ. Επίσης έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά όπως το National Geographic,το Geo, το Paris-Match κ.α. Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία στην πολυετή καριέρα του όπως το Japan Nikon Award, το World Press Photo Award, το Yves Rocher Foundation Photo Award καθώς και πολλά άλλα. Περισσότερα εδώ…

Εκδήλωση “Aτομα με αναπηρία- Ατομα με ίσα δικαιώματα”

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα, “Άτομα με αναπηρία – Άτομα με ίσα δικαιώματα”, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2 Α , Σύνταγμα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο κ. Μάριος Γιαννάκου, αθλητής υπεραποστάσεων, ορειβάτης και ο μικρός Παναγιώτης Νικολουδάκης. Θα μιλήσουν, ο Δρ Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής Ν.Δ. και η κ. Σιμώνη Συμεωνίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ενιαίας Εκπαίδευσης του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα προβληθεί σε ζωντανή ψηφιακή μετάδοση από την Υπηρεσία Ζωντανών Διαδικτυακών Μεταδόσεων ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) εδώ.

Πηγή:news247.gr

About Post Author